Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lala építészmérnökként élned kéne mint hala vízben.
Kicsit egyoldalúan látod a dolgokat.
Én pl nem adtam ki, mert sok geci albérlő csak szétcseszi szaré hugyé kibérelve, és még a pofájuk is jár, a végén meg én bukok és örülök ha ki tudom rakni, és nem halmoz fel nekem közmű tartozásokat. Akkor inkább álljon üresen, te meg vergődjél.
Na jó de ha mindenki kimegy a kinti mentalitás ragad ránk vagy mi változtatjuk meg a kintieket?
Lehet azért nem tapasztalom ezt, vagyis nem élem meg katasztrófaként ha esetleg belefutok, mert az emberek 99,9%-ra nagy ívben teszek. Sem a szomszéd vinnyogása, sem semmilyen jött-ment magyarázása, okoskodása nem tud meghatni.
Lehet el kéne engedni ezt a sok szarságot és nem foglalkozni a bolondokkal.

De kétség kívül, létezhet ilyen idehaza, ez sajnos igaz.
Akinek ez a mániája és ettől boldog , az hadd legyen ott boldog ha neki ez kell! Majd később megjön az esze !
címszavakban: dögöljön meg a szomszéd tehene is, ki a király ha nem én stb. mentalitás nem jellemző odakint. én is amikor mondjuk 2 hetet kint vagyok Németországban, úgy jövök haza hogy utálom a magyarokat mert tuti hogy már a határ után megtalál valami fasz az autópályán, de ez jellemző az élet minden területén. mindenki úgy próbál jobb lenni a másiknál hogy próbálja azt lehúzni a saját szintjére.
Kíváncsi vagyok mitől nyugodtabb a kinti élet egy kicsi bérlakásban, mint itthon egy saját tulajdonúban, jó keresetek mellett.
Komolyan érdekel, nem belekötni akarok a témába.
Én úgy látom (sajnos), hogy független és tárgyilagos média semmilyen formában nem létezik. Szélsőségek vannak minden irányból.
Több oldalról is ez a megerősités többnyire...a megosztottság fenntartása szembefeszülés......legfőképpen a médián keresztül,majd az idomitott felhasználók közvetitésével......televizió ADást ill rádió ADást sem követem figyelemmel (több éve) szelektélva informálódom több oldalról megközelitve az adott témát...........csak ez lehet a megoldás vagy csupán részmegoldás ?
Az már voltam 36 éve, ma már nem kéne.
Az a HR-es hülye.Mindenki tudja hogy motoros postásnak valót juliusban kell fogni.Nem télen.
Másfél éve ment ki az öcsém (öreg mint én), mostanra az egész család utána ment, asszony félévre rá a gimnazista gyerek, a már dolgozó gyerek meg 3 hónapja vett tiplit és laknak egy az itthonihoz képest igen kicsi bérlakásban és mégsem terveznek hazajönni pedig itthon 3 szintes ház gyálon (most üres), nem rossz kereset stb. és mégis.........és persze a volt kollégák tömege akik néha hazajönnek pár napra vagy mail. stb, nem a pénz a lényeg hanem azok is amiket írtál.
engem ma kerestek motoros postásnak Bp. 10. postára, érdekel valakit?
Még 20 év és még nyugodtabb lesz az élet.
Mindenhol vidám szakállas férfiak és becsomagolt nők lesznek.
De,a pénzért.Mi másért?
Ja tudom üldöztetés és terror meg félelem lengi be az országot.
Tesómék is kinn élnek...a pénz is szempont de főképp a (nyugalom) Ha itthon van mindig megjegyzi hogy olyan feszült a légkör feszültek az emberek...és leginkább ez ami újra vissza tereli külhonba.....Részedről mi a fő ok mi a tapasztalatod ?
Ezt még megosztom veletek az ingatlan 007-es ügynök előbbi témáról:

Tavaly őszi esetem, egyszerre jöttünk ki egy másik vevővel egy házikó megtekintésére (ami egyáltalán nem probléma, nem zavar ha más is megnézi), majd megérkezett a nagyságos asszony ingatlanos hölgy, pici fellengzéssel a mozdulatain és arcán.
Mondanom sem kell, hogy a hirdetési fényképeken a lakószintként feltüntetett, teljes épület alatti szuterén minden fala 150-160 cm-eres magasságig alulról felázott, valamint lépcsőzetes repedés volt az épület telekbelső felőli oldalán, ami valószínűleg alaptest alatti talaj kimosódás és süllyedés miatt volt, plusz egyéb komolyabb hibák.

Szinte duzzogott a "szakértő" ingatlanos, mikor megköszöntem a lehetőséget és elköszöntem, felsorolva a súlyos és méregdrágán javítható statikai problémákat.

Aztán odafordult a másik vevő családjához és rátért a kerti gyümölcsfákra...lelke rajta.

Túl van tolva ez az okj ingatlanügynök szakma, biztos vannak kivételek, de nekem már a szemem rángatózik, mikor meghallom a meséiket. Miért nem lehet a papírozásnál, ügyintézésnél és egy visszafogottabb reklám dumánál maradni.

Ezt a klimaxoló, erőszakos, tukmáló nagyasszony kategóriát a hátam közepére kívánom, mikor házat néznék, elhiszem, hogy neki ebből jön a jutalék, de azért ennyire ne kaparjon már.
Aki ma elmegy az nem a pénzért teszi vagy nem főleg azért.
Összegezve .: Magyarországon (jól) meg lehet élni tehát nem szükséges elvándorolni.Kiemelt kereslet van több szakmára kiemelt bérezéssel.
Nem retail-ezek, ezek komoly céges ügyfelek képes egreciroztatni 20e Ft-ért egy 2m ügyleten, mert vkinek látta... ok és finanszírozni fog 30-60 nap utalásra, kiviszi és üzembe helyezi? Vedd meg ott.... Ja neeeem, hat a jó kapcsolat meg minden
Keményen felépített alku pozíciókkal érkeznek, na...
Én is imádom amikor a mar meglévő ügyfelek okoskodnak, hogy a neten látták hogy olcsóbb.... akkor vedd meg ott... Ja ott most nincs.... Ja ha az a kérdés mennyiért nem tud adni, akkor én a feléért nem adok
Bármilyen agresszív eladási trükköt nyomat is a naccságos asszony ingatlanos hölgy, mindig úriemberként beszélek velük és a nem túl erősen "szakmatudatos" hölgyek meg is értik, hogy sosem kötekedni akarok, hanem érdemben beszélni a házról és a lehetőségekről.
Akkor ne háborogj.
Egyszer csak kifogod az aranyhalat és jól jársz.