Nekem mindegy csak finom legyen. Itthoni sörök nagyrésze ihatatlan húgylé.
De ott a kajszi pálinka, az sem lesz mindegyikből finom. Azt mondta az egyik termesztő hogy olyan fát kell ültessenek aminek a termése ízetlen vacak mert az bírja leszedés után sokáig és mehet külföldre. Tesómék vettek egy házat, az udvarban van egy kajszi fa, egy baracknak több íze van mint egy egész ládának amit a barackosnál veszek
Igen, de a sört meg épp hogy a szárazanyag tartalom határozza meg. Állítólag az is töredéke minőségü mint ezelőtt pl. 200 évvel. Azaz jóval több árpa és maláta hozzáadásával sem lehet olyan sört csinálni mint anno.
A szilvával kapcsolatos meglátásod helytálló.
astrán öntött tárcsa van kb 10x annyi gépmunka mint a lemez vágás
régeben tudtam miből van a féktárcsa de már nem emlékszem a sima lemez kb 300ft kilója ez kb 4-5x drágább
kb 2 kiló egy 25x25-ös lemez amiből simán kijön a 220as tárcsa
kb olyan rablás mint a kondigépek.......
az astrára a 2 hűtött eéső féktárcsa szűk 10 ezer volt
a ténérére hátra a 220as meg 24 ezer
mindkettő berembo
és a ténéré tárcsa még nem is igazán volt szépen vágva sima lézervágott lemez
Van ikyen. Új motorra nem telik de ha tellett majomra kell higy jusson banánra is. Mondjuk a gyári 340E lett volna. Így betéttel együtt megúsztam kicsit 150E alatt.
Maradjunk annyiban hogy a székelyeknél nem nagyon érik be olyan gyümölcs amiből jó pálinkát lehetne főzni. Szilva van néhol de abbol meg ugye inkább csak erőset lehet mint jót.
Sör az viszont van jó mert sok tiszta forrás van.
Amúgy most hogy mondod, anyám vegyipari gépész mérnökként dolgozott sokáig. Én is dolgoztam a Richter gyógyszergyárban. Ennyi támogatással nem lehet gond egy, rektifikáló oszlopot összerakni a haza hordott alkatrészekből, azt mehetnek a fenébe a gagyi desztilláló berendezések
De ott a kajszi pálinka, az sem lesz mindegyikből finom. Azt mondta az egyik termesztő hogy olyan fát kell ültessenek aminek a termése ízetlen vacak mert az bírja leszedés után sokáig és mehet külföldre. Tesómék vettek egy házat, az udvarban van egy kajszi fa, egy baracknak több íze van mint egy egész ládának amit a barackosnál veszek