nálam Tibi barátom csinált minden szakmunkát és bár kőműves szakmája van, sokkal inkább profi kivitelező... nincs kérdés, nincs probléma, csak minőségi munka és megoldások... aki nem képes egy rohadt rajzot leolvasni az nem szakmunkás...
Ja ezt nekem is mondták, hogy a látvány tervbe beillesztett bútorokat szedjem le a kiviteli tervről, mert a kőműves képes és megcsinálja téglából és misungból
Amúgy meg a mérnököt azért szidom mert egy link alak.
Megbeszélünk valamit és nem csinálja meg, meg 5* elhalassza, elfelejti, nem azt csinálja amit beszéltünk, majd már a telefont sem veszi fel, és ez nem egy volt, hanem kettő is ezt csinálta, harmadikra meg vettem inkább egy házat, kapja be az összes építész
most adom el az egyik örökölt tip-top vidéki hétvégi házat, ahol a kedves vevő közölte, hogy ő építész és kéri a tervrajzot, mert nem tudja megmondani, milyen födém van az épületen és át akarja alakítani a legfelső szintet... mondom neki, hogy amennyiben a lépcsőn felfelé belenéz a födém síkba, esetleg megütögeti, bár ez szükségtelen, rögtön rájön, hogy ez bizony vasbeton gerendázat.... de elárultam, hogy a födém EP157 gerendázatú BV14.19 béléstestekkel. pislogott rám, mint hal a szatyorban... majd mégiscsak tervrajzot kért, mert neki ez csak papírról megy
És amikor komplett ArchiCAD tervet adtam a tervezőnek szerinted milyen arcot vágott
Mondjuk én nem ragaszkodtam a vázlatomhoz, volt is jó pár hasznos módosítása.
azért nekem többször sikerült okos mérnöki megoldással találkoznom.... olyan méretű födém gerendát tervezett, ami nem létezik, csak egy oldalt volt alátámasztva stb. én a mérnököknek előírnék 2-3 év terepgyakorlatot építkezéseken a kivitelezők és technikusok mellett, mert olyan megoldásokkal állnak elő, ami 1. hülyeség, 2. kivitelezhetetlen 3. nem létezik stb. és amikor egy ilyet megtervezett, a kezébe adni a szerszámot és mutassa meg, hogy kell
A tervező mérnök abból dolgozik, amennyit a megrendelő ad neki:
1. adott telek maximális beépíthetősége
2. a maxot sem használják ki sokan, nincs keret rá
3. ha nincs keret, hiába tudok én szuper élhető, otthonos, tágas épületet tervezni, ha azt mondja a megrendelő, hogy ennyi m2-re van pénzem, hozd ki ebből
Ilyenkor lesz a gyerekszoba 9,05 m2, picsányi kis félszoba, nem baj, majd a gyereknek nem lesz hangszere, akváriuma, akármi, csak lesz egy ágy, egy íróasztal a sötét sarokban, meg egy szekrény és más kb nem fér be a szobájába. Plusz rendes 6-10-12-es tégla vagy gázbeton válaszfalakra sem futja, lesz helyette olcsó gipszkarton, amin egy nagyobb fingás is égzengésként hallatszik át.
Nesze neked magán tér és otthonosság...
Plusz ne tudjátok meg, mikor megérkezik a kuncsaft, kockás papírra lerajzolt alaprajzokkal, hogy én ezt kérem, ne variáljon mester...
De a lépcső szar, használhatatlan és rossz helyen van, egy darab szabványnak, előírásnak, tájolásnak nem felel meg egyetlen szoba sem és értesd meg vele, hogy minden tiszteleted ellenére ezt a Móricka rajzot felejtsük el és kezdjük az elején...telek - beép. % - család jelenlegi és tervezett méret, stb.
Nem védte meg! Hülye hatásvadász cikk, Facebookon, a Motorosok csoportban anno belinkelték a teljes, nem felére vágott hosszúságú videót is: a fickó másfél perccel később összeesett, és meghalt.
Nemreg vittem egy csaladi felso kozepkategoriad relative fiatal hazba (5-8 eves) egy kanapet,konkretan a ket karja majdnem surolta a falakat ketoldalt,saccra a szoba 3-4x240 es lehetett.Es nagyon sok ilyen kertvarosi haz van,szobak es a qurva lepcsok olyan picire vannak tervezve hogy rohadtnehez barmit bevinni,de a nappali-konyha az az also szint 3/4 et minimum beteriti.
Nem csak penz gond van.A tervezo mernokoket kene vasalodeszkaval hátbavagni.Jonehanyszor elhetetlen lakasokat terveznek baszottdragan.
Munkatársamék 40pár négyzetméterben laktak négyen
Igaz galéria volt még hozzá pluszban ott aludt a 2 gyerek
Ráadásul gekkók meg a tököm tudja mi volt még nekik
A kocsiba pakolták a fölös cuccból hogy elférjen mindenki, ezért vettek kombit....
Megbeszélünk valamit és nem csinálja meg, meg 5* elhalassza, elfelejti, nem azt csinálja amit beszéltünk, majd már a telefont sem veszi fel, és ez nem egy volt, hanem kettő is ezt csinálta, harmadikra meg vettem inkább egy házat, kapja be az összes építész
na az volt az iránytű motívum a rajzon
Mondjuk én nem ragaszkodtam a vázlatomhoz, volt is jó pár hasznos módosítása.
A tervező mérnök abból dolgozik, amennyit a megrendelő ad neki:
1. adott telek maximális beépíthetősége
2. a maxot sem használják ki sokan, nincs keret rá
3. ha nincs keret, hiába tudok én szuper élhető, otthonos, tágas épületet tervezni, ha azt mondja a megrendelő, hogy ennyi m2-re van pénzem, hozd ki ebből
Ilyenkor lesz a gyerekszoba 9,05 m2, picsányi kis félszoba, nem baj, majd a gyereknek nem lesz hangszere, akváriuma, akármi, csak lesz egy ágy, egy íróasztal a sötét sarokban, meg egy szekrény és más kb nem fér be a szobájába. Plusz rendes 6-10-12-es tégla vagy gázbeton válaszfalakra sem futja, lesz helyette olcsó gipszkarton, amin egy nagyobb fingás is égzengésként hallatszik át.
Nesze neked magán tér és otthonosság...
Plusz ne tudjátok meg, mikor megérkezik a kuncsaft, kockás papírra lerajzolt alaprajzokkal, hogy én ezt kérem, ne variáljon mester...
De a lépcső szar, használhatatlan és rossz helyen van, egy darab szabványnak, előírásnak, tájolásnak nem felel meg egyetlen szoba sem és értesd meg vele, hogy minden tiszteleted ellenére ezt a Móricka rajzot felejtsük el és kezdjük az elején...telek - beép. % - család jelenlegi és tervezett méret, stb.
Ne a mérnököt szidjuk, kérem szépen.
Nem mindenki akar egy tárgyat 40 évig használni
A fenntarthatóság inkább a bajok forrása
Nem csak penz gond van.A tervezo mernokoket kene vasalodeszkaval hátbavagni.Jonehanyszor elhetetlen lakasokat terveznek baszottdragan.
Igaz galéria volt még hozzá pluszban ott aludt a 2 gyerek
Ráadásul gekkók meg a tököm tudja mi volt még nekik
A kocsiba pakolták a fölös cuccból hogy elférjen mindenki, ezért vettek kombit....