Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát... még mindig az italo disco zene szól nálam jellemzően.
Internet rádió: stad den haag
Egy, azóta már levitézlett és a történelem szemétdombjára került megmondóemberről volt szó, így aktualitását vesztette a dolog.
Ebből látszik semmit nem öregedsz ! 😉
jobb később, mint soha
Erdekes: egy 14 eve irt blogbejegyzesemre most valaszolt valaki...
En sem.
Ilyet még nem hallottam ! 🤔
Ismerem, de azt ugy csinaljak, hogy a cementet a helyszinen a zuzalekra ontik es megontikvizzel?

Ugye.
Az a legelső betonréteg az útburkolatban , teherviselő réteg , kevés benne a cement , és szinte száraz ! Van hogy finiserre billentjük mint az aszfaltot ! Ja és a CKT-mindíg billencs viszi nem mixer , mert annyira száraz , hogy nem tudná forgatni ! A fajsúlya is kisebb , most nem tudom így fejből , de a mixerbeton 2,5 tonna 1kö méter ! 🙂
Mar betonoztok? 😂
Nem is kell.szilárd alapot képeznek a legegyszeűbben egy nagyon gyenge betonból. A CKT is ilyesmi csak azt keverve hozzák. Ezt meg helyben oldják meg.
Ckt betont el tudod képzelni ?
Mindjárt jön a betonszaki és elmondja.
Bármi, de az gyorsan.
pedig idén már használtam az indexet 😂
kb 200 km "útalapot" kell csinálni legalább 5 méter szélesen, így biztos gyorsabb
Nem nagyon tudom elképzelni, már csak a nedvesítés miatt sem. Én amúgy soha nem láttam ilyent (mármint utólag cement a sóderre/zúzalékra) , igaz, nem is járok sűrűn vasúti építkezésen.
A beton semelyik összetevőjének a konzisztenciáját nem tudják így beállítani, azt csak keveréssel tudom elképzelni.
nem mondom hogy nem így van, nem néztem meg közelről mert baszottul porol, kb 500 méter a vasút de poros volt az opel, bár a rét felől is hordta a szél a szart, szóval nem 100% hogy mind cementpor volt
HA minden igaz akkor belocsolják, átmegy rajta egy maró és ott helyben csinálnak egy szilárd kötött “alapot az alapnak”
szerintem utána belocsolják, nem nagyon nézegettem mert akkora a por hogy meg lehet fulladni, szerintem mázsaszám fújja el a szél napi szinten
Zuzott kore siman a cement?
Hm.
hétvégi program: http://youtu.be/N6AJW-g4-oM
én a járdán sétálgatok
amúgy nekünk szép sárga homok van mindenhol, ha 3 hétig esik az eső akkor se nagyon van sár
a ház előtti kertben van csak kötötteb talaj, mert kiszedtük 2 méter mélyen és lett belehozva a rétről másik föld, itt van sár ha sokat esik
Le kell festeni világosra. Mégiscsak jobb a beton mint az aszfalt. Pláne ha ingyen vagy olcsóbban van 😅
Elég szar sárban sétálgatni a ház előtt.
nem szeretem a betont, túl meleg nyáron
a gyeprács kicsivel jobb, le kellene tenni pár csíkot a nyáron de nagyon nincs kedvem hozzákezdeni
Ide hozhatnà. A fél udvar le lenne már betonozva ha én ilyen helyen dolgoznék az egyszer biztos.