Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem de akkor majd le tudom szarni
Miért nem mész haza?
Akkor elmúlik a dugó?
És éhes is vagyok
1 rohadt órája állok a rohadt dugóban. Jöjjön már a jobb idő
Vagy vörös vagy kék.
Fizika.
Vörös eltolódás az '45 után volt, most inkább narancssárga eltolódás van.....
Vörös eltolódás! Hubble állapította meg!
Akkor még faszi volt, és nem távcső!
Ki teremtette az Istent?
Van sok egyenlőre még megválaszolatlan kérdés!
pedig ideje lenne már...
Az univerzum felfoghatatatlan az emberi agynak, bizonyiték meg kevés van. Az ösrobbanásból számolgatnak de az legalább olyan bizonytalan mint minden a világürben.
Szük pátriánkat már átlátjuk, de sok-sok fényév távlatát meghatározni elég nehézkes. Még az is lehet, az is valami önmagában záródó tér. Elvileg még mindig tágul, de hogy ezt honnan tudják lövésem nincs.
Kösz, még kitartok
Azt azért még hozzáfüzném, hogy a 77 km sem minden zavaró körülménytöl mentes, még ha állóviz akkor sem. Tehát abból következtetést levonni ekkora távon irreálos, már ami a görbületet illeti. Szilárd talajon meg nonszensz, mert a domborzati viszonyok 100 méterenként is alakulnak.
Hát ha a gravitáció nem is, sok minden más térerös dolog.
Akartam egy értelmeset írni erre de befagyott ez a szar és most dühös vagyok ezért nem írom le újra.
Amúgy ha belegondoltok az univerzum létezése egy olyan dologból származik amire nincs magyarázat. Kb minden fizikai törvényt megszeg a keletkezés
Ebből kiindulva az isteni teremtés sem hihetetlenebb hiszen az is kb olyan lehetetlenség mint az ősrobbanás és az azt megelőző rész
Ilyen szemmel látható bizonyítékokkal nem lehet összezavarni őket, hiszen a szent "párasáv" miatt látod ezt Te is, csak mivel a HáttérHatalom Zrt. nevelésében nőttél fel Te is meg Mi is, így mi buta halandók ezt nem tudhassssssuk, ezt csak a megvilágosodott laposföld retardáriumi beavatottak tudhassák.
Pedig a Zamárdi kilátóból sem látszik pl Keszthely. Már a horizont alatt van. Pedig a kilátó kb a déli part egyik legmagasabb kilátója. Talán a Fonyódi magasabb. De csak talán.
Vagyis ha nem is csak a teteje látszik, de ezen a távon a Tihanyi-félsziget dombjából jókora szeletet kiharap alulról a görbület, nagyon szépen látszik. Újabb ok, hogy regisztrálj facebook-ra, ott van ezeknek a félkegyelműeknek ilyen "tudományos" csoportjuk, ahova troll accountokkal beszivárogva egy másik csoportban minden nap szana-szét röhögjük magunkat rajtuk.
A fénynek is hajlania kell. Legalábbis logikám alapján mindenképp. Hiszen ha jól emlékszem a fény egyszerre mutat hullám illetve részecske tulajdonságokat. Amennyiben ezt elfogadjuk akkor ha mutat részecske tulajdonságokat akkor van tömege. Még ha nagyon elenyésző is akkor is. Ha meg van tömege akkor hat rá a gravitáció. Innentől kezdve hajlik.
Hosszában 77 km a tavacska, ott már szépen kijön a görbület. Mint írtam is régebben, a Balatonmária-fürdő móló végéről a Tihanyi-félszigetnek szinte csak a teteje látszik, ez légvonalban olyan 45-50 km lehet.

De igazad van, más kérdés, hogy ezek a nyomorultak párszáz méteres távon próbálkoztak és ebből messzemenő tudományos következtetést vontak le.

Amúgy ezeket a "a hajó a távolban lefelé eltűnik" vizuális bizonyítékokat valami "párasáv" nevű örökséggel magyarázzák, lényeg, hogy mindenre van valami kitalációjuk.
A törvény embere a szabály embere. A kiszámítható. A karakter. A szám. A szabadság embere az infinitezimális (parányi) szubjektum. A kiszámíthatatlan. A szabad.
-m