- Főnök, kellene egy gyémánt fúró...
- mi a bánatnak az?
- nem tudom átfúrni a födémet...
*megnézés*
- Tudod te mit fúrsz, te ááálllatkirály? A födém gerenda acél szálát, bolond vagy?
volt kollégámnak két pinceablakot "hagytak ki a kőművesek,a másiknak meg a külméret lett a belméret,oszt beleesett a betongerenda a falak közé. az egyik fala így van vagy70 cm vastag,mert mellé kellett falazni. fér az ablakpárkányra cucc gazdagon.
a fejen beszerelt spájzablak,ami kinyitáskor leesik,már csak apró kis nüansz ilyenkor
Ha belegondolsz, az emberek java része télen csak melegedni jár a plázákba, addig sem kell otthon fűteni, van világítás, lehet közösségi életet élni és igazából semmit sem kötelező venned.
Állítólag most lesz majd madaras a plasában a coop helyén. Asszony sajnálja is mert volt egy fasza konyhájuk minden héten egyik nap meló közben szokott ott ebédelni egyszer ettem ott tényleg jó volt a kajájuk.
Amúgy Móváron panaszkodott egy csaj hogy nincs egy normális bót,még győrben sincs Auchan,el kell budaörsig autózni érte.....................megáll az eszem....
Már ott elkezdődik a gond, hogy tájolást abszolút nem vettek figyelembe, vannak 2 és 3 lakásos szintek, ugye ezek ismétlődnek egymás felett. Ezeket az elrendezéseket a tájolás figyelembe vétele nélkül a világ minden égtájának irányába lerakták, szartak rá, hogy déli vagy keleti lesz a nappali. Én is laktam 1,5 szobásban, az kb élhetetlenül szar, de laktam már 3 szobásban, az teljesen jó volt, többféle van ezekből is, háztípusonként változik.
Nem igen tudom elképzelni hogy direkt rossz beosztásút kértek a pártnál,mert akkor mind rossz lenne,de nem,Nálunk van 5 helyen kb 5 féle lakástipus és ebből csak 3 volt elmebeteg,a többi 2 nem rossz.
Szerintem a panel nem szar
Azt kb aludni meg tv-t nézni tervezték
Azt azért ne felejtsük el hogy amikor ezeket kitalálták még heti 6 munkanap volt lelőhelyeken menza a boltokban alig volt termék (nem volt ám olyan lomis piaci kinézete a konyhának mint a dukáttis kollégának) stbstb
De a panel most is fasza, kb most is arra kell használni amire tervezték, minden másra meg van külön hely
Pl Pesten már 20 éve a mekiben csinálták a gyerekek szülinapi zsúrját vagy étteremben a hasonló összejöveteleket
A pártutasítás az olcsó és gyors kivitelezést takarta, ez sok tekintetben köti a tervező kezét, nem pakolhat falakat kénye-kedvére, mindennek egy moduláris lószarnak kellett lennie, abba meg ez fért bele, ezt adta ki. A háború után úgy vélték, hogy egy gyereknek nem élettér kell, hanem egy alvó odú, úgyis felnő, munkásnak jó lesz, párzani tud majd, lesz új munkás generáció.
A pártutasításban az élhetőség volt az utolsó szempont.
Aha,pártutasításra lett 2x4 m-es a konyha hogy egy nyomorult étkező ne férjen be,vagy lett egy nagy hombár nappali meg egy kis kotorék gyerekszoba,és a lakás közepén egy holttér szar beépített gardrobbal-folyosóval?
Nem a hülye tervező miatt?
Plusz jó részük, mint ahogy Te is, szerettek ott lakni, szóval inkább maradjanak és szigeteljék tovább őket. Aki akar, mehet máshová, akinek meg tetszik, annak szíve joga ott élni. Olyan 7 évet éltem panelban, nem volt vele bajom, bár nekem nagy a tűrőképességem.
Inkább ne is történjen ilyen, közel 800 ezer lakás és kb. 2 millió ember lakik jelenleg is panel szerkezetű lakóépületekben. Hova tennénk ennyi embert hirtelen?
- mi a bánatnak az?
- nem tudom átfúrni a födémet...
*megnézés*
- Tudod te mit fúrsz, te ááálllatkirály? A födém gerenda acél szálát, bolond vagy?
a fejen beszerelt spájzablak,ami kinyitáskor leesik,már csak apró kis nüansz ilyenkor
Azt kb aludni meg tv-t nézni tervezték
Azt azért ne felejtsük el hogy amikor ezeket kitalálták még heti 6 munkanap volt lelőhelyeken menza a boltokban alig volt termék (nem volt ám olyan lomis piaci kinézete a konyhának mint a dukáttis kollégának) stbstb
De a panel most is fasza, kb most is arra kell használni amire tervezték, minden másra meg van külön hely
Pl Pesten már 20 éve a mekiben csinálták a gyerekek szülinapi zsúrját vagy étteremben a hasonló összejöveteleket
A pártutasításban az élhetőség volt az utolsó szempont.
Nem a hülye tervező miatt?