Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A nyergesen tényleg ilyen. Azt kedvelem jó hangulat elvagyunk mint a befőtt. De a kórházban ott nagyon nem ilyen :-(
Nagy falusi finnyás nèp.
Akkor nálad lehetnek bajok a vidék ízeivel is nem csak a tejjel. most az olyanokra gondolok mint velő, bármi az abáló üstből, pacal s hasonlók. Mert ahogy eddig tapasztalom a városi népek ezeket a finom kajákat sem értékelik kellőképpen. Vagy csak a tejjel van bajod ?
Nálunk meg azt éreztetik hogy én vagyok az isten, épp hogy kezet nem csókolnak. Én vagyok már zavarba.
Meg szokott menni a poénkodás.
Én 1-2 alkalommal vettem, de nekem túl zsírosak meg büdösek ezek a nyers tejek.
Pesti vagyok, nekem csak a tetrapack bukéjú tej jön be
Nem itt nagyon savanyú mindenki. Kiabálni ugyan nem kiabálnak de pl személyes sértésnek élik meg ha mondjuk irányított véradásra megyek. Mert akkor 2 papírral többet kell kitölteni. Szóval csak akkor megyek itt Siófokon ha valakinek kell és irányított a véradás. Amúgy inkább a véradó nyergesen szoktam ha összefutok vele valahol az országban.
Itt kicsiny falunkban kedvesek mosolygósak és nem győznek köszönni én meg csak szabadkozok. De legalább már tudják bubis vizet iszok nem kérdeznek rája.
Azt nekem sem ártana már egy ideje. Meg van már 3/4 éve is mikor utoljára voltam. Valamikor március-április magasságában jártam utoljára ott. De itt siófokon olyan savanyú mindenki a kórházban hogy tök szar érzés bemenni. Olyan mintha az lenne a szívesség hogy méltóztatják levenni a másfél adagot. Tiszta tragédia az egész.
a jó isten sem tudja. Az a lényeg hogy nálunk már nem kapni amit sajnálok. .-( De az utóbbi 4-5 évben is megvoltam nélküle hát majd eztán is kibírom valahogy.
Lesz majd az is, zsák a foltját tudod.
Ahhoz kanca is kéne..
Gondolom úgy szigorodtak a szabályok, hogy egyszerűen nem éri meg beruháznia egy kis háztáji gazdaságnak a 2 tehenére.
Viszont ahol van nagyobb gazdaság, annak nem probléma, hisz mint ipari beszállító nyilván kénytelen megfelelni mindennek.
Ezért jó ha van saját tehened vagy olyan helyen dolgozol ahol van
Sziasztok
Na kérem napi jó cselekedet megvolt adtam vért.
Lehet hogy nálunk akkor csak ezzel magyarázta a gazda hogy nem ad el többet. Ezt már nem tudom. Ez volt a mondás évekkel ezelőtt mikor nem adott el többet. Aztán hogy igaz e vagy sem azt nem tudom. De a kisbolt Zamárdiban erre hivatkozva ad el csak ilyen kevés mennyiséget.
Nálunk volt házhoz szállított friss tej pet palackokban
Aztán addig buziskodtak a,szabályokkal míg megszűnt
Csávónak külön helysége volt plafon is csempézett, töltőgéppel mindennel aztán dobhatta,ki az egészet pár éve szűnt meg akkor 200ft volt házhoz szállítva havi fizetéssel
Na neee, falunként változik a törvény vagy mi ? Itt is lehet venni házi tejet...
Nálunk már nem engedik. Bár van egy szezonális bolt Zamárdiban ahol kapni tehéntejet. De csak szezonban van nyitva valamikor reggel 6 és 8 között. Nekik ugyanis van egy kis kapacitású pasztörizáló masinájuk így meglehetősen kis mennyiségben van engedélyük forgalmazni de horror áron van asszem 4-500 Ft literje.
Itt nálunk még működik, minden pénteken jönnek és a közeli tehenészettől hozzák a tejet.
Tej témában én is otthonosan mozgok. Egy időben lehetett kapni a faluban rendes tehéntől származó falusi tejet azt imádtam. Sajna már nincs mert a szabályok miatt csak pasztörizálva értékesíthető így embereknek, vagy nélküle de akkor csak tejüzemnek. De az nagyon jó volt. Sajnálom hogy most már nem kapni ilyet. Azóta vissza is vettem már csak hétvégente pusztítom meg kávé mellé egy keveset. így a heti mennyiség olyan 2 max 3 doboz.
A tejet pusztítom, de szinte kizárólag trappista sajt formájában. Az az egyik kedvenc kajám.
(A fagyit én sem szeretem különösebben, néhány évente vagyok hajlandó csak fogyasztani - akkor is csak a társaság kedvéért)
Az kék címkés szögletes volt.
Nincs azzal baj, ha tehénből van. Apósom vagy 40 évig dolgozott a tejiparban, mesélt érdekes dolgokat.