Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen,és ini olyan okos hogy még az érintésvédelmet is jegyzőkönyvezte.
Jó, van két, párhuzamos hálózatot, értjük. De már felvetették a kérdést, mi van a védővezetővel? Az is külön van?
azt nehéz eltolni a következő kútig?(kérdőjeles)
😅
ami elkülönül azt hajónak hívják, a sziget is összeköttetésben van a szárazfölddel, csak nem járható száraz lábbal az összeköttetés
kb 117x leírtam hogy nincs fémes érintkezés a 2 hálózat között
ettől részletesebben már nem lehet elmagyarázni a dolgot
az hogy nem fogjátok fel erről nem tehetek
Ugye, hogy ugye? 😆
Ok, akkor az offgrid rendszered külön hálózat vagy bárhol akár csak egy összetekert drótnál érintkezik-e a közösségivel? Mert ugye itt az a lényeg különben itt csak szöveg üzem megy nem sziget. 😄
A sziget sztem sokkal jobb elnevezés... egyrészt magyar, másrészt kifejezi, hogy elkülönül a "kontinenstől"
látom ez nem megy neked, a sziget névtől nem tudsz elvonatkozni
legyen inkább offgrid, akkor nem kell a duna vízállásától függővé tenni hogy a hajógyári sziget vagy sem
Hát ha külön vezetékekről és dugaljakról megy akkor az sziget akkor is ha egy csőbe vannak húzva, a hajógyári sziget is sziget pedig ilyenkor át lehet köpni a túlpartra olyan kevés a víz, de ameddig van akár egy csík is addig sziget.
én lassan megyek kikerülnek a bogarak 😉
Akkor te azzal szoktad gondolom. Ja nem! 😆
ezért szar a sziget név, mert nagy távolságokkal képzeli el az ember a 2 hálózatot pl tanya a pusztában
de igazándiból mindegy hogy 2 centi vagy 2 km a két áramforrás távolsága ugyanúgy nem érintkezik egymással
Akkor ami a szigetről megy az külön dugaljakról üzemel külön vezetékekről? Ha nem akkor az nem sziget szerintem bár ugye nem értek hozzá csak sok tengerész regényt olvastam és azokban egy sziget jellemzője az, hogy víz van közte és a szárazföld között. 😀
disznóperzselő nem viszi le gyorsabban a bogarakat?
az ups egyik relé lábán a közüzemi hálózat van a másikon az inverter árama a nyelven meg a kimenet
szóval ha a nyelv leesik rövidre zárhatja a közüzemi és az inverter áramát
persze nem esik le plusz ha jól emlékszem 2 relé is van, de ez már csak részletkérdés
ezek egyik sem sufni inverterek, szóval hiba szinte lehetetlen
én inkább tartanék a betermelős inverterek megbuherálásától, hiszen ha nincs áram a közüzemin az inverter is leáll, tuti lesz aki ezt át fogja hidalni
Jo, csak az UPS-en emlekeim szerint sajat konnektorok vannak es a PC abba van bedugva, nem a fali halozatba tolja halozat kiesese eseten a delejt.
Azt nem tudom, hogy az UPS-en belul mi van a vedofolddel, ki hova van kotve, le van-e valasztva a 230V betaprol, mittudomen.
Rovar írtás, védőital is jár hozzá. 🙃
ha érintkezni akarna akkor lever az év és máris nem érintkezik, én ezt nem látom hibaforrásként
amúgy a föld minden esetben érintkezik a hálózati nullával, hiszen a földelő szonda össze van kötve a nullával
szerintem ha direktbe rákötném az inverter fázis a földre akkor se menne ki hiszen a 2 földelő szonda közül valamelyiken csak leföldelné magát........
ami érdekes egy ups esetén ilyenre senki sem gondol, pedig ott egy kis relé válassza csak el a 2 hálózatot 1mm szikraközzel amit egy részlegesen elolvadt relé nyelv simán össze tudna zárni
Grid-tie az elnevezese a halozatra kotottnek.

Az inverter kimenete szerintem a vedofoldon keresztul azert megiscsak erintkezik a halozattal, mert a konnektorok vedofoldjet nem szakitja meg semmi. Azt nem tudom, hogy a te esetedben a vedofold a halozati nullarol van-e leosztva vagy mi a turo van, de szemely szerint itt erzek egy pici hibalehetoseget - avagy a szakik es a hivatalos szervek ebbe tudnak belekotni.
amúgy nálunk ez a szigetüzem egy szar kifejezés
off-grid az helyesebb lenne, a betermelős meg on-grid
az inverter kimenete semmiképp nem érintkezik a közüzemi hálózattal, ezért sziget és nem betermelős hálózat
ezért van benne a 1-0-2 kapcsoló
vagy a sziget árama megy a házba vagy a közüzemi hálózat árama
De en azt irtam, hogy a vonatkozo szerint mit nem lehet. Illetve azt, hogy mert en nem rendeljezem akkora tudassal, hogy a szabvany vagy rendeletalkotot lerajazzam a szakmaisaggal, ezert en elfogadom azt, ami ott le van irva.
Ok, akkor csak annyi a kérdésem, hogy az a hálózat ami a szigetről megy teljesen különálló és sehol nem érintkezik a közüzemmel?