Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://www.italmondo.hu/km-cs... robeszé nem lehet, hogy passzol rá?
sziasztok, ilyet keresek ha valakinek lenne el fekvőbe nem horror áron akkor igényt tartanék rá de nagyon
köszönök szépen
aprilia rs 50 csiga jeladó
Szerintem a negatív vezetékeddel van valami. Vagy akku szar esetleg gyujtáskapcsoló szar
épp hálózatot fejlesztek
lecseréltem a fasza olcsó hosszabbítót egy elosztóra, evvel volt kipótolva a hütő vezezéke majd 20 évig
én lehet a sittre megyek ha a tűzoltót szétégeti a 300v dc
de a tűzoltó meg a zsákba
szóval figyeljen oda a tűzoltó mit csinál
amúgy 50 évesen ha leég a házam és mindent a nulláról kellene kezdeni kb az érdekelne utolsónak hogy kapok pár év pihenőt teljes ellátással
ha van könyvtár akkor én elvagyok évekig egy szobában is, a net meg a netes idióták lehet hiányoznának pár hétig....
Igen,erre gondoltam én is.Pont az ő lusta formájának való.
Azt miért sajnálná?(kérdőjeles) Kényelmes kanapén heverészne egész nap, naponta 3 szori étkezés még ki is szolgálnák, ruhát is kap és semmiért nem kell fizetnie(kezeit széttáró) Szerintem az pont az Ő világa 😅
nem
Ez így van,darab darab.Gondolom ini sem a tűzoltót sajnálná hanem hogy sittre kell mennie.
sziasztok, tudna nekem valaki abban segíteni hogy miért nem működik a műszerfalon semmi? mi lehet az oka?
egy Aprilia rs 50 esem van és se kilométert nem mutat sem fordulatszámot sem a vízhőfokot :(
válaszokat előre is köszönöm
szép napot
van öko csomag, az fizet ha a napelem+inverter megsérül
nekem fasza mert nem a tetőn van, egy kábelt kell széthúzni-elvágni és nem ráz a rendszer
neked szarabb mert ha lángol a kéró akkor még a tetőn kell futkosni hogy a kábeleokat elvagdossák
ezért akarok egy kapcsolási rajzot csinálni hogy lássa a legfogyatékosabb tűzoltó hogy mi a helyzet
egy áramtalanító kapcsolót akartam betenni a napelem vezetékre még a napelemeknél csak nem találtam vízálló dc kapcsolót
ez a buzi dc akkora íveket tud húzni hogy a sima "főkapcsoló" nem alkalmas hozzá
nincs műanyag ruhám a pamutot szeretem(kezeit széttáró)
nagyobb baj ha a bizti nem fizet, tűzoltó pótlódik(kezeit széttáró)
😆
Plusz tilos lenne műanyagból ruhát készíteni és hordani,meg lennél lőve,a komplett ruhatárat cserélned kéne.viszlát susogós melegítő.
egyesek nem hiszik el hogy a sziget üzem akkor sem jogsértő ha van villamos hálózat
ezek mik?
valami villamos üzemmérnök hölgy volt lelkes és az gyűjtögette ki a dolgokat:

na itt az mvm elosztói szabályzat: https://mvmhalozat.hu/attachme...
én ezt hiába olvasom csak a fejem fájdul meg tőle
kivonatok:
Természetesen megfelelően gumi szabályokkal, és olyan nyelvezettel, hogy gyakran sorokat kell törölni szövegből (másra vonatkozó kitételeket), hogy értelmes és teljes legyen a mondat.
Valamint, felesleges túlfogalmazásokkal, mint
"a kiserőmű az elosztóhálózattal szigetüzemben nem működhet."
Magyarán: Nem termelhet hálózat irányába áramszünetben. Nem alkothat mikrogrid-et vele.

És végül a szigetüzem definíciója.
Mai általános definíciója, hogy
"nem történik termelés szolgáltató irányába".
Mert ez már figyelembe veszi a kettős konverziós rendszerek, UPS szünetmentes rendszerek, inverek működését is, ahol folyamatos AC/DC -> DC/AC átalakítás van.
Szerverek mellett előszeretettel alkalmazott technológia, lévén 0 ezredmásodperc alatt vált át hálózati áramról inverter áramra.
Ennek oka, hogy folyamatosan működik benne az inverter (DC/AC átalakító)

Persze ide a 20 éve elavult definíciót sikerült megtalálniuk:
"Szigetüzem: Olyan üzemállapot, amelyben a villamos energia termelése és felhasználása a magyar egységes szabályozású villamosenergia-rendszertől függetlenül, azzal össze nem kapcsolva történik."
Kiemelnék egy mondatrészt:
"villamos energia termelése ... a villamosenergia-rendszertől függetlenül .... történik"

évi LXXXVI. törvény a villamos energiáról
https://net.jogtar.hu/jogszaba...
§
(3) * Nem kell a Hatóság 115. §-ban meghatározott engedélyét kérni
b) * a védett természeti terület és Natura 2000 terület kivételével a** legfeljebb 0,5 MW névleges teljesítőképességű kiserőmű építéséhez, ha az nem táplál villamosműre**,

Az EON is leírja a tévhitek között, és a napelem telepítés sem endegély köteles:
https://www.eon.hu/.../18-nape......
Engedélyre van szükség a napelemek felszereléséhez
A magyarországi jogszabály szerint a háztartási méretű napelemek nem építési engedélykötelesek. Az ezzel kapcsolatos félreértést sok esetben az okozza, hogy a szigetüzemben működő 50 kW-ot meghaladó rendszerek már engedélyhez kötöttek, ugyanis ezek méretükből adódóan már nagyobbak, mint a háztartási rendszerek.
én beiktatnám törvénybe, hogy 5 évesnél idősebb autó nem vehet részt közúti forgalomba(meghajlós) Itt hivatkoznák a környezetvédelemre 😆 A többi menne a zúzdába így te sem pöfögnéd tele gödöllőt az ócskavassaiddal 😆
nálunk ez még 45 perc(gondolkodós)
mert neked 6 van 😅
állítólag most mondott vissza 6000 villanyautó megrendelést a nép(kezeit széttáró) úgy, hogy lesz akksi szarásig(kezeit széttáró)
ez mi? Elég fasza mtz színe van szántani tud?(kérdőjeles)
élhetünk mi szimbiózisban de az úgy nézzen már ki ahogy nekem tetszik(meghajlós) Mondjon le a másik az én javamra, hozzon a másik áldozatot és akkor talán rendbe leszünk(taps)
az pécs?