Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ma is jót főztem
Igaz a cukrászda elmaradt, ahogy a motorozás is
No de holnap bepótolom
Gombot pöcköt barmit.
Tudtok mondani olyan fem rogzito elemet hogy kezzel oldhato,beledugok egy csovet fixen tart,negnyomok egy oickot es ki tudom huzni?
pl. az unokatestvérem 40 évesen diplomázott, akkor pályakezdőként állt neki a tervezésnek. Nem vagyok napi szinten az életében, de annak ellenére, hogy kis k-magyarországi városban él és hagy időt a családra is... hát szóval nagyságrendekkel jobban megy neki mint mondjuk nekem.
OK, ez mondjuk nem nagy szó, mert egy csomó kétkezi munkást ismerek, aki az Audiban dolgozik műszakra jár és sokkal jobban élnek belőle, mint mi mérnökök.
Mi a francot csinált a haverod évekig? Én sem pontosan a munkámban dolgozom, csak súrolja azt, de 1 hetet sem várnék egy másik munkára, azonnal találnék valamit és csinálnám.

"évekig nem talált állást"
Valamilyen munka mindig van, csak el kell vállalni.
Tervező vagyok, nem kivitelezési maffiózó, sem kőműves. A kőműves szakma sem csettintésre adatik és hosszú évek alkalmazotti gyakorlata után lehetne, talán, esetleg vele bármilyen kisvállalkozást alapítani.
Nem úgy történik, hogy kitalálod és holnaptól az vagy és fut a szekér.
Ugyan ez igaz hatványozottan egy építész irodára, amiből így is túl sok van az országban, nem tudsz beállni a 200 méteres sor végére, hátha neked is adatik megrendelés. Vagyis be lehet állni a sor végére, csak ordas bukta lesz belőle.
Csak ne keverjétek össze a kőművest, mint hiány szakmát, az építőipari kivitelezőket, mint maffiózókat és az építész tervezőket, mint tervező mérnököket. Ezek teljesen más részei az adott iparágnak.
Állást bárki talál, itt a pénzen van a hangsúly. Gondolom az építész ismerőseid nem 30-as korosztály, hanem 40-50, működő vállalkozással, amit sok esetben nem is ők, hanem az apjuk futtatott fel. Úgy könnyű.
Bármiféle hátszél vagy ismeretség nélkül én a legszarabb szakmát választottam, aki már a rendszerváltás után építész céget alapított, de akár csak 8-10 éve, azzal kishalként nem vehetem fel a versenyt.
Az építész elméletileg fuuuu de jó szakma, gyakorlatilag semmire nem jó a mai világban már.
Na ne már!

Ez nagyobb vicc, mint hogy én gépészmérnök / szoftverfejlesztőként nem találom a helyem...
Ismerek építészeket, és egytől egyig eléggé jól megy mindnek...
Bár van lejjebb: volt egy haverom, aki jogász volt, bírói gyakorlattal. És évekig nem talált állást
Baszki a jövő hét időjárását nem tippelik meg nem még hogy 2-3-5 év mulva milyen pénzügyi mozgások lesznek.
Amúgy jön a világvégearmageddonégszakadásföldindulás.
Azt a válságot meg ki kell várni, de senki ne számítson egy új 2008-ra a piac meg minden szakembert felszív jelenleg...
Már rég lekéstem róla, a piac teljesen telített és a következő válság megint rongyosra bedönti az egészet. Plusz nincs meg az alap tőkém hozzá.
ez most nem igaz.... most kell csinálni egy kivitelező céget és hajrá....
Olyat én is láttam. :) 14 éves koromtól szakközép-technikus-műszaki egyetem, minden építész vonalon zajlott nálam, míg végül rájöttem, hogy a semmiért tanultam, mert szart sem ér a szakmám.
olyan mérnökök által készített épület tervrajzokat láttam, hogy még én is felszisszentem rá...
na szerencséd....
Mindkettő vagyok!
mondjuk nem is voltak magasak az elvárások... a mérnöknek tanítják, a technikus csinálja...
Ma mociztam!
Büszke lehetsz magadra! Közveszélyes!
grat
igazi lúzer.... ekkora öngólt vazze
Már csak kóricálok, majd tavasszal lesz ez hasznos.
Lehet az lesz...
25+ éve van a hétvégi házon, olyan mint az új....