Mindent át kell lépni ha eladni akarsz valamit
Sajnos itt is nagyon megy a fillér baszás
De bármi mást nézel ahol nagy tömegben kell egyforma minőséget biztosítani mind tiszta vegyészet
Csak pl a kólában ez természetes mindenkinek a többi dologban meg nem
Persze kivétel van Jóska -Pista bácsi az évi 100 hektoliter borát kiöntogeti pet palackba apránként de ilyen nem sok van
Ahol minden “rendben” megy ott a labor annyit dolgozik mint a pince munkás
Ne aggódj, dombvidéken ahol neves száraz vörösborokat termelnek, ott is sokat dolgoznak a kémikusok
Bort csak ismerőstől vagy sajátot.
Sört kell inni !
A bor nem lövi ki
Már vagy 25 éve a szakma körül vagyok sok újdonság nincs a témában
Ezek 1 forintokon spórolnak vazzeg
A pet palackosok is már lassan szatyorba töltenek mert spórolnak a grammokkal a flakon anyagban
Csak szólok,hogy a kupak vagy a dugó nem fokmérője a minőségnek!
Vannak eljárások amiknél muszáj tekerőst felrakni mert a dugót kilőné.
Valamint jó bor is van pet palackban, vannak pincészetek amelyek folyóborként is tolják a borukat.
Pl. a Varga pincèszet borokból is van petpalackos azèrt, hogy versenykèpes maradjon így tudja alacsonyabb áron adni. Teljesen egyforma az üveges boraival, voltam náluk nem egyszer.
Anno a nyolcvanas években az "Állami Pincegazdaság"-nál itt nálunk készült még "Egri Bikavér" is! Vagy amilyent kértek!
Le volt fojtva akárhányezer hektó must, és ha jött a parancs felülről, akkor küldtek különböző adalékokat, és nem sok idő múlva már szállították is a megrendelt mennyiséget! Bármiből csináltak államilag bármit!
nekem ott dolgozik egy csomó ismerős meg rokon
annyira nem vészes az a "pacsmag"
meg amitől nem vagy beteg nem olyan gáz
ittam már villányi borokban is szarabbat ettől, haver ki is rókázta olyan fos volt, pedig alig ittunk
pár hete ittam egy kurva drága bolt valami 6+ezer volt egy üveggel de kurvára nem jött be, a végén már majdnem sírtam
pedig állítólag nagyon fasza.....de nekem ez a füstös íz nem jön be, nem vagyok én úriember hogy bírja a gyomrom ezeket az úri szarokat
ezekből a hoki borokból én ezt kedvelem: https://bevasarlas.tesco.hu/gr...
a sima zweigelt édesebb
de a zsíros kaják mellé jobb a kevert a sima kékfrankos meg nekem túl fanyar, bár pl a hagymásbab mellé az is jó
Sajnos itt is nagyon megy a fillér baszás
De bármi mást nézel ahol nagy tömegben kell egyforma minőséget biztosítani mind tiszta vegyészet
Csak pl a kólában ez természetes mindenkinek a többi dologban meg nem
Persze kivétel van Jóska -Pista bácsi az évi 100 hektoliter borát kiöntogeti pet palackba apránként de ilyen nem sok van
Ahol minden “rendben” megy ott a labor annyit dolgozik mint a pince munkás