Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kesztyuvel meg probakor is tudok ugy jarni hogy szar. 🤔
Én még nem sok olyan lakásban voltam ahol volt eph sin, de a PE-t egyébként sem onnan kell leválasztani. Az már szarvashiba.
Én 4xl szoktam az jó 13as méret.
Csak megjegyzem, hogy MINDEN baleset a világon valakinek a hibája miatt következett be.
gyerek a cipővel járt így vett egy fekete vans cipőt ami fasza volt
vezt a neten egy szürkét meg egy kéket és nem jó a lábára mert nyomja
pedig egyforma típus egyforma méret a feketével
aztán mégse tudja használni
a kapcsoló hibátlan
elég lenne a kismegszakítót lekapcsolni, de vagy elfelejted vagy a sorrend nem lenne jó
plusz az a nullát nem kapcsolja így tényleg kimehetne a napelemes áram ha nagyon akarna
de a kapcsoló fasza, ráadásul hülyebiztos, mert nem lehet vele tévedni
Te honnét tudod vakon, hogy az ini lakásában

""mert a lakás PE hálózata ugyan úgy az EPH-nál lesz szétválasztva""?

Abban majdnem biztos vagyok, hogy a szigetüzemű áramkörhöz NEM épített ki külön védelmet.
Persze lehet, de én úgy GONDOLOM, hogy nem tette.
Neten nem.szabad öltözéket vennicsak ha már felpróbáltad valahol
Mert 3XL a legnagyobb és az SP2 is az volt.Oszt még nagy is volt kicsit.Internetes.
Pár év és nem is érzed.😂
Mért vettél kicsit?
Hát,ilyen büdös-olajos.petróleumost azért nem akarnék kesztyűre/kesztyűbe. 🤔
Nekem ebből csak az a fontos amit már töbször kérdeztem, totál külön kábel és dugalj vagy a napelemes holmi a ház normál hálózatán van és csak az Ini által leírt kapcsolóval váltja át, hogy a napelemes cuccról vagy közhálózatról menjen-e?
Ha bőr akkor wd40. Havenak 48-as a lába meg igen széles, nincs rá cipő viszont használtakat vesz egy zsibárusnál amik még ha 48-asak akkor is épphogy beerőszakolja a lábá5, ő a wd40-re esküszik, b2fújja, 2-3 napig hagyja puhulni utána felveszi és a cipő is a lábformáját.
Egyenlőre vizesen felveszem,de hosszú távon zért idegesít.A legfurább hogy a hosszú SP air ugyanolyan méretnél nagy a rövid Celer V2 meg enyhén szorít,ujjak,tenyér középrész.
Simán nem csak ha megfogom a kormányt.Pont annyira hogy ne legyen komfortos.Remélem tágul annyit hogy jó legyen.
munkás kesztyűt és seprűnyéllel tágítottam, plusz enyhe kalapálással a varrást is kiegyengettem
ha vizes meg kell fullra tömni újságpapírral jó erősen nyomkodni hogy feszüljön az anyag
Kesztyűt mivel lehetne tágítani?
most vizet lötyböltem bele. 🤔
van egy csomó inverter ami földfüggetlen
szerintem ezek vannak többségben
azok másak amiben egben van a töltésvezérlő és az inverter
ezek többnyire már tudnak generátortól is üzemelni de akár hálózatos rásegítéssel is
sőt ups-ként is tud üzemelni úgy hogy az akkuról csak akkor vesz áramot ha nincs a hálózatban áram és a nap sem süt
ezek a szigetes cuccok sokkal összetettebbek mint a hálózatba termelősek
Földfüggetlenek, tehát nem ugyanaz, mint a szigetüzemű szolár inverter, ami-t EPH-ra kötnek. Ennyit akartam mindössze ebből kihozni, hogy nincs egyenlőségjel a kettő közt.
(másfelől az adott berendezés leírását nem láttam, csak ötleteltem miért mondhatná bárki, hogy ez nem kóser így)
Mert az UPS-ek földfüggetlenek. A hibaáram védelmet a tápegység megoldja magában.
És bár elvi akadálya nincs annak hogy földpotenciálra húzzuk a nullát, de inverter elektromos kialakításától függően, megjelenhet a 230 a 12V-os akkumulátoron is, ami meg már nem olyan biztonságos.

Ini invertere gyárilag úgy van kialakítva hogy rá KELL kötni a földre, és nem basz agyon az akkunál sem.
Tehát alapigazság, hogy az adott berendezés leírása szerint kell eljárni okoskodás helyett.
Potenciál kiegyenlítés miatt plusz élet és balesetvédelmi okokból
Látom a kötekedés meg szavakon lovaglás még mindig megy tudás nélkül a bandának 😆
Nincs összetekert drót. Semennyi. Totálisan elkülönül a ház elektromos áramköre. Nem is lenne üzemképes másként.
És nem a védő vezető nem a közcélú hálózat része, az a földpotenciál része, szóval az ingatlant nem kell kiemelni a talajjal együtt hogy elszigeteljük, bár a lényegi működésen az sem változtatna, mert a lakás PE hálózata ugyan úgy az EPH-nál lesz szétválasztva...megjegyzem az inverternek az ÁVK előtt kell lennie, vagy felrakni az inverter kimenetére egy külön ÁVK-t, ahhoz hogy szigetüzemben is működjön, ne csak hálózati üzemben.

Összességében ez az inverter megfelel az EU-s szabványoknak és biztonsági előírásoknak, így amikor szigetüzemre kapcsol, egy mechanikus váltó kapcsoló biztosítja az inverteren belül hogy leválassza a közcélú hálózatot, hogy fizikailag és hülye biztosan ne tudjon összekapcsolódni, mert abból azonnali csattogás és füst lenne, főleg az inverter részére, de amúgy simán lebaszná a biztosítékot.

A közcélú hálózat csak egy leválasztó kapcsolót lát ebből az inverterből, meg egy egyszerű akkutöltőt. Egyik sem szabálytalan.
miért lenne külön?
egyrészt egy földünk van másrészt meg nem is lehet külön
van külön szonda leverve az inverter mellé de össze kell kötni a másikkal
amúgy mit keresne benne áram?
hiba esetén lever a fi relé nem lehet benne áram
meg lehetne azt is szakítani kapcsolóval de valamiért tilos, ehhez nem értek kawa biztos tudja
Kár=bár
Viszonylag kár inkább kannákkal gyalogoltam pár kanyart.😫