Fasz ki van. Miota bejelentették.megint nem lehet közlekedni mert tele kocsikakkal az eddig kihalt város, patikák boltok elött hosszú sorok. Ezek nem értik,hogy nem zár be semmi?
Te is tudod, hogy nem azzal van baj, ha valaki elgurul motorral a legközelebbi benzinkútig...de majd lesz aki Dobogóköre megy csapatni, vagy a Mátrába...és hidd el, a kórházakban lehet, hogy arról kell dönteniük, hogy kin tudnak segíteni...és lehet hogy nem a szalagkorlátra felkenődött motoros mellett fognak dönteni...
Nem arra gondoltam hogy szabadon fel alá mászkálj motorral a két hét alatt csoportosan túrázva hanem ha elmész tankolni egyszer egy héten még nem lesz következménye. Ha megállít a rendőr és elmagyarázod neki nem látom okát, hogy megbüntessen akár 5 ezer forintra is. Egy több fős csoportot már büntethetne.
Persze nincs kőbe vésve és lehet egy hét után szigorítanak. De ha az egy hét alatt mégis elmész egyszer tankolni vagy a műkörmöshöz akkor nem lesz büntetés... csak néhány motoros szerintem túlreagálja (talán még a motort is elzárja nehogy a hatóság elvegye mint a legfőbb eszköz a vírus terjesztésére).
Még...nyilván akik összedugták a fejüket a kormányrendelet megírásakor, nem gondoltak arra, hogy sokan a szabadidejüket arra fogják felhasználni, hogy valami olyan dolgot csináljanak ami veszélyes. Ha valaki felfigyel a sok motorosra, akkor lehet, hogy kiegészítik...
A padon bandázódó fiatalokat a parkokban,az együtt sétálókat ,a csoportos piknikezőket fogják baszlatni. Jön a jó idő és sokan beleszarnak a vírusba...főleg a fiatalok. Gondold el akik panelban vannak hogy mennének már le a parkokba ha beáll a 20-30 fok
A motor ugyan olyan jármű mint egy autó, valaki ezzel jár munkába mert nincs autója. Hagyjuk már hogy lelőnek ha motorral mész meg megbüntetnek 500ezerre. Ha nagyon nem bírsz a seggeden ülni a 2 hét alatt és elmész egy körre tankolni az még nem a világ vége. Nem egy beöltözött motor fogja terjeszteni a vírust aki mondjuk még a tankolásnál se veszi le a sisakot.
58Nachtstern ezt hol olvastad a kormányrendeletben? Ezt a fajta kijárási tilalmat szerinted azért hozták, hogy kevesebb balesetben megsérült ember legyen a kórházban? Nem azért, hogy lassuljon a vírus terjedése?
A motorozást azért fogják tiltani, mert a motorozás alapvetően veszélyes és az egészségügynek mindenre van jelenleg szüksége, de sérültekre nem annyira...
Alfa01 szerintem is igy van. A rendőrnek ebben a helyzetben nem egy beöltözött magányos motorost kell ellenőrizni (aki otthonról elindulva nem jelent kockázatot a virus terjesztésére), hanem a gyalogos embereket akik esetleg csoportban vannak. Nekik biztos indok kell, hogy mégis miért mászkálnak csoportban. Ezért szerintem a motorozás nem annyira büntetendő mint a csoportos túrázás ...
Én is ugy érrelmezem hogy motorozni el lehet menni.Azt mondják a rádioban is hogy el kehet menni sétálni csak tömörülni nem szabad es be kell tartani az oldaltavilságot.Akkor motorozni,talpig virusvédelembe beöltözve miért ne lehetne?
Akkor mehetek motorral melózni. Fodrászhoz is és stb. Itt nem a gépjárművel közlekedőket fogják baszogatni,hanem pont akik gyalogosan vannak!
Kocsival,motorral nem vagy fertőzésveszélyes. Akik sétálnak négyen,azok azok.
Elnézést valóban, az egyéni szabadidős tevékenység nem lehetséges csak gyalog és a többi? A féreértések elkerülése végett nem kijátszani szeretném a rendeletet csak tisztán látni, és ha van rá mód a 2 hétben 2x elmenni egy kört a benzinkútra.
És megélezni a szamuráj kardot
Kocsival,motorral nem vagy fertőzésveszélyes. Akik sétálnak négyen,azok azok.