Hát ami a Bramac cserepet szétveri az elpusztít mindent
Havernak mediterrán cserepet tettünk fel pár hete abban azért nincs annyi anyag
Volt aminek neki nyomtam a fúrót aztán eltört 5 felé
Ez a tető szintjéhez képest kb. fél méter magas és 40 centi széles fal 2-5m magasan a szomszéd ház teteje fölött. Minden szempontból ronda és problémás, de most Laligator adott egy ötletet! Így talán végre jó lesz.
Nekem 100 éves, a házzal kb. egykorú hódfarkú apatin-cserepeim vannak, ez dupla fedésű (mindössze 14 cm hézag van a lécek között). Ezt sem mozdítja meg semmilyen szél, nem fújja a havat sem alá. A kora miatt némelyik repedezik, ezt pár évente cserélgetem, ugyanilyen bontottra. Ronda, de tartós.
Én a korcolt lemez fedés híve vagyok, oda csavarozva, amíg szét nem rohad, az teljesen gondozás mentes, nem nyúl alá a szélvihar, nem repeszti meg a teniszlabda jég sem, egyszer felrakják és örökre el lehet felejteni, hogy mi van a tetőn kb.
Szomszédnak szét fagytak az elvágott mázas cserepek a széleken, pluszban még még itt-ott egy csomó
Azért is választottam a Bramac cserép mert avval alig van hiba
Köszönöm, engem is kb. 5 évente egyszer állítanak meg igazoltatni motorral. Most akartak pár hete, nagyon néztek, de csóváltam a fejem, ahogy közeledtem feléjük, hogy nem fogok megállni (blöfföltem, semmi tudásom nincs meg hozzá, hogy elmeneküljek, ha látom, hogy bepattannak a kocsiba, azonnal megállok úgyis), legyintettek is egyet, hogy nincs kedvük a cirkuszhoz...ezt megúsztam.
Köszi, rendes vagy!
A tető amúgy vadi új.
CSAK
Aki a tetőteret csinálta, nem szarakodik azzal, hogy a kilógó szarufák _közé_ is kerüljön szigetelés.
Az ács nem szarakodik azzal, hogy a szarufák végét leburkolja, lefesse.
A bádogos, meg ... konkrétan örültem, hogy a harmadik legalább eljött. Igaz kikötötte, hogy csak ezt a három lefolyót hajlandó megcsinálni (mert ez a legegyszerűbb), a többit oldjam meg én. Hála a hülye önkormányzati előírásnak, van egy bazi tűzfal a tető végén, amiről mindig letépi persze a bádogot a szél, nem találok rá megoldást, hogyan tudnám rögzíteni.
Szóval ezek az apróságok kitöltik az estéimet.
Juteszembe, ha már műszaki probléma: csápost állított már fel valaki?
Vettem tavaly egy sopronit, de azóta nem bírtam magam rászánni, hogy beüzemeljem, mert igazából fogalmam sincs hogyan fogom megoldani. Iszonyat-rettenet nehéz. 4-en alig bírtuk berángatni a hídról. De felállítani???
Gratula! Akkor már csak pár hét és legálisan motorozhatsz
Nem tudom ez hol, mennyire para, mifelénk nem nagyon szokták vegzálni a népet. A múltkor elmentünk Borsodba megnézni az Aggteleki barlangot, erre kétszer is kiszedtek igazoltatni
Gondoltam is, hogy ilyet se lálttam évek óta (hála Istennek!) ... de nem bántottak, nomeg minden rendben is volt nagyjából.
Na, ma reggel sikeres A korlátlan forgalmi vizsga. Mondom az oktatónak utána, az 1000-esbe már 2000 km-t belehajtottam 1 hónap alatt, így a jogsi előtt, asssszongya: "Ezt meg se hallotam!"
Egy idő után a semmittevés kurva unalmas lesz.
Valamelyik nap a zebrán rákiáltottam 2 cigány lányra, akik tologatták a pujáikat a lopott babakocsiban, hogy: "mééénem dolgoztok, a kurva anyátokat?!"
Azt hittem megsértődnek, de csak álltak bambán és üres tekintettel bámultak, megfejtettem miért:
1. nem értette a "dolgozol" szót
2. az anyja tényleg kurva volt.
Ez a telefon néha okosabbak gondolja magát mint valójában tud
Havernak mediterrán cserepet tettünk fel pár hete abban azért nincs annyi anyag
Volt aminek neki nyomtam a fúrót aztán eltört 5 felé
Azért is választottam a Bramac cserép mert avval alig van hiba
Azt ha leszedi a szél akkor ott már a tető is megy
Igaz vagy 4x annyi mint a sima de megér ennyit a nyugalom
A tető amúgy vadi új.
CSAK
Aki a tetőteret csinálta, nem szarakodik azzal, hogy a kilógó szarufák _közé_ is kerüljön szigetelés.
Az ács nem szarakodik azzal, hogy a szarufák végét leburkolja, lefesse.
A bádogos, meg ... konkrétan örültem, hogy a harmadik legalább eljött. Igaz kikötötte, hogy csak ezt a három lefolyót hajlandó megcsinálni (mert ez a legegyszerűbb), a többit oldjam meg én. Hála a hülye önkormányzati előírásnak, van egy bazi tűzfal a tető végén, amiről mindig letépi persze a bádogot a szél, nem találok rá megoldást, hogyan tudnám rögzíteni.
Szóval ezek az apróságok kitöltik az estéimet.
Juteszembe, ha már műszaki probléma: csápost állított már fel valaki?
Vettem tavaly egy sopronit, de azóta nem bírtam magam rászánni, hogy beüzemeljem, mert igazából fogalmam sincs hogyan fogom megoldani. Iszonyat-rettenet nehéz. 4-en alig bírtuk berángatni a hídról. De felállítani???
Nem tudom ez hol, mennyire para, mifelénk nem nagyon szokták vegzálni a népet. A múltkor elmentünk Borsodba megnézni az Aggteleki barlangot, erre kétszer is kiszedtek igazoltatni
Gondoltam is, hogy ilyet se lálttam évek óta (hála Istennek!) ... de nem bántottak, nomeg minden rendben is volt nagyjából.
Ha mást nem akkor pihenek
De pl ebben a 3 hónapban olyan dolgokat hajtottam végre amit sok esetben 10-15 éve halasztok
Valamelyik nap a zebrán rákiáltottam 2 cigány lányra, akik tologatták a pujáikat a lopott babakocsiban, hogy: "mééénem dolgoztok, a kurva anyátokat?!"
Azt hittem megsértődnek, de csak álltak bambán és üres tekintettel bámultak, megfejtettem miért:
1. nem értette a "dolgozol" szót
2. az anyja tényleg kurva volt.
Szerintem kibír még 5x ennyit minimum
Max a sarokban az alu lap fog meghalni belátható időn belül