Egyik kiskunhalasi munkatársam mondta hogy régen halasról busz járt a mercihez annyian jártak oda aztán jó szar lett a pénz és nem mentek
Olyan helyen van több pénz ahol nem a biorobot meló van pl a végén ahol az esetleges sérülés javítás van stb
Ja, amúgy hengerfejeket szerelt a srác, tehát precíziós munka, oda kell figyelni. Viszont elég sok műveletet csinált egy-egy ember, így - talán - nem annyira monoton a dolog.
Mercit konkrétan nem tudom, abban a hitben voltam, hogy a német prémium autógyártók hasonlóan fizethetnek. Havi prémium + negyedéves prémium, + éves prémiumokról beszélt. Igaz, ő már évek óta ott dolgozott. Én a három műszakot nem bírnám, a rossz szívem és a nem alvás hamar elvinne. Csak meglepett a végösszeg, amit éves jövedelemként mondtak.
Gondolom, olyasmi mint az Audi. Ott voltam bent többször is (vagy 6 évvel ezelőtt), és beszélgettem az ott dolgozókkal. Szalag mellett dolgozó, autószerelő képesítésű 35 éves srác - igaz, 3 műszakban - a cafeteriával, 13. havi fizuval együtt kétszer annyit vitt haza, mint én - akkor 48 éves - gépészmérnökként, vidéki távmunkával. Folyamatos meló, de óránként cigi-/pisiszünet, de semmi megerőltető tempó nem volt.
Ha volt esze, elment a Mercihez dolgozni - a kezdő pénz nem sok, de ha rájönnek hogy nem üres a feje (és az övé nem az), akkor hamar feljebb juthat ilyen helyen.
Megvan a sorrend, megvannak a szerszámok és ennyi
Többségét egy csimpánz is el tudná sajátítani