Nya ma mentem egy utcakort a strandkorlatkekkel.
Pozitívum hogy a 12-es dellorto jobb,most meg már 20-al is.
-De nincs automata szivato ezért fullad.
-Nincs fék ezért nem húztam
-fustol mint egy lancdohanyos
-folyik a benzin mert szakadt a pohartomites,vagy a cső szarul van rajta
-es valami nem kerek mert gyújtáskapcsolóra nem áll le,a bekötési rajzon még nem látom hol kéne egy testet kötni neki(valami hülye letepett egy darabot a kabrlezesbol ezért kipotoltam hogy menjen)
-na ma még csinálok egy hátsó féket neki,bekotom a szivatot,és a gazbowdent is rövidíteni kell.
Jó játék ez a szerelés,csak nem csinálok feszbuk videókat róla.
mert régen a házakat számozták, aztán néha volt közte 5 porta is amin nem volt semmi max babföld
utána már a helyrajzi szám szerinti porta lett számozva, utcánban is van 2 üres telek de a házszám attól még nő
drágább helyen meg sokszor azért van összevissza szám mert kurva drága a porta aztán sokszor több részbe van osztva, és nem akarnak mindenkit telibe szopatni hogy pár évente változik a címe és adják ezeket az abc jelöléseket, aztán megkattannak néha és akkor kiegyenlítik a számokat. öreganyám is sokáig 2b volt aztán gondolt egyet hivatal és lett 6 belőle
Egy halom házon ki van rakva a házszám,csak a kibaszott növényzet eltakarja,vagy látszik a házon csak a ház van a telek felső végén,esetleg alternatív helyekre 2 ventis betűvel van felírva.
Az usákoknál aazért ésszerűbb hogy a ház előtti utcakőre van felfestve és jó nagy betűvel.
Szóval egységesíteni is kéne hogy mit hova mekkorával.
Aztán az önkörik is összevissza számoznak,van hogy két-három 27-es is van az utcában.Vagy a halálom hogy nem egymás után vannak a számok hanem a 12-es után jön egy 21-es majd egy 9-es három házon nincs és lesz egy tökműás utcanévvel egy 42-es.
Nagyokat kujtorgok a betonpumpával házszámokat , utcaneveket kutatva , mindíg felszivom magam mikor táblák hiányába telefonon navigálnak , mert a kivitelező sem tud utca házszámot . Bezzeg a rohadt mixereknek már könnyű , mert a gém már messziről látszik ahogy ágaskodik !
Kötelező, csak senki nem ellenőrzi, vagy büntet ezért.
Sőt én azért is büntetnék amikor az utcatáblát leveszi a kerítésről mert festi, aztán nem rakja vissza.
Amióta az igo nem fejleszt semmit a torrent miatt csak gyári cuccot nagyon szar lett a térkép része.
De indulás előtt google maps vagy térkép szerint pontrol ponta bepötyögve használható.
Amúgy fehérvárt egy barom tervezte út ügyileg.
Odafelé még megy az ósannál le,kőrbe 7-es majd 8-as majd valami E66 és veszprém előtt fel a 82-es vagy tovább a 7-es ,81-mór felé onnal bakonycsernye.De cudar szar az út.
havernak le kellett szedni az igo-t és a tomtom ment a x950re
telefonra leszedtem a sygic progit tesztnek, lebeszélt a család a gps vételről, ez a miskolci a tesztút. úgyis egy nappal előtte megyünk nem kell időre menni, haza meg tökmindegy mikorra érünk
régen egy wayteq telefonos a sygic volt havernak, nagyon szerette
ez a sygic a tomtom térképet használja biztos nem lehet gagyi
de meg vannak fenyegetve hogy ha elkurvul a telefonos navi lesz pofon a garmin vétel előtt
Na az is megér egy misét , hogy a tetves házszámot miért nem lehet kiírni. Ugyan úgy köteleznék mindenkit , hogy a házszámot kötelező legyen kiírni minden ingatlanra , mint a rendszám használatát !
Szinte már senki nem nyomja "fejből"....az öregek akik nem hajlandóak használni azok mindig eltévednek és valahogy több km-be kerül egy fuvar mint azoknak akik használják no meg kapják a büntiket a tiltásokon való áthajtásokért. Régen amíg nem voltak tiltások térkép alapján könnyebb volt, ma amikor körül kell kerülni egy várost és minden bevezetőn ott egy tiltás és csak az egyiken lehet bemenni igen nagy segítség. Bp. meg ezeken is túltesz, én motoros postásként pár kerületet utca-házszám szinten ismertem, de annak már semmi köze a maihoz, főleg, hogy az utcák egyirányúsítása, tiltások kirakása hetente változhat. Régóta használom a gps-eket, fenntartásokkal kell kezelni, de sokat segít, egyszerűsít.
Azért estünk neked, mert nem akarod meghallani mit mondunk.
Az nem baj, hogy te megnézed papíron és odatalálsz, meg hogy fejből nyomod.
Én is többet navigáltam papírról mint GPS-ről. Motoron macerás a GPS, ezért előre kinéztem az útvonalat, aztán mentem volna ha normálisan ki lenne táblázva.
Ehelyett ki kellet bányásznom a telót, és megnézni hol tévedtem el. Ráadásul visszafelé eleve kaotikus az a környék főleg ha nem ismerem.
Az odáig oké, hogy M7>71>710>72>8>82>Zirc>Bakonybél de visszafelé hiányzik az út számozása a leágazásnál ahol kell menni és bevisz mindig a rozsba. A végén persze kitalálok az M7-re de idő, szopás, dugó, a fenének se hiányzik.
kérdezősködni
ha valaki megkérdezel az utcán sok esetben meg se áll inkább jó gyorsan elmegy hogy ne is kelljen beszélni senkivel se mert attól fél hogy kirabolják.....
30+ éve haverék úgy jártak koncertezni hogy elmentek pár km távot aztán leállítottak autókat akik mindig elhúzták valameddig, utána ismét stoppoltak
aztán inkább piát vettek a benzin árán és indultak 1 nappal előbb, és ment a party
azt mondta néha csak pár órával később értek oda mintha ők mentek volna simán
és mentek az országban sok helyre
Na ugye hogy van élet telón túl is , egyébként csak egy kérdés volt az egész , aztán nekem ugrotok ! Csak furcsállotttam hogy itthoni lődörgéshez minek ütni a gpst , eszembe nem jutna , én is eltévedhetek persze , de van szám ez annyira ciki ma már !?
En egy percig se gondoltam, hogy hulye vagy csak Neked mar fura ez a mai vilag. Nekem meg az a fura, amikor meg baszakodni kellett a terkeppel es ha ugy van, akkor kerdezoskodni. Ezt Neked is el kellene fogadnod, ahogy engem sem zavar, hogy Te nem vagy hajlando a digitalis dolgokkal baszakodni
http://youtu.be/ZNKyc37HBS8