Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Durranás csak zárt szelepeknél lehet , ha jó a gyujtás ! Amiről te beszélsz az a tiltatás , én arról beszélek mikor a trágyapumpákkal durrogatnak , egész más a kettő !
Nem mind vészeli túl, megannyi felvétel van, hogy elfüstöl, vagy egy durranás után lehörög a motor, de a kigyulladás is rendszeres az ilyen baromarcúaknál, akik álló helyben szétvágják-szétüvegelik a motorjukat.

Az jutott eszembe, hogy max fordulaton, szabályzáson a pillanat tört része alatt újra nyitnak a szelepek, itt viszont a leállóban lévő főtengely elzárta a szelepeket és így durrant vissza. Esetleg ez okozhatta, hogy megszorult a felesleges nyomás és pukk, ledobta a szívó csövet.

Ez lehetséges?
Ennyitől nem kéne ilyen drasztikus hibának előfordulnia ! SZERINTEM !
Eszembe nem juta na meg tiltáson vernyákoltatni!
De figyelj ! Egy találkozón aki már nem szomjas , sőt , na akkor kezdődik ez a fajta pajkosság , ezzel szórakozik a nagyérdemű durrogatni a motorral jól telibasszák a kiput , aztán vissza a gyújtás ! És a sok jobbra érdemes gép mind túlvészeli az idióta gazdáját ! Ennyi !
Akkor mi pukkanhatott el benne ennyitől? Állítása szerint ezt a hibát találták a szervizben, aminek orvoslása után újra egyből indult a motor és próba képen került is egyet vele.
Az elektronika ugyan ezt csinálja , ráadásul 10-en ezres fordulaton ! Elveszi-visszaadja ! Kizárt hogy normális körülmények között ez a szívócsonk rovására menjen !
Más csicskasága meg dedós gyújtással játszása miatt ne én szívjak majd később.
Hiszek neked, velük ellentétben én nem vagyok szakértő. Szerintem ettől a megtekintéstől visszalépek, kezd zavarossá válni a dolog.
Ott valami más is szar volt , nem csak a megmondó jobb keze !
A kiput szétviheti az el nem égett keverék robbanása , de a torok gumit ?!
Nem kétütemű hogy belerobbanik a résbe !?
Idióta ha 100 évig nem születne, akkor is a dunát lehetne velük rekeszteni!
Ilyet nem igazán kellett voina csinálnia a Dukinak gyujtáselvétel majd vissza után !
Az eszközhasználat, vagy utólag kifizetni az okozott kárt? Vagy simán dedós módjára játszani a gyújtás kapcsolóval, melyikre gondolsz?
Pedig azt gondolná az ember, hogy teljesen bevett szokás egy V2-n kattogtatni oda-vissza a gyújtás kapcsolót, mindezt úgy, hogy a lendkerék még forgatja a főtengelyt...

Kinézem a motort, hát nem rárepül valami kretén és tönkre bassza? Biztos szerették a szelepek, meg minden a szívó torok környékén. Lehet ezt a motort inkább hagyni kéne ezek után.
Eszembe nem jutna ekkor fasság.
hozzátenném hogy egy normálisabb motor nyitottab kipufogóval ilyenkor csak durran akkorát mint egy karbidágyú és max a kormot veri le a kipufogó belsejétől
de akkor is megpofoztam volna a csírákat
Mondtam a faszinak a telefonban, hogy aki ekkora pofával beharagozva érkezik, hogy ő a "dukátti szakértő", na azoktól jobb lett volna óvakodni. Elhúzták a belüket mikor rájöttek, hogy a kurva nagy szakértés közben elbaszták más motorját. Nekem is hirtelen elpukkant volna az agyam, pedig a 80 kg-mal nem számítok nagy veszélyforrásnak, de ott rövid úton eszközhasználatra került volna a sor.

Jah és megkérdezte a tulaj a "szakértőt", hogy mégis mi a kurva anyádért kattogtatod a még járó motornál a gyújtáskapcsolót. Nem tudott a nyomorék válaszolni, persze ahhoz már nem volt gerince, hogy kifizesse a kárt, rongyos 15 ezer forintot, legalább utólag elutalná a tulajnak.
Igazi szarrágók...15 ezer többet ér, mint a becsületük.
én azért tarkón vertem volna mindkét gyíkot ott helyben
Csak ezért az akcióért vagy 30 ezret alkudni fogok, hogy nyomorékok baszkódtak a gyújtáskapcsolójával, inkább el se mesélte volna a tulaj, bár nagyon korrekt tőle.
Jahhh, sztori:

Jön a 2 nagymenő "dukáti szerelő és szakértő" megnézni a gépet, forma beindítja a motort, majd hirtelen leveszi és abban a pillanatban vissza adja a gyújtást. A gép meg lerobbantotta a henger és karbi közti szívó csövet magáról, onnantól nem is indult persze, a két nyomorék meg elhúzta a belét, hogy nem indul a motor, biztos rossz.

Szervizbe megcsinálták a tulajnak, 15 ezerbe került a majom gyerek indítgatási kísérlete...
Inkább lízing
Szombat délután megyek megvizsgálni az St2-est.
Swinger klub ini bá, swinger klub?