Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na az albérlet az külön téma...dörzsöli a tenyerét a sok éhenkórász, hogy mikor hal meg a nagymama és adhatja ki végre a lakását méregdrágán annak, akinek kényszer a költözés és nem biztosít apuci meg anyuci egy házra való összeget.
Magyarul az életükben éppen elinduló fiatalokat húzzák le és pontosan tudja mindenki hol van az a határ, amit még ki képes fizetni a fiatal, hogy mellette hitvány szinten életben tarthassa magát, de előre jutni már nem fog.
A legfurcsább az volt hogy valahol olvastam egy cikket 4 kilóért nem találnak informatikust...............basszus.............KO.
A telekom tanfolyamon képezné magának az informatikusokat mert nincs.
Erről beszélek, aki akar, az meg tud élni.
A lakásárakat a kurva csok is felverte, mert a sok buta paraszt azt hitte, most jön el a kánaán és a megörökölt kádár-kocka szarját 6 millió helyett 16 millióért hirdeti..."meeee itten van a csok"!

Az össze kretén ingatlan tulajdonos annyit képes a csok-ból felfogni, hogy a családok kapnak 20 milliót...meg a nagy büdös tarka faszt! Egy halom feltételnek kell megfelelni és 10-ból 1 család kapja meg, azzal a nem túl előnyös feltétellel, hogy kizárólag új építésre kapják, és a 10 mellé minimum 10 millió hitelt kell felvenni.
Tehát belezuhannak egy őrült összegű hitelbe, plusz egy időkorlátos gyerekvállalási szerződésbe, hurrá...

Szóval bekaphatja az összes ostoba ingatlan tulajdonos, aki azt hiszi, hogy most aztán mindenkinek a nyakába szakadt 20 millió a semmiből és ezért a bontandó, szutykos putriját dupla áron akarja eladni...

A svájci frankot azért hoztam fel, mert mindenki beleugrott, mert a megbízható 500 ezerbe kerülő autó nem volt jó, kellett a vadi új, aztán meg jajjveszékelve futottak ki a nyugatra mosogatni, szánalom.
Én az albi árakon akadtam ki,és nem lehet válogatni mert simán kiadják csettintésre.Tehát nem az van hogy drága és üresen áll,hanem azért drága mert kurvasokan veszik ki még ennyiért is.
Lakás 30nm a tizenegyben 25-30M
Azért az valahogy nekem fura hogy gyakorlatilag mindenki panaszkodik hogy nem lehet jó szakembert találni mert szétkapkodják őket és válogat a megbízásokban mint tyúk a törekben.Sofőr nincs,még sok pénzért sem.Egy kárpitos hazavisz 200-250-etAz autószerelő ha jó akkor belefullad a munkába és csak régi kuncsaftokat tart meg mert szlektálnia kell 6-8000-es óradíjakkal.
De még mindig a panasz megy hogy nem lehet megélni.............persze kevés a kutatóbölcsészre a kereslet meg a néprajzi szakkörvezetőre az biztos.
Ez a svájcihitel is már lejárt lemez így 10 évvel a válság után.Mivel max 120 hónap és aki 2008-ban volt olyan hülye hogy felvette már az is törlesztette.Vagy átütemezték stabilabb forintalapúra.Esetleg rég eladta.Ezt jelzi az is hogy olyan mértékben ugrottak meg a lakásárak hogy észbontó.Már nincs szorult lakáshiteles aki olcsóért szabadulna.
Megértem azt is aki kivándorol...megértem ha a család eltartására fogják...megértem ha a nyakukba szakadt a szutykos Szutyuki Sift meg Ignác kocsi utánzatokra felvett svájci frank alapú hitel (bár nem volt kötelező felvenni és képen röhögném az összes idiótát, akik ilyen szaradék kocsikra 4-5-6 milliós visszafizetésnél járnak...) és minden mondva csinált indokot megértek.

De nehogy már még biztasd is azt, aki itthon marad és küzd és összerakja az életét gazdasági kimenekülés nélkül!

Csak a magam példája, építészmérnök vagyok és nem fogok kifuti "asvájcba" meg Angliába mosogatni...itt is össze tudom rakni az életem.

Az meg a másik, hogy nehogy már azt képzelje bárki is, hogy a csoda-nyugaton más a politikai. Ott is ugyanez a szaretetés zajlik, csak éppen annyit keres mellé a proli, hogy ne érdekelje milyen ízű az a szar, amit a politika elé tol.
Meg merem kockáztatni, hogy a varázs nyugaton többet lopnak a politikusok, mint csóró kis országunkban (ezzel nem felmentve a hazai politika patkány részvevőit), csak itt az ország nagy részén uralkodó gyenge életszínvonal miatt hamarabb kiütközik ennek ténye, sokkal lentebb van a politikai ingerküszöbünk.

Szóval lehet bármire fogni a gazdasági kimenekülést, de az egyetlen valódi indok a pénz és semmi más...a gazdagodni vágyás.
Személyeskedés,gyűlölködés mentes válaszokra igazán kiváncsi vagyok.Számtalan vélemény okfejtés szól arról hogy mit NE miért NE és egyáltalán szar az egész.......a kérdésem csupán hogyan tovább hogy élhetőbb életet tudhassunk magunkénak.
Én meg az olyan hontalanokat mint Te.......Sajnos pont azt az oldalt erősited amelyiknek ez a szarság a célja.
"ini" ez ennyi ahogy mondod/írtad. Ezen nincs mit vitatni, ez az igazság.

Igazából én őszintén sajnálom, azon honfitársaimat akik bármilyen okból kifolyólag magyar szánalom országon maradtak/ragadtak.
Minden olyan fiatallal, és most már nem fiatalt is arra buzdítanék, ha jövőt, életet szeretne magának akkor menjen egy percig se habozzon!

Mert az itt eltöltött 20+év nekem is alapértelem volt, hogy menjek. A rossz tapasztalatok miatt.. És még ilyen "idős" fejjel is megérte. Persze nem fontos mindjárt USA, nekem is a harmadik lépcsőfok volt.

És ahogy látom az események folyását magyar ország csak szarabb lesz, az igazi feketeleves csak most fog majd jönni.
http://youtu.be/mMKCn4MsPhA;index=3&list=PL2C4129F982760F65
Tiz percben a nyers valós ÁG.
A nagytöbbség mégis tolja a gyerekét a szoknyásfiú szoknyája alá keresztelés cimén (önként dalolva) szó,tűz,viz mágia....fel sem fogják milyen elképesztő károkat okoznak szeretett gyermeküknek......
Egyetlen gyerek elleni erőszak sem tolerálható egy pillanatra sem, ezért alapból vissza kellene állítani a halálbüntetést .... viszont ezek amatőr kezdők egyes papokhoz képest, az nagyobb bűnszervezet
Az emberiseg megerett a kipusztulasra,itt az onjaro okosborond.
http://youtu.be/M5UptQx1g3s
Egyrészt jelen pillanatban kizárt, másrészt aztán ki lenne?
Mert ha netán a szarrá zilált valamelyik balos fasz akkor aztán fasza lesz.
Egyik kutya másik eb. Csak egymást baszogatják oda vissza. Ha te bármelyiknek hiszel akkor neked kéne kinyitni a szemedet.
Én olvasom mindkettőt, de ezeket a szardobálós híreket kerülöm.
Ezerszer leírtam már
Ez az egész politika egy nagy rakás szar, és ezt nyomják le a torkunkon
Annyit lehet választani hogy a jobb vagy a bal felét esszük, de attól a szar még szar marad.
Én erre már 20+ éve rájöttem.

Amúgy a kétezres évek elején tűnt olyannak hogy van igazi fejlődés, csak azt nem láttuk milyen áron....
Az komoly hogy ilyen idosen hiszel a meseben.
Fog, ha elzavarjuk ezt a rablóbandát.
Na most komolyan,az allampolgarok hogy erzik a korrupciot?Erzik......ez miota egzakt es tudonanyos?
Plane hogy a semmilyen sajtotermek soha nem kurtoli 20 eve folyamatosan hogy azorban,mvel hogy sajtoszabadsag sincs,azt is elnyomjak.
Mivel a szultan..........dicsertessek a neve.Még nem lett megkoronazva a duna jegén merthogy azt csak nyaron lehet igy tobb penzt tudnak a haverok elmutyizni a duna befagyasztasara kiirt koztenderen.
zsindex...
jobb mint az index.
Minek is? Fog változni valami? Ha agyalsz rajta akkor sem fog semmi történni csak magadat idegeled ki.
Inkább ilyet olvass, hátha felnyílik a szemed:
https://index.hu/gazdasag/2018...
Ez az