Félreértés van...sosem baj, hogy más veszi meg és sosem alkudok!
Megnézem, felmérem, kiszámolom a felújítást és döntök.
Ha az ingatlanos közben rátukmálja másra az rajtam kívül álló dolog, szíve rajta, a vevőnek is.
Most komolyan az a baj hogy nem annyiért adják ahogy te szeretnéd?
Mert jön olyan aki többért megveszi?
Nálam is jön egy halom alkudós.
Pici mindig belefér,de amikor úgy indít hogy fönök mennyit enged a feléből......................befeszülök. A legviccesebb tagnap egy kissebbségi...........150?Há vácon 120 ugyanilyen volt csak kisebb,Mondom mért nem vette meg.Mert szürke volt és nem tetszett.
És semmit.
Számomra rendkívül zavaró, mikor egy ingatlanügynök osztja az észt...egy ideig elhallgatom a dumáját, de mikor már nagyon eltérünk a tárgytól kénytelen vagyok szólni és szépen kérni, hogy hagyjon átnézni a házat és a "napfényes udvar"-ra majd később térjünk rá.
Elhiszem, hogy penge a papírozásban meg ügyintézésben, de az építészet szakma, nem okj tanfolyam.
Az ingatlanügynökökkel mindig vitába keveredek mikor házat néznék, mert engem sem a napfényes udvar, sem a többi maszlag nem érdekel, viszont az alapsüllyedés, a bontandó pala tető meg az alulról felázás már annál inkább, a vetemedett, hézagos gerébtokos ablakokról nem is beszélve...beszarok néha a meséiken, volt amelyiknek szólnom kellett, hogy:
"Figyeljen drága hölgyem, nekem kérem ezt ne...szakmabeli vagyok"
De legalább megértette, hogy számomra a 15 éves gyümölcsfa az udvarban meg a retkes fúrt kút nem árképző és terhelt a tukmálós dumájával.
Ennyit az ingatlan ügynökökről, természetesen tisztelet a kivételnek...elfedik az ingatlanok valódi problémáit, ez az igazi gáz, nem az, hogy reálisan, szakmai szemmel nézem.
Fehérvár sem különb. ismerősék árulták a panellakást,hogy családi házba költözzenek. volt még némi hitel a felújított 2-dik emeleti 53 nm-en. 12 és félért meghirdették óvatosan. jött az első: neki kell!
hoppá,bocsánat,de úton van mégegy mittudomén honnan,ne fordítsuk vissza,hadd nézze meg ő is most már. rendben,de ha neki is kell,én többet is adok érte. neki is kellett. ez adott 13-at. az azt mondta még több....13.8 ért ment el a kéró. haver uterja csak pislogott,kapkodta a fejét.erre nem gondolt...
Az is jelzésértékü a mélyszegénységnek hogy a büdös életbe nem adtak el ennyi magyarnak ilyen sok vendégéjszakát a horvát tengerparton.
Úgy hogy az itthoniak sem panaszkodtak a forgalomra.
Tehát azt már tisztáztuk, hogy osztod az észt olyan témában, amiben ezek szerint elég fontos dolgokon átsiklasz., Mert az nagyon nem mind1, hogy valamit csak újan vagy használtan is lehet venni.
Elképzeléseid lehetnek hogy ki mit hogyan, a párom meg a múlt héten 3 ilyen eladhatatlan szart adott el, és keresett vele volt olyan nap amikor 370 rugót. És a legszebb az egészben, hogy az eladó a nyakába ugrott amiért ennyiért eladta, a vevő meg hogy ennyiért megszerezte neki. Szűk még a te kis világod, de idővel majd biztos tágul az élettapasztalattal.
13-ban adtam ki egy nagyon jó lakást, a mai körülmények között kedvezményes áron hirdettem meg. Csak hülyék jöttek halomra és mindenre húzták a szájukat.... meg kellett emelnem az arat 10%-al és megjöttek az értelmesek, válogattam köztük... nem kellett olcsón
A lakásfelújítás-építés horror mert ha nem egy kivitelezővel szerződsz akinek van saját csapata hanem minden munkafolyamatot saját magad menedzeled beleőszülsz a melósok összefogdosásába.Mivel nincsenek.
Hűha...kibaszott nagyot hibáztam azzal, hogy elsiklottam amellett, hogy használt lakás vételre is jár...ó jajj.
Abszolút joga mindenkinek bármennyiért hirdetni a szarját, szimplán nevetséges a sok barom, akik 22 millióért hirdetik a 6 éve lakatlan kádár-kocka szarjukat és nem veszik észre, hogy 6 év alatt a kutya meg nem vette és eztán sem fogja.
az újpestnél meg a windecker nevű görbelábú geci visszautasította a szerződést,mert kevesellte a havi nettó 2 milliót+prémiumok+lakás+autó+kaja kombót
nem informatikusnak kell menni,hanem focistának
Pedig normális helyeken a bérelt lakás a normális és nem a saját, az itthoni történelmi fejlődése adta ezt a helyzetet, hogy itthon csak a saját a megoldás, de éppen ez az egyik ami gátolja a mobilitást és ezért vannak sokkal szegényebb részek az országban mert hát az emberek nem hagyják ott a sajátot.
Néha benézek,erre mit kell lássak??
Egyrészt az index senkinek sem fogja felnyitni a szemét!!
Másrészt a transzparanci interf@szom egy fizetett gittegylet,ők maguk beismerték,hogy a siemens 3 gurigát tolt beléjük holott ez ellenkezik a saját működési törvényeikkel!!
Ez nem azt jelenti,hogy nincs korrupció,nem ,van korrupció!!
Ez azt jelenti,hogy ezek a "civil"szervezetek egy jól körülhatárolható érdekcsoport szekerét tolják s a hazugság csak egy az általuk használt fegyverarzenálból!!
A politika engem is érint,még érdekel is ,de teszem a dolgom,jövök ,megyek!
Szeretem a családom s a barátaim és nem hagyom ,hogy keserű legyen a szám néhány lelketlen,erkölcstelen idióta miatt
Aki pedig azt hiszi,hogy X-elgetéssel bármit is el fog érni és ezért még veszekedni is hajlandó,nos az nem annyira okos!!
Uff!!
Egy normál informatikai technikus nettó 500-600, és nem pc basztatas, hanem pl. professional vagy enterprise környezet üzemeltetése. Ez nem informatika tanár vazze akik speciális tudással rendelkeznek, e felett keresnek...
Erre még gyúrjál kicsit. A párom ingatlanügynök, kicsit nagyobb rálátása van erre mint neked. Használt lakásra is lehet CSOK-ot igényelni. Azt meg hogy ki mijét mennyiért akarja eladni, ne te akard neki megmondani. A te közöd ehhez max annyi, hogy ha sokallod, vagy nincs annyid rá, akkor nem veszed meg és kész. Itt Sopronban napi szinten háborognak az idetelepült faxok hogy 80+rezsi+3 havi kaució (az ő írásmódjuk szerint-jelezve az értelmi szintjüket- kaukció) alatt gyakorlatilag nincs albérlet, de az nem tűnik fel a hígagyúaknak, hogy ők azok akik egymásra licitálva felverték az árakat. A tulaj meg hülye lenne nem annyiért kiadni/eladni, amennyiért lehet.
Ez lenne a normális tanulási metódus, azt hiszem nyugaton sok helyen ez van már a finneknél biztos, van egy alapképzés 18-20 éves korig oszt a delikvens megtanul tanulni és mondjuk annak a területnek az alapjait amiben majd doglozni akar és amikor elmegy egy céghez akkor azok célirányosan megtanítját arra amire ott szükség van, ma már nem kell tömegével semmilyen szakmából ember így értelme sincs azok képzésének. Akinek meg kicsit nagyobb az affinitása, hogy komolyabban tanuljon annak is megvan a lehetősége egyetemre, főiskolára. Egy gépgyártó cégnél is láttam ezt már itthon, bárkit felvesznek és egy kb 1 éves saját képzésben oktatják a különböző gépipari melókra a jelentkezőket és mindig arra ami éppen kell és az átlépzés is könnyű a cégen belül.
Egy fiatal pár ha beleesik az albérletes témába, akkor ha megfeszülnek, talán 40 éves korukra tudnak kijutni onnan valami város széli, lepukkant földszintes vályog házba, de addigra már túl vannak 40-en, az élet elszaladt, onnan már nincs nagyon hova gazdagodni. A 25-40 közötti életkor a legtermelékenyebb.
Az se jobb ha 15 évet spórolsz a muter paneljének kisebb szobájában és a minifürdőn osztoztok 4-6-an míg összekaparjátok a lakásra valót.És ha beüt egy jobb meló az ország másik felén mehet az ötölés-hatolás mi legyen a véres verejtéken megvett pecoval.
Ezt mindenki tudja aki albérletben van...és ott is rohad meg, mert nincs hátszele a kitöréshez. Vagy aki végig csinálja, az 10-12 év gürcöléssel kijut onnan, de kidobja egy lakás árát és az gazdagodik, aki vigyorogva várta a nagyszülők halálát, hogy végre rátehesse a kezét a lakásra és beléphessen a lakáskiadók gondtalan életébe...picit gusztustalan csak...picit.
Mondjuk spec 2003-ban svájcifrankra vettem a puntot.Asszem volt 50e km-es és 3 éves.És azért svájcifrankos mert messze olcsóbb volt mint bármi.Asszem 1 millát beletoltam és ment rá 8 kilo hitel vagy fordítva.Még jó hogy 2008-ban járt le.
Annyit éreztem belőle hogy 20 helyett 25 körül volt az utolsó 6-8 hónap.
És nem jött be annyi mellékes.
De dumáltam olyan lakáshitelessel 2013-14 körül aki azt mondta hogy az akkor fellelhető összes hitelből a svájcis még mindig kevesebb törlesztőt jelentett havonta összességében.
Megnézem, felmérem, kiszámolom a felújítást és döntök.
Ha az ingatlanos közben rátukmálja másra az rajtam kívül álló dolog, szíve rajta, a vevőnek is.