Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem olyan...
Ez a sörkollektoros fűtés olyan lehet mint a teamécseses...
Évek óta gyűjtögettem, volt is már párszáz, de sosem álltam neki. Most meg már összelapítottam őket, leadom a telepen. Ha korábban szóba kerül lehet elkezdtem volna, de már késő bánat.
A kandalló mán megvan,szóval azon nem tudok változtatni és mivel a nappaliban leledzik az MTZ is felejtős!
Puffer se nincsen,szóval vagy fizetek a gázért vagy átlépek a lustaságomon!
jövőbe látó vagy ? lottószámok ?
Ha meg tudod csinálni magadnak,hibátlan alternatíva nappali fűtésnek...
Ha meg sörösdoboz kell,vegyél pár rekesz sört és természetesen segítünk meginni
Megtalálsz minden adatot az oldalon amit belinkeltem neked...
csinálj olyat ami 2 oldalra présel aztán amíg az egyik felét megrakod a másikat nyomja
youtube van pár ilyen cucc
amúgy szerintem sok értelme nincs, kell egy nagyobb kandalló-kemence és egészben bepakolni
fater egyik munkatársának akkora volt hogy az mtz befért az ajtón, az tuskóval meg szőlő venyigével fűtött, akkoriban még nem bálázták a venyigét felfűtötte a bazi nagy víztereket aztán napokig elvolt begyújtás nélkül
szerintem a környékben nem is volt ilyen még annakidején, mert ez olyan 30 éve már működött
Ha ilyen piros papírcsíkokat raksz a levegőbeömlő elé,pont ilyen szép lesz mintha égne a tűz
Na igen.....ezt a látványt nem lehet éberelni
90 négyzetméter a fűtött terület, régi építésű ház, egyedi, konvektoros fűtéshez gondolom jó opció lenne kiegészítésül.
Attól függ mekkora a helység és mekkora sörkollektort raksz fel. Ki lehet számolni az oldalukon..
Nekem 40 M2 a nyaraló és nappal nem kell fűteni(ha süt a nap). De egy 120 M2 -és családi háznál is jó,ha elég nagy a kollektor.
Nem fogja felfűteni az egészet,mert ugye folyosó...szobák..stb,de rásegít sokat.
https://sorkollektor.blog.hu/
A tevékenységünkből adódóan sok tojást használunk ezáltal keletkezik egy rakás tojástartó.
Na ezt én beáztattam s csináltam ilyen téglákat,briketteket.
Rohadt jó a kandallóba (vízteres),de ennyi szabadidőm nincs.
Talán egy hatékonyabb préssel??
Mindezek mellett 100 ezer körül ha vesztek egy ilyet,az éjszaka nem fog fűteni. Ha ti rakjátok össze,akkor ki lehet hozni 50 alatt szerintem,de hatalmas nagy szopás mire kész lesz. 5 éve még nem lehetett kapni ilyen klímákat mint ma ( vagy nem tudtam róla) . A mostani klímákkal -20 fokban is lehet fűteni és keveset fogyasztanak. Persze nem 50-100 ezer forintba kerülnek,de bármikor tudsz fűteni...nyáron meg hűteni.
Majd megöregszel, akkor nem olyan biztos.
Szia! Ez a szerkentyű fűtés rásegítésre szolgál? Mennyire hatékony, ha nem titok?
Ez igaz de a látvány fontos nekem.
Drága a fa...
A cserép betép
Értem én hogy Non-Stop de mikor van nyitva
Egyenlőre balta csetépkályha kombó marad
Régebben a Praktikernél volt ilyen melegvizes rendszer 100 ezer körül...de szerintem találtok a neten.
Pedig fűt...
Pont akkor,mikor kurva hideg van télen. Mert mikor hideg van,akkor tiszta az idő...és süt a nap
Ha be van borulva akkor nem szokott -10 lenni napközben...
Én készen vettem egy sráctól 5 éve...110 ezer volt termosztáttal és mindennel kompletten.
A naplopók oldalán keresgélj...
Aszalóm ilyen, de fűtésre használni nyáron tényleg hatékony lehet de akkor amúgy is meleg van. Mia szarez
Egyébként van melegvizes rendszer,amit lehet tetőre rakni...szigetelt a tartálya,így tavasztól- őszig adja a meleg vizet ingyen...
Valahogy így...