Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha ragaszkodsz a laptophoz, használtan (de általában pár hónap garival) 120-150 ezer körül fémvázas, i7 procis, SSD-s üzleti laptopot tudsz venni (ezeket mind külföldről hozzák be). Én nem szeretem a laptopokat (Autocad-del dolgozni nekem kicsi a képernyőjük, cipelnem meg nem kell), akkor tuti vennék ilyesmit.
Igyekszünk, igyekszünk
De kicsi az esély rá
Azért már érdemes volt.
Nem értem hogy innen ti sokan miért nem vagytok már csilliárdosok...
Jó neked...az enyém 5 éves és hullik darabokra és nagyon hangosan megy (már, újan jó volt)
nekem is 10 éves a laptop, most már kezd gyengélkedni a benne lévő i5
a 4gb ram is kezd karcsú lenni, de nincs mire lecserélni hiszen egy hasonló vagy kicsit jobb "tudású" laptop 450- 500 ezer körül van
Szerintem meg épp hogy szinte megállt a fejlődés: 10 éve még 2 évente duplázódott a gépek / procik teljesítménye (és vehettél új gépet...), na most ehhez jelenleg 6-7 év kell. 7 éve építettem az akkor hiper-szuper dolgozós asztali gépemet, és csak másfél hónapja váltottam le a belsejét. A régi volt az i5-2500k + 16GB DDR3 RAM + SSD + ATI7870 VGA; a mostani meg az i5-8400 + 16GB DDR4 RAM + NvMe-csatolós SSD (konkrétan: 250GB-os Samsung 970 EVO). Pont kétszer gyorsabb mint amaz volt, de igazából azzal is minden szépen elfutott a mai napig is.
Namost vett egy lomot,de azert esszerusitsunk,ki nem dobja mert bukik rajta,felgyorsitani meg ssd vel lehetne.Ennyi.
Lehet, de a fasz se számolja már, lassan havonta avultatnak és jön ki egy sokkal faszább. Ami nekem van i3 az pl már ocskaság.
i5-8400, na!
Ez így marhaság: melyik SSD és melyik i3? A mostani, 8. generációs i3 az konkrétan 4 fizikai magos, gyorsabb mint az én második generációs (i5-2500K) i5-öm volt. A moastani i8-8400 meg már 6 magos, és kétszer gyorsabb az előzőleg említettnél.
SSD-ből is a régiek (meg a mostani olcsók...) csak a vinyóhoz képest gyorsak, egy modern, NvMe-csatolós SSD akár 5-6x gyorsabban ír/olvas, mint az előbb említettek. Ezek már nem SATA III csatlakozósak, hanem közvetlenül az alaplapba kell őket dugni.
Akó mit csodálkozol?
Az ssd sokat lendit. Másrészt az i3 már elavult
mondjuk azért az sem semmi hogy egy 160 ezres tv viszi a legjobb 4k videókat a youtube-on, aztán a laptopomhoz nem tudnak(vagy akarnak) olyan drivert csinálni ami nem szaggat 1080-on 60fps mellett
szerintem a mekkbuk ér 300 ezret? a kis hoki air kivitel
gyerek már hetek óta szét sem hajtotta pedig eleinte nagy volt a szerelem azóta rájött hogy semmire sem jó bár ingyen megérte, annyit én is adnék érte.....
150 ezer "minimál" bér mellett nem gondolod hogy ennyiért értelmes gépet kapsz
amikor 50 volt a havi fizum 600 volt a 13" laptop

amúgy netezni meg videót nézni tegyél fel egy linuxot kb 2 hét alatt megszokod és az nem pazarolja az erőforrásokat
vagy keress w7 drivert a géphez és tedd fel azt a w10 alapból egy nagyon gonosz program amit a felhasználó könyedén még fokozni is tud
amúgy egy tizenezres 120as ssd nagyot dob a gépen az asszony ezer éves fos laptopja is táltos lett tőle
Na ne csinald hogy netezni meg videókat tarolni egy 300ezres lapotopot kellene venni. Mert akkor megint csak ott vagyunk hogy mcbookot kell venni.
Laptop 160ért alapból vicc
Ilyet a gyerekeknek szokták megvenni
Ssd 250 es bele es a vinyot kulsobe rakd,ugy elhetobb lesz.
Egyetértek
Aszongya idezem a toszavakat. "lofing". "jobb kezzel bal vall felett"
Hihetetlen hogy egy 200ezres telefon sokkal gyorsabb mint egy 160ezres laptop... szégyen. De ugyanez a helyzet a gps-ekkel is, motoros garminok 180ezerért lassúal. Vicc...
Akkor megnyalhatja a pöcsömet mindenki aki azt mondta hogy ez elég kell legyen arra hogy megnézzem a képeket meg videókat na meg jutyubozzak
Informatikus mondja ez a bibi, i3-6006U szar kisfogyasztasu akcios bizgere.
Olyan szavakat használ az informatius amit nem fog fel az agyam, csak dolgozik mind a windows

i3-6006U 2.GHz, ez van benne.
Informatikus mondja hiaba I3 pitlak orajel vsn az u veziokban fogyasztas miatt.