Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha jol.ban megcsinálva, neméppen.
Én meg kötöttem a lakásbiztosításhoz "villámcsapás másodlagos hatása" módozatot, illetve az előbbi túlfeszvédő, a dolgozószobámban pluszban az összes fogyasztó egy komoly túlfeszvédelemmel rendelkező szünetmentes tápról megy. Kop-kop, eddig nem volt még baj.
én abban hiszek hogy kihúzgálom a cuccokat
a hűtő meg a mikro marad a többit áramtalanítom
Nekem az is elég, ha nem az én hálózatomat lövi szét, hanem a szomszédét... . Egyébként meg közel van a trafóház, utána csak 100 m légvezeték van, oda 19 év alatt még nem csapott a villám.
azért ha belebasz a villám a vezetékbe ezeket meg lehet baszni
Igen, nekem is van beépítve. Ilyen, csak egyfázisú:
https://www.villanylap.hu/laps...
Kérdezz, elmondom amire kiváncsi vagy, de kicsit hosszú. Sok amire figyelni kell és vannak tévhitek is bőven.
Létezik, de a rendesen megcsinált nem olcso, félmegoldás vagy még az se pénz kidobás.
Az pont nem. Épp hogy fokozza a problémát
Nem rossz, de ha máshol ver be, attól még a hálózatban jelentkezik a túlfeszültség. Féltem a tv-t, a gázkazánt meg mindent amit kilőhet egy ilyen akció. Persze tudom most nem igazán várható villámcsapás.
Villámhárító?
Korábban már láttam, hogy vannak itt elektromos szakemberek. Egy kérdésem lenne: Létezik olyan villám, vagy túlfeszültség elleni védelem, ami az egész otthoni hálózatot védi? Gondolok itt valami olyanra, amit a villanyóra doboz körül lehet beépíteni és az egész bemenő részt védi? Ja és persze elérhető áron.
Műanyagba csak nagy menetrmelkefésű csavart. Milyen mélyen kell bemennie? Hosszra gondoltam.
a citromsav is mérgező meg mar is.....
én savaztam már szimó tankot, utána avval a lével még ki lett egy star tank is rozsdátlanítva
aztán jó lett volna még pár tankhoz csak a kutya felborította a kannát és kifolyt egy csomó belőle
Tamási méhész boltban lehet is kapni, de ennyire durva cucc nem kell. Mérgező és maró hatású, sima vas tank rozsdátlanításához sok.
a citromsavtól jobb az oxálsav asszem 6g/l arányban
Na akkor, 17 literes a bádog, belekúrok egy kiló citromsavat, had szóljon, köszi a tippet.
Én 9 literhez adtam 30 dekát, jó lett, de akár mehet töményebbre is.
Aztán üzemanyag tank rozsdátlanításra tud é kend jó citromsav-forró víz arányt?
ez a lényege
egy sűrűmenetes csavar csak elbassza a tiplit
Ez sima lemez vagy facsavar menetemelkedés, csak nem süllyesztett fejjel.
A tengelyvédők átmenők nem?
a kézvédőre gondoltam, nekem ott volt ilyen biszbasz
a műanyag is fasza csak ne finom menetessel told hanem mindél nagyobb menetprofilú csavarral
valami ilyesmivel
Ha a tengelybe megy bele akkor fémbe kell kapaszkodnia magyarul és oda kell szorítania egy műanyag lemezt? Sima műanyag tiplivel is megpróbálhatod, ha nem jön be, kilötyög, azt könnyebb kivarázsolni is belőle.