Ezt tudom, tapasztalom, hogy nincs fogalmuk róla. A szolgáltatónál még a technikus se mindig van képben, a pultos érettségizett személyzet meg végképp. A napelemesek meg ácsok tűzoltók többségében, de a szolgáltatoi dolgokról annyira nincs fogalmuk hogy némelyik cég csak.ugy telepít ha mondjuk én adok egy papirt hogy ott fasza minden és fel fogják tenni az advesz mérőt. Mérésügy, hálózatosok annál inkább képben vannak illetve attól felfelé. A káoszban el lehet lavirozni, meg hát jól teszi ha ésszel de boldogul az ember. Arra meg senkit nem találsz jelenleg akit oda tudsz rángatni, a területgazda lenne illetékes, de annak meg kisebb gondja is nagyobb ennél. Majd ha valami beavatkozást igényel akkor kimegy valaki előtte.
Olyan hogy hálózatos szigetüzem nem létezik mert akkot már nem sziget. Hibrid igen, de az még csak most kezd előrelendülni az akkuk elérhetőségével. De arra sincs kidolgozott itánymutatás még. Mindig azzal jönnek hogy majd az elsők ha megjelennek kikristályosodik a folyamat. A pénzesebbek talán most hátha belevágnak.
volt egy szigetes ember bement az áram szolgàltatóhoz bejelenteni
nem tudtak vele mit kezdeni, fogalmuk se volt arról mit is akar az a szigetes ember
én örülnék annak ha jönne a szolgáltató megvizsgálná a rendszert írna egy jegyzőkönyvet mi a megfelelő és mi nem
utàna amikor a hibák javítva vannak ismét ellenőrzés és kapok egy megfelelt jegyzőkönyvet
de ilyen nincs, legalábbis jelenleg
a napelem telepítők többségének sincs fogalma a sziget üzemről, a hálózatos szigetüzemről meg még annyi sem, maximum pár téves képzelet.....
leginkább a hibrid rendszerrel/inverterrel keverik a dolgot
De mint akkor is mondtam, ebből.a vitából kimaradok viszont nem a netről szedem ezeket. Többnyire olyanok tartják a szemináriumokat akik vagy kitalálják vagy erős ráhatással rendelkeznek a jelenlegi szabályokra.
– állítja Kujáni Péter. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis olyan ingatlan esetében, amelyik előtt közterületen gerincvezeték halad el – akkor is, ha nincs a hálózatra kötve – kifejezetten tilos az áramszolgáltató engedélye nélkül szigetüzemű akkumulátort telepíteni.
Az életveszélyt az okozná, hogy engedélyeztetés nélkül nincs előírva, milyen eszközökkel szükséges meggátolni a visszatáplálást a hálózatra. Ezeket az eszközöket szakszerűen kell kiépíteni és jóváhagyatni a szolgáltatóval, amely garantálja, hogy nem fog visszatáplálni semmilyen körülmények között. Amennyiben viszont nincs meghatározva, akkor bárki házilag is próbálkozhat.
Legutóbbi vitához. Ezekről mimt akkor is mondtam, minden továbbképzésen szó van, és a MEE döntéshozói részéről, vezetőinek előadásánál.
Szerintem ha extrém magas a nő akkor nincs ezzel gond.ha mondjuk az ember 160centi akkor gáz ha van egy átlagos 170centis nője.De mondjuk én a 185centimmel nem érezném kellemetlennek a 195-200centis nőt.mert egy 2méteres nő kuriozum én meg átlag magas vagyok
ÁÁÁ te nem érted(kezeit széttáró) Néha látok fura párokat amikor a nő fél fejjel magasabb a faszinál(gondolkodós) Számomra egész elképesztő látvány(fejét fogó) Nem így szocializálódtunk, ez eltér a megszokottól(kezeit széttáró) A férfi a teremtés koronája(meghajlós)
A családfő a nambervan (meghajlós) A férfi legyen magasabb élete választottjánál, de leg rosszabb esetben is egyforma magasak. Egy férfi legyen erősebb, okosabb, mint az asszony és keressen többet. Hisz Ő a családfő, a ház feje a ház ura(meghajlós) Egy nőnek annyi a dolga, hogy mindig legyen szép, csinos, gyakorta nyitogassa szét a lábát a hitvesi ágyban, lássa el a háztartást sütés, főzés, mosás mosogatás, takarítás, persze ez mind a kenyérkereső munkája után(meghajlós) Nevelje, a gyereket, gyerekeket(meghajlós)
De Semmi esetben sem legyen MAGASABB mint a férfi(ujjával nemet mutató) Persze beszélnek itt női egyenjogúságról, emancipációról de hát a valóságban ez nincs így (kezeit széttáró) A nőknek még a személyi igazolványa is 2-el kezdődik 😆 Ha ezt az egyenjogúsági maszlagot bárki is egy kicsit komolyan venné már csak ezért is tüntetések lennének a Kossuth téren 😅
Szóval értem én a nagy bikacsököt amit írsz. (kezeit széttáró) Az ágyban ez ugye rendben is van de, hogy mutatkoznánk a társadalomban? Hogy tudnék elmenni egy színházba lesajnáló tekintetek kereszttüzébe 😅 Azért egy 195 cm nőnek én legfeljebb a melléig érnék 😅 Hogy valósulna meg amit fentebb leírtam? Minden tekintélyem odaveszne 😆 25 cm szintkülönbséget semmilyen praktikával nem tudnék ledolgozni, akkor sem ha a világ legjobb cipészei dolgoznának a lábbelim magasításán 😂 Persze van az a mondás, hogy a szerelem vak, de hát nem ennyire(fetrengős) Ez kb. olyan hülye mondás, mint az emancipált nő 😂 Egy nőnek minden esetben másodhegedűsnek kell lennie egy családban vagy lentebb. A normális sorrend, férfi, gyerek, gyerekek, háziállat, háziállatok és a nő 😂
amúgy a h astra nem néz ki szarul
nem tipikus lányos kocsi de amúgysem barbi bana stílusú a lány
úgy talicskázza a lószart hogy kedvem lenne feleségül venni ha így bírja a munkát 😁
csak ne kezyen kombi és automata
azt mondja a corsa nem jó mert a haja hozzáér a tetőkárpithoz
nem értem miértnmegy a rinya 18 fok miatt
pár éve az irodában ennyi volt nyáron
kardigánban gépeltek a kis hölgyek olyan hideg volt
18 fok felöltözve nem hideg
most a kocsiban lehet kb 15-16 fok és takaró nélkül fetrengek
Még astra is van: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.6_essentia_easytronic-18746494#sid=a4c3b2e3-9d0a-445d-bb9e-0a559208dad2
Ezek automatásak meg ez méretben is jó neki a színem meg egyenesen parádés(meghajlós)
A hálófülke mondjuk kicsi lesz de rövidtávozni A-ból B-be szerintem jó lehet(gondolkodós)
Olyan hogy hálózatos szigetüzem nem létezik mert akkot már nem sziget. Hibrid igen, de az még csak most kezd előrelendülni az akkuk elérhetőségével. De arra sincs kidolgozott itánymutatás még. Mindig azzal jönnek hogy majd az elsők ha megjelennek kikristályosodik a folyamat. A pénzesebbek talán most hátha belevágnak.