Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jaaa okeees. Hát aki hülye itt az te vagy :)
Nem kell tovább ragozd a bizonyítványod, nem véletlen csak portás vagy 🤷🏼‍♂️
De van aki megcsinálja így csiszolás nélkül,az az igénytelen.Egy profi szobafestő is csiszol,a különbség ott van amit te is írtál,hogy sokkal kevesebbet kell neki csiszolnia .
Te hülye,én 60-70ezrekért veszek telefon és használom 3-4 évig,de inkább több.Csak én nem divatból veszek telefont én nem rohanok ha ki dobnak egy új iphont,én inkább veszek egy 2-3éve piacra dobott felsőkategóriás telefont ennyiért.ininek igaza van,el nem tudom képzelni mi szüksége van egy embernek ilyen telefonre.Mi rá a magyarázat.....
Én nem tudtam hogy te konyhákat építesz.Bocs,nem követem nyomon a munkásságodat.Ha tudtam volna akkor nyilván más a kép.
Az árral való megszopatást pedig nem úgy gondoltam hogy nem jó árat mondtak hanem (most már tudom hogy nem te vagy az)hogy a tulajt lehúzták pénzzel ezzel a munkával.
én mindenhez is értek sok mindenhez még csukott szemmel is
de a festés nem sikerült
meszelt falra kellett volna egy rétegű diszperziós festéket felkenni de foltos lett, még 2 rétegben is
pedig volt alapozva is
most vagy a festék volt szar vagy a henger vagy a fasz tudja mi de csíkos meg foltos lett mint a tigris meg a leopárd szerelem gyereke
azrán jött a festő a leggagyibb hérával és az meg jó lett
a 2018-ban vásárolt xiaomi is hibátlan pedig annyi képernyő idő van nemne mint a család összes ájfónjába
sajna az akku gyenge már nem tud 2 filmet lejátszani töltés nélkül
de
a lényeg
hétvégén teszteltük a 14 pro meg a 7 plus kameráját
makróban veri a hetes a 14est
morzsákat fotóztunk az asztalon különböző fények mellett 2x optikai zoom és zoom nélkül
a hetes minden képnél jobb volt
persze messzire elvérzett a hetes ott tényleg sokkal jobb a 14
nekem egy 10 ezres nókiám ha nem ejteném el soha akkor engem már kiszolgál míg élek 😅
Mit tud?
Ha falhozvagom nem esik szet?
látom akkor nem nagyon értesz hozzá (kezeit széttáró) Segítek megérteni. Nos egy alap fal úgy indul, miután kiszedegetted a csavarokat, szögeket utána átkaparod az egész falat, hogy a hulló festék réteg stb. lejöjjön. Ha tapéta van azt leszeded, majd utána kaparsz. A következő réteg a mélyalapozás ez mondjuk falfix megfelelő arányba keverve vízzel ennek a célja a szívóhatás megszüntetése ettől lesz az összes fal egyöntetű. Mivel az a panel amit te letaknyoltál festékkel a fő falak betonpanelek a belső falak meg gipsztéglák még annó bekevert modellgipsszel glettelve aminek teljesen más a szívóhatása. Aztán egy vastagabb glettréteget feldolgozol az egész falra, majd száradás után felhordasz egy vékonyabb réteget ugyanebből az anyagból. Miután kiszáradt azt szépen mondjuk egy 150-es papírral tükör simára csiszolod. Aztán jön az első réteg festék. Az első réteg festék mutatja meg a falat pontosan mert akkor látszódik a még meglévő esetleges hibák. Ezt beflekkeled és rácsiszolsz, ez már fél óra az egész lakást átnézve, majd utána jön a második réteg festék ez a vége egy festésnek. Ha mutatsz olyan embert a világon aki csiszolás nélkül tükör falat csinál annak személyesen verem ki a faxát itt előttetek ha kell 😆 Egy glettelt fal teli van alig látható hólyagosodásokkal és pöttyökkel vékony csíkozódásokkal. A világon nincs olyan ember aki ezt enélkül megcsinálja egy glettvassal vagy egy lepkével(kezeit széttáró) Igen festő és festő között van óriási különbség van aki szarik rá és jó az úgy rágurít a glettelésre hiszen csiszolni nem nagy élmény 😆 Ha kifizetik a pénzt azért a munkáért is(kezeit széttáró) De az egy szar. A fent leírt folyamatok adnak makulátlan tükörsima falat. Minden ettől eltérő csak taknyolás. Aztán vannak a nagyipari szóróglettek amit géppel hordanak fel, mert mondjuk több ezer m2 szar kirakni kézzel. Nos annak a glettelése sokkal hitványabb minőséget ad gépi becsiszolással lesz elfogadható a minőség. Szerintem te még nem láttál szép falat életedben sem, ha gondolod én tudok neked mutatni néhányat mert van a birtokomban 😅
Most akkor kezdjük azt amit te szoktál a bmw-vel?? Ne hasonlítsunk már egy ilyen nevenincs valamit egy apple termékhez…
Nekem se volt a 80 ezres Tyamtyung A40-el... 😅 ma is műxik, 3 éves múlt. Ez volt életem legdrágább telefonja 😃
Bár most ez megdől, mert a kövi Samu 150 körül lesz - csak kivárok, mert ez még nem szart be, ráérek akkor cserélni.
Hát ha glettelés után csiszolni kell, ott már elég nagy baj van 😅 max. a kantnikat kell lehúzni... A jó glettelés üvegsíma felületet ad, olyat még csiszolni se tucc. Sajna a tilibe glettelés nekem se megy - na nem azért, mert ne tudnám megtanulni, hanem mert nem akarom 😁 pusztán gyakorlat kérdése. Az anyag se mindegy, zsákos anyagot kevergetheted, nem lesz olyan, mint a vödrös 3x annyiért. Az szinte magától glettel, nem tapad, keményre köt. Nem véletlen, hogy a profik azt használják...
Én is hallom ezeket a tarifákat, mégse ismerek egy gazdag festőt se - legalábbis egyiken se látszik a pénz (bár... rajtad se 🤔)
Nekem 270ezres ájfonom van, az meg is érte ennyiért mert 3-4èvig nincs vele problémám 🤷🏼‍♂️
érdekes ezeket belátod hogy drága, de a 300 ezres ájfón 650 ért nem drága mert az megéri 😂
aki ennyit áldoz rá úgy is csak bemutatóterem, használni nem biztos, hogy meri 😅
50 ezer ft/m2 (fejét fogó) Most én is gondba vagyok az a laminált amit eddig vettem a múltkor még 3200 volt, majd a következőnél 4000, most lehet 5000 körül lesz/m2(szemeit körbeforgató)
Egy kényes szar. Ha majd ilyen helyen dolgozol, mindent takargass, leesik valami aztán basztatnak utána… tapasztalat
https://www.vezess.hu/hirek/20...

Nahát, a mazda csak megcsinálta amit mondogatok…
Mondjuk a tölgy elég kemény cucc+ lakk.Nem kéne neki látszania.
Amitől teljesen ki tudok égni az a padló, horror drága tölgy padlók, 50ezer feletti négyzetméter ár plusz a lerakása és a vége az, hogy ha leejted a telefonod, ott marad a padlóban a nyoma. Ennyi pénzért olyan dolgot amire vigyázni kell minden pillanatban… ennyi pénzért már csak olyat csináltatnék amit nem kell félteni.
megértette már szerintem(kezeit széttáró) Alapból onnan kell kiindulni itt közöttünk nincs olyan aki 12 m2 falfelületre kibaxna az ablakon másfélmilliót 😅
Hát az az egy fix hogy nem vagy egy éles kés. Mivel sokszor elhangzott már, konyhákat építünk. Ez egy lakásban volt. Mivel mi voltunk ott kb egy hetet, mert az egész lakást bebútoroztuk, tőlünk kérdezték mi hogyan, ugye egy építkezésen több szakma is megfordul.

És az árral nem csak megszopattak hogy ilyen drága, hanem tényleg ilyen drága volt mert ott volt az is aki csinálta.
hát nem tudom(gondolkodós) kicsit kúpálódok még azt elmegyek festőnek nagy szerszámigény nem kell hozzá ami kell bőven megvan 😆A valóságtól elrugaszkodott árak vannak(kezeit széttáró)
Összesen annyi a bajom, hogy a teliglettelés nem megy olyan jól ha én húzom többet kell csiszolni mint glettelni 😆 2 nap glettelés után 3 nap csiszolás 😆 A srác aki csinálta nekem gyorsabban halad vele, mint ahogy a tapétát szedem(kezeit széttáró) Ha nincs a tapétaszedéssel 2 délután előnyöm akkor feltartom(kezeit széttáró) Az Ő glettelése után az egészet 1 nap alatt becsiszoltuk ketten(meghajlós) Neki van internetes telefonja megnézegettük a 2023 árakat. Egy 55 nm lakás tisztasági festése ami annyiból áll, hogy néhány tipli helyet flekkelni kell, mélyalapozás nélkül legurítani színre 2 soron 450 ezer Ft(fejét fogó) Ebbe semmi mázolás nincs benne(kezeit széttáró) Egy sima alkalmazotti szakmunkásnak az építőiparban a napi díja 25-40 ezer Ft nettó(hüledezős) Itt vidéken(kezeit széttáró)
konyha része volt gondolom a druszám konyhabútort telepített oda(kezeit széttáró) Ha csak az egyik fal 1,6 misi festve mennyi lehetett a konyhabútor 😅
(fejét fogó) Inkább nem nyúlni semmihez 😄12 m2 egy kisszoba egyik oldalfala, aki erre rákölt 1,6 misit szerintem meg is érdemli 😆
Mondjuk van az a réteg aki nem tud mit kezdeni a pénzével(kezeit széttáró)