végül nem vett nagyobbat mert vett mellé valami fotomasinát is.......
mondjuk felbaszott már idén is eladta az xboxot mert jött ki belőle egy hd xbox és az milyen fasza
majd utána egy ps4 mert ahhoz van pár játék ami csak arra jön ki
szóval én nyomom a fos 40 ezres huawei telefonnal az igét a másik helységbe meg van közel egy milla villanyos kacat
ezen röhögök egy ideje:
mekkora hülye voltam.....
amikor megvette a gyerek a 200+ ezres ájfónt miért is nem mondtam neki:
édes gyermekem inkább termessz helyette paprikát meg sárgarépát, sokkal jobb lesz az neked
amúgy a lányok így gondolkodnak szerinted?
most melyiket szopjam le? az optimális vérnyomású bélát vagy az alacsony koleszterinszintű janit??
hát inkább azt aki 40 ezres converse cipőben van és nagy ájfónt szorongat
kb olyan dumád van mint a papoknak
nem érdekli őket semmi csak mondják azt amiben hisznek még ha a tények mást is mutatnak
a gyerek hosszú távú befektetés, sok esetben még anyagilag is megéri 30-40 év múlva, vagy nem....
a telefont ismét nem lehet a paprikával összehasonlítani
mert ha én itthon megtermelek 1 kilót 2 ezerért a piacon meg ezer akkor miért szenvedjek vele?
hogy te is megértsd van telefon 100 ezerért és ugyanaz 300 ezerért máshol, akkor akinek esze van a 100 ezrest veszi meg nem a 300 ezrest
ismerek olyat aki 70 éves és sose dolgozott kertben mindig lakótelepi volt és semmi baja......
és olyat is ismerek akinek sok szőlője volt és 40 pár évesen meghalt vélhetőleg a sok vegyszer miatt
szóval ez a munka=egészség egy igazi faszság
Na ha te csak annyi zöldséget kapnál ami megterem az én kertemben akkor skorbutot kapnál
Ne rugózz már ezen. Semmi értelme ilyen kis kerteknek. Aki hobbiból szereti csinálni az csinálja, de nekem van jobb dolgom is.
Egész éves termést pár száz forintból megveszem a Tescoban jobb minőségben.
Gyereket megérte csinálni? Ugye nem...mert az sem üzlet és ez sem hanem az élet.Több százezres mobil megéri? Ugye nem mégis több milliót eladnak..szekrényméretű tévét venni hitelre megéri ? ugye nem mégis veszik tucatszám.....a piros szuzukiról és az egyéb hiteles dolgokról nem is beszélve........de a kert családi szinten önfenntartásra baromság......apósom 65 évesen kert szőlő (nem kicsi) és csinálja,kajak erős és egészséges.Nekem ő példa ti meg teszkózzatok az én részem is megvehetitek.
magyarországon a népesség kb fele városokban él, ezek nemigen tudnak a kertben baszakodni
vidéken többnyire lehetne
de amíg a 10 kilós permetezőanyag kilója 3000ft a 25 dekás kiszerelésű kilós ár 10000forint addig a kiskertek kurvára nem gazdaságosak
persze lehetne nagy tételben is vásárolni és elosztani, de mégsem mert többnyire a nagyobb csomagokhoz már külön engedély kell amit egy kiskert tulaj nem fog megcsináltatni( a zöld könyv megújítása kb 15 ezer)
szóval lehet itt az észt osztani, de minden olyan drága hogy kb semmi értelme az egésznek
pl borsót-babot simán megéri de paradicsiom-paprikával esetleg uborkával baszakodni már nem mindig
a jószág tartás meg egy nagy vicc, ha van egy hold kukoricafölded az kinevel 2 disznót, ha összeszámolsz mindent kb annyiba vagy mintha megveszed egészben egy disznós gazdától
stbstb
http://youtu.be/J-QmHiJqQnk
Ugyan Sándor te is többet tanultál mint kellett volna...Mi tesszük a dolgunkat és nem azért mert ez jó vagy rossz,és nem azért mert megéri vagy nem éri hanem azért mert ez az IGAZ !
Tudatos megélést a mindennapokra.
Ne magyarázd félre mert nem fúj hanem ráfizetéses és a józan praszti észt sem véletlenül hívják józannak, mert nem foglalkozik azzal anire ráfizet, akinek hobby a parasztkodás, de amúgy van miből élni annak jó elfoglaltság és még egészség is van, de pl a szomszédot kárdeztem, hogy idén lesz-e krumpli csak legyintett, tavaly ráköltött egy csomót ás rengeteg meló szinte semmi nem lett, én egy kis paprika, pari, karfiol mert ezek bejöttek és bőven megteremték a bekerülési kltsget.
amúgy elkúrta az ájfón ezt a nagy bőséget, kb 2 évente kellett volna csak újabbat kiadni