Ha ragaszkodsz a laptophoz, használtan (de általában pár hónap garival) 120-150 ezer körül fémvázas, i7 procis, SSD-s üzleti laptopot tudsz venni (ezeket mind külföldről hozzák be). Én nem szeretem a laptopokat (Autocad-del dolgozni nekem kicsi a képernyőjük, cipelnem meg nem kell), akkor tuti vennék ilyesmit.
nekem is 10 éves a laptop, most már kezd gyengélkedni a benne lévő i5
a 4gb ram is kezd karcsú lenni, de nincs mire lecserélni hiszen egy hasonló vagy kicsit jobb "tudású" laptop 450- 500 ezer körül van
Szerintem meg épp hogy szinte megállt a fejlődés: 10 éve még 2 évente duplázódott a gépek / procik teljesítménye (és vehettél új gépet...), na most ehhez jelenleg 6-7 év kell. 7 éve építettem az akkor hiper-szuper dolgozós asztali gépemet, és csak másfél hónapja váltottam le a belsejét. A régi volt az i5-2500k + 16GB DDR3 RAM + SSD + ATI7870 VGA; a mostani meg az i5-8400 + 16GB DDR4 RAM + NvMe-csatolós SSD (konkrétan: 250GB-os Samsung 970 EVO). Pont kétszer gyorsabb mint amaz volt, de igazából azzal is minden szépen elfutott a mai napig is.
Ez így marhaság: melyik SSD és melyik i3? A mostani, 8. generációs i3 az konkrétan 4 fizikai magos, gyorsabb mint az én második generációs (i5-2500K) i5-öm volt. A moastani i8-8400 meg már 6 magos, és kétszer gyorsabb az előzőleg említettnél.
SSD-ből is a régiek (meg a mostani olcsók...) csak a vinyóhoz képest gyorsak, egy modern, NvMe-csatolós SSD akár 5-6x gyorsabban ír/olvas, mint az előbb említettek. Ezek már nem SATA III csatlakozósak, hanem közvetlenül az alaplapba kell őket dugni.
mondjuk azért az sem semmi hogy egy 160 ezres tv viszi a legjobb 4k videókat a youtube-on, aztán a laptopomhoz nem tudnak(vagy akarnak) olyan drivert csinálni ami nem szaggat 1080-on 60fps mellett
szerintem a mekkbuk ér 300 ezret? a kis hoki air kivitel
gyerek már hetek óta szét sem hajtotta pedig eleinte nagy volt a szerelem azóta rájött hogy semmire sem jó bár ingyen megérte, annyit én is adnék érte.....
150 ezer "minimál" bér mellett nem gondolod hogy ennyiért értelmes gépet kapsz
amikor 50 volt a havi fizum 600 volt a 13" laptop
amúgy netezni meg videót nézni tegyél fel egy linuxot kb 2 hét alatt megszokod és az nem pazarolja az erőforrásokat
vagy keress w7 drivert a géphez és tedd fel azt a w10 alapból egy nagyon gonosz program amit a felhasználó könyedén még fokozni is tud
amúgy egy tizenezres 120as ssd nagyot dob a gépen az asszony ezer éves fos laptopja is táltos lett tőle
Hihetetlen hogy egy 200ezres telefon sokkal gyorsabb mint egy 160ezres laptop... szégyen. De ugyanez a helyzet a gps-ekkel is, motoros garminok 180ezerért lassúal. Vicc...
De kicsi az esély rá
a 4gb ram is kezd karcsú lenni, de nincs mire lecserélni hiszen egy hasonló vagy kicsit jobb "tudású" laptop 450- 500 ezer körül van
SSD-ből is a régiek (meg a mostani olcsók...) csak a vinyóhoz képest gyorsak, egy modern, NvMe-csatolós SSD akár 5-6x gyorsabban ír/olvas, mint az előbb említettek. Ezek már nem SATA III csatlakozósak, hanem közvetlenül az alaplapba kell őket dugni.
gyerek már hetek óta szét sem hajtotta pedig eleinte nagy volt a szerelem azóta rájött hogy semmire sem jó bár ingyen megérte, annyit én is adnék érte.....
150 ezer "minimál" bér mellett nem gondolod hogy ennyiért értelmes gépet kapsz
amikor 50 volt a havi fizum 600 volt a 13" laptop
amúgy netezni meg videót nézni tegyél fel egy linuxot kb 2 hét alatt megszokod és az nem pazarolja az erőforrásokat
vagy keress w7 drivert a géphez és tedd fel azt a w10 alapból egy nagyon gonosz program amit a felhasználó könyedén még fokozni is tud
amúgy egy tizenezres 120as ssd nagyot dob a gépen az asszony ezer éves fos laptopja is táltos lett tőle
Ilyet a gyerekeknek szokták megvenni
i3-6006U 2.GHz, ez van benne.