Én sem bírtam eldönteni ott meg a rendőrrel vitatkozni aki már azért megbüntet mert nem tudok németül nem sok értelme van így vettem hóláncot, az más kérdés, hogy az utána következő autónkra már nem volt jó, de a dobozáról levett papír nélkül úgy váltem el tudom sütni ha megállítanak, de végül ez nem történt meg, ezt az igazából még dobozából ki sem vett hóláncot oda tudom adni hátha nem kell felszerelni? 😁
Kell. November 1. és április 15. között. A felsorolást ugyan 3.5T feletti teherautóval kezdi, busszal folytatja és "minden egyéb járművel" fejezi be.
Osztrák kormányzati honlap.
Én azt a verziót ismerem, hogy hólánc csak azokra a (hegyi) utakra kötelező, ahol ez ki van táblázva. Ha csak pályázol meg városban kavirnyálsz akkor nem hiszem hogy kellene.
Teligumi van,fasza goodride kinai csoda,sokkal tobb mint 4mm.Kerdeses hogy rohanjak holancert vagy ne?
A katasztrofavedoknel az van hogy 4mm minden kereken vagy mehet a nyari de holanc. https://www.katasztrofavedelem...
Motorra? 😁 nem hiszem.. 😁
Viszont autóra igen, a téli gumi (min 4mm-es) November 1-től, és "télies útviszonyok" esetén, de hogy az van-e, azt a csendőr dönti el, nem te 😅
Hóláncot viszont csak akkor szabad feltenni, ha összefüggő hó van.
Ahogy utánaolvastam most igazából nem illetve útviszonyoktól függ a téligumi nov. 1-től amit gondolom a megállító rendőr mond meg így inkább jobb ha az van, de a hólánc inkább kiváltja a téligumit mert ha nyári van+hólánc akkor azt elvileg elfogadják illetve havas/jeges úton (illetve csak akkor) fel is kell szerelni mindenesetre tényleg hülye meghatározás főleg, hogy a biztosítók el sem fogadják ha nincs téli ami itthon is gyakorlat náluk a kibúvásra, de ha beleáll az ember akkor visszakoznak mivel nem kötelező a téli jelenleg.
én még örülnék is annak hogy a geci kapitalisták végül beszopták a kínába vitt gyártást
de sajnos nem ők szopták be elsősorban hanem az itteni dolgozók
Az a legnagyobb gond hogy egyszerre akarjak megoldani a geopolitikai átrendezodest vagy multipolarira vagy ket tomb kialakitasara,es a kornyezetvedelmi átállásta teljes energia es kozlekedesszektorra.
Amibol max csak egyet lehetne egyszerre finanszirozni.
Igy egyikre se jut eleg eroforras,csak nyogdecselesre telik.
VW és az Audi megoldotta. Bevásárolták magukat az Xpengbe és azt árulják saját márkásként kínában, mert a saját MEB platform a kutyának sem kell ott 😅
De amúgy a gyengébb gyártók akik eddig lubickoltak a monopóliumban és nem igazán kellett erőfeszítést tenni a költségcsökkentésért meg a minőségért, csak dőlt a lé, valóban bajban vannak globálisan is. Stellantis most rúgta ki az ász CEO-ját, megjegyzem szerintem rosszul tette. A Nissannak néhány hónapja van befektetőt találni és csőd. Persze meg fogják oldani, de szarban vannak. De még a Tesla eladásai sem alakulnak szépen. Ők is visszafogták a gyártást. A Hyundai/Kia amelyik nem áll rosszabbul, a kínaiakon kívül.
Nekem nem eszi igazából az olajat észre sem venni mennyi fogy a cserék között, de a turbó előtt olajos volt (a turbó után meg már szinte folyik 😄), a csere után ugyanolyan maradt.
Köbüki nem hiszem hogy atkuldi.
Osztrák kormányzati honlap.
amúgy is egy fasz népség 😁
A katasztrofavedoknel az van hogy 4mm minden kereken vagy mehet a nyari de holanc.
https://www.katasztrofavedelem...
Viszont autóra igen, a téli gumi (min 4mm-es) November 1-től, és "télies útviszonyok" esetén, de hogy az van-e, azt a csendőr dönti el, nem te 😅
Hóláncot viszont csak akkor szabad feltenni, ha összefüggő hó van.
Tobbfele verzio kering a neten.
Egy biztos: http://youtu.be/yp3gfKk_FNw
de sajnos nem ők szopták be elsősorban hanem az itteni dolgozók
Amibol max csak egyet lehetne egyszerre finanszirozni.
Igy egyikre se jut eleg eroforras,csak nyogdecselesre telik.
De amúgy a gyengébb gyártók akik eddig lubickoltak a monopóliumban és nem igazán kellett erőfeszítést tenni a költségcsökkentésért meg a minőségért, csak dőlt a lé, valóban bajban vannak globálisan is. Stellantis most rúgta ki az ász CEO-ját, megjegyzem szerintem rosszul tette. A Nissannak néhány hónapja van befektetőt találni és csőd. Persze meg fogják oldani, de szarban vannak. De még a Tesla eladásai sem alakulnak szépen. Ők is visszafogták a gyártást. A Hyundai/Kia amelyik nem áll rosszabbul, a kínaiakon kívül.