http://youtu.be/1B8Z2390I9M
egy hasonló teljesen jól működne, csak nem plexi hanem hőszigetelt dupla üveggel és fel a tetőre 3x ekkorát
csak sajna egy 8mm+4mm ragasztott üveg ára minimum 20 ezer/nm
szóval pont a doboz a legkevesebb ebben az egyenletben még akkor is ha sörrel teli kellene venni
tavasz-ösz jó lehet plusz télen amikor vakít a nap
csak meg kell csinálni faszára a dobozt az sem baj ha kibír egy kis vákuumot
láttam pár kisérletezést mérte az ember mennyit fogyaszt a kis venti, mennyivel melegebb van bent stbstb
elég elszántnak kell lenni hogy összeálljon a kép
plusz 2 buzi nagy lyukat kell vágni a falba ami leginkább nem tetszik ebben a fajta "fűtésben"
A sörösdoboz-kollektorral az a legnagyobb gond, hogy leginkább csak nyáron működik igazán. Volt egy elborult ismerősöm 10 éve, ő kísérletezett ilyesmivel....
Miféle napelem?
Én egy időben a sörösdoboz kollektoron agyaltam
Minimális ráfordítással lehetne pár fokot emelni a szoba hőmérsékletén
Csak eléggé munkás megcsinalni rendesen aztán elmaradt a kivitelezés
nekem egy régi lx600as pár van 96ban valami 100 rugó volt
akkoriban a videotonok után azért ez nagy előrelépés volt, haver azt mondta hogy ezeken még a szar zene is olyan szépen szól hogy az is tetszik neki
a mostani mélyeket nem tudom mifélék megnézni meg lusta vagyok kivenni
szerintem a zongora meg a hegedű( és társai) lehet a legjobban hallani hogy mit tud a technika
de a hangváltón rengeteg sok múlik, meg a dobozon, mert ami a diszkós tücc-tücc "előnyeit" tudja az annyira nem lesz jó a zongoránál
bár egy jobb eq is sokat segít a hangzáson
de pl az sem mindegy hogy 4mm vezeték vagy 6mm vezeték meg a hangfalhoz nekem a 6mm alapból egy kicsit "dörmögősebb"
Elkészült végre a napelemproject, mostmá csak napsütés kéne. De ebbe fosidöben is hoz 1kw körül. A csúcsra lennék kiváncsi de asszem arra várni kell vagy félévet, bár télen némiképp jobb a hatásfoka ha napfényhez jutna.
akinek botfüle van annak esetleg
nekem a jbl hanfalakban(ami azárt nem profi de egész jó minőség) meghalt a mély habszéle kb 20évig bírta, pesten valami cég ragasztott rá másikat, szól az mély is volt de akkor is szar volt
inkább tettem bele másik 2 hangszórót (használtan baráti árban 50 rugó volt) utána egy kicsit kellett még a hangváltóval agyalni és most tökéletesen szól, még akkor is ha halkabb mint a sokol rádió negyed hangerőn
Egyébként ha hangátvitelre koncentrálunk akkor valami komolyzene hozza ki leghamarabb a gyengepontokat. Aztán meg a rock, kiváltképp hogy az is a komolyzenéböl gyökeredzik. Mostanság cseréltem a front hangfalakat dali concept8-ra, Vivaldi kb. odabasz az elöd onkyohoz képest. De a metallica is látványos javulást mutat.
Nem hallgatok rádiót mert az szarul szól
Az opelban meghalt a gyári hangszóró és nincs hely rendes hangszórónak. Egy sal akkora volt hogy elfért dobozban jónak is tűnő cucc volt
Beszerelés után kiderül hogy egy rakat fos.
Azóta a az egész rádiós rész ki van iktatva a kocsiban inkább hallgatom az 1.4 16v nyivákoló hangját
egy hasonló teljesen jól működne, csak nem plexi hanem hőszigetelt dupla üveggel és fel a tetőre 3x ekkorát
csak sajna egy 8mm+4mm ragasztott üveg ára minimum 20 ezer/nm
szóval pont a doboz a legkevesebb ebben az egyenletben még akkor is ha sörrel teli kellene venni
de komolyan többszáz dobozt tudnék összeszedni egy 5-6 km körben az utak mellett, csak a faluban van minden utcában 6-8-10db
hihetetlen sok van eldobálva
csak meg kell csinálni faszára a dobozt az sem baj ha kibír egy kis vákuumot
láttam pár kisérletezést mérte az ember mennyit fogyaszt a kis venti, mennyivel melegebb van bent stbstb
elég elszántnak kell lenni hogy összeálljon a kép
plusz 2 buzi nagy lyukat kell vágni a falba ami leginkább nem tetszik ebben a fajta "fűtésben"
Én egy időben a sörösdoboz kollektoron agyaltam
Minimális ráfordítással lehetne pár fokot emelni a szoba hőmérsékletén
Csak eléggé munkás megcsinalni rendesen aztán elmaradt a kivitelezés
akkoriban a videotonok után azért ez nagy előrelépés volt, haver azt mondta hogy ezeken még a szar zene is olyan szépen szól hogy az is tetszik neki
a mostani mélyeket nem tudom mifélék megnézni meg lusta vagyok kivenni
de a hangváltón rengeteg sok múlik, meg a dobozon, mert ami a diszkós tücc-tücc "előnyeit" tudja az annyira nem lesz jó a zongoránál
bár egy jobb eq is sokat segít a hangzáson
de pl az sem mindegy hogy 4mm vezeték vagy 6mm vezeték meg a hangfalhoz nekem a 6mm alapból egy kicsit "dörmögősebb"
nekem a jbl hanfalakban(ami azárt nem profi de egész jó minőség) meghalt a mély habszéle kb 20évig bírta, pesten valami cég ragasztott rá másikat, szól az mély is volt de akkor is szar volt
inkább tettem bele másik 2 hangszórót (használtan baráti árban 50 rugó volt) utána egy kicsit kellett még a hangváltóval agyalni és most tökéletesen szól, még akkor is ha halkabb mint a sokol rádió negyed hangerőn
Az opelban meghalt a gyári hangszóró és nincs hely rendes hangszórónak. Egy sal akkora volt hogy elfért dobozban jónak is tűnő cucc volt
Beszerelés után kiderül hogy egy rakat fos.
Azóta a az egész rádiós rész ki van iktatva a kocsiban inkább hallgatom az 1.4 16v nyivákoló hangját
Amúgy az Omega követett el jó dolgokat,de a petró pont nem az.