Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem is ott a GPS De csak a helyek pontos benavigáláshoz használom mikor már a konkrét címet keresem. De amúgy Európában eltalálok simán nagyobb városok nevei alapján úgy hogy nem teherautóztam és amúgy szarul tájékozódom. Ha kikerülünk az országból akkor a útjelző táblák meglepően logikusak.
Ennyi.
Budapesten is nem azért használok GPS-t mert nem találok oda, hanem mert valós idejű forgalmi info alapján szépen kikerülteti az összes dugót, de olyan kis utcákon is amiről még soha nem hallottam...na meg ha hallottam is volna is hiába, mert havonta változtatják hogy melyik van feltúrva, lezárva, egyirányúsítva.
Persze ha megtudnátok Budapestet hogy bifláztam , bepisilnétek .Abba a világba amikor még minden hídon átmehettem mixerrel !
Ha már így rákérdeztél...igen azt hisszük
De hogy jön ez a témához?
voltunk mostanában sok helyen kb annyit nézek meg a neten hogy merre rövidebb, pálya ne legyen benne
aztán egy csetlire felírok pár települést merre kell menni, pl székesfehérvár utáni első nagyobb lakott részt meg hányas út
de azért egy nagyobb városban nem lehet megjegyezni 30 utat merre kel menni, pl szegeden voltam mr sokszor az alapok megvannak csak azt nézem hol fordulok le
de egy miskolc ahol a szállás meg a rendezvény 5 km távra van ennyit nem könnyű megjegyezni
persz enem lehetetlen régen is elment mindenki igaz akkor 20x kevesebb kocsi volt és meg tudtál állni "gondolkozni" a térkép felett
szóval kell a gps a könnyebb és stresszmentesebb utazáshoz
De most komolyan azt hiszitek tök hülyék ültek a kamionba az Ó világba ? Gabonás kamionnal szószerint tyúkólak voltak uti célként , és képzeljétek , odataláltunk , ahova csak kellett .Persze embertől is azt kérdeztük mi merre van , és nem az email címét !
*Győrt
Na hat akkor igen! Meg remelem Europa terkepet is tudod fejbol, legalabb is amerre jarnod kellett
En mar a digitalis vilagba szulettem, de azert tudnek terkepet olvasni, csak van gyorsabb es konnyebb megoldasa mar
Nem, fogom a GPS.t beütöm gyárt, hátradőlök és felébreszt ha Győrnél járok
Én nem kamionoztam 32 évig.
Meg tetszik engedni hogy használjak GPS-t és háborogjak a szar kitáblázás miatt?
Pedig ez a lényeg ! És megjegyzed hogy Győr mennyi kilóméterre van tőled a Bécsbe vezető úton ! Megy ez neked ! Tudtad , csak nem sejtetted !
Arról nem is szólva, hogy a Dunaújváros a közelébe nincs az útvonalamnak így miért is néztem volna meg?
Be is baszna ha 32 év teherautózás , kamionozás után szükség lenne gps re , főleg itthon !
Én is így tettem, és eltévedtem, mert PONT AZT NEM ÍRTÁK KI!!!! Nehéz ezt felfogni? Mi a fasznak nézzem meg hogy BÉCS rajtafekszik e azon az úton ha csak Győrig akarok elmenni?
Talán láttad már én szoktam használni papíralapú gépéesst azt ha meg csűnök elő a teló azt már útban is vagyok.
Én meg megnézem a tyúkól melyik úton van ahova készülök , az út milyen nagyobb várost érint , és a tyúkól mennyi kilóméterre van egy köztes nagyobb településtől . Aztán becsukom a kartográfiát , és go . Hazudok , mert mostanában a netről kiírom az útba eső VEDA helyeket km megjelöléssel !
Ezek szerint, te vagy elmaradott.
Papírtérkép a kézben, és anyázunk amikor túlmegyünk a lehajtónál.
Működött ez is, csak a GPS kényelmesebb.

De mondom, jó lenne a papír navigáció is, ha normálisan kitábláznák a dolgokat. Régebben erre sokkal inkább ügyeltek.
Nem kéne bemagolni az összes települést, elég lenne az út számozásokat nézni, de ha nem írják ki akkor szopás.
Addig el sem mentek.
De most komolyan , én vagyok elmaradott analóg , vagy mi a tökömet csináltatok a digitális világ elött ?! Visszafordultatok a falutáblánál ?
A tied az netosz portosz ánosz!
jaja én is így megyek olyan helyre, amit nem ismerek ( elég sok ilyen van) ( néha közben szól a zene is, de mikor bemondja, akkor a zene elhalkul,k majd vissza) , én here drive-ot használok, de írom a sajátom ... csak baszott lassan...
Most komolyan? Be kéne tanulnom az összes települést és utat, hogy tudjam éppen melyiket kegyeskednek kiírni?
Betanultam én az út számokat, közbeeső településeket, de Dunaújvárosba momentán nem akartam menni.
Vezetés közben főleg motoron térképet lapozgatni szar dolog, hogy megtaláld az éppen elsuhanó leágazáson kellet e lemenni...hely de sokat veszekedtek emiatt anyámék, mert anyám még utasként sem volt elég gyors ehhez.
Én csak benyomom a telefont, és látom merre megyek, van e dugó, merre érdemes kerülni, traffipaxra is előre szól. Wazze hang navigációja elég jó, országúton még látni sem kell, elég a fülalgató és megyek amerre mondja.
Az en noteszem MI tisztara onallo Es meg penzt is ad haza
GéPé eSze :)