én lehet a sittre megyek ha a tűzoltót szétégeti a 300v dc
de a tűzoltó meg a zsákba
szóval figyeljen oda a tűzoltó mit csinál
amúgy 50 évesen ha leég a házam és mindent a nulláról kellene kezdeni kb az érdekelne utolsónak hogy kapok pár év pihenőt teljes ellátással
ha van könyvtár akkor én elvagyok évekig egy szobában is, a net meg a netes idióták lehet hiányoznának pár hétig....
Azt miért sajnálná?(kérdőjeles) Kényelmes kanapén heverészne egész nap, naponta 3 szori étkezés még ki is szolgálnák, ruhát is kap és semmiért nem kell fizetnie(kezeit széttáró) Szerintem az pont az Ő világa 😅
sziasztok, tudna nekem valaki abban segíteni hogy miért nem működik a műszerfalon semmi? mi lehet az oka?
egy Aprilia rs 50 esem van és se kilométert nem mutat sem fordulatszámot sem a vízhőfokot :(
válaszokat előre is köszönöm
szép napot
van öko csomag, az fizet ha a napelem+inverter megsérül
nekem fasza mert nem a tetőn van, egy kábelt kell széthúzni-elvágni és nem ráz a rendszer
neked szarabb mert ha lángol a kéró akkor még a tetőn kell futkosni hogy a kábeleokat elvagdossák
ezért akarok egy kapcsolási rajzot csinálni hogy lássa a legfogyatékosabb tűzoltó hogy mi a helyzet
egy áramtalanító kapcsolót akartam betenni a napelem vezetékre még a napelemeknél csak nem találtam vízálló dc kapcsolót
ez a buzi dc akkora íveket tud húzni hogy a sima "főkapcsoló" nem alkalmas hozzá
valami villamos üzemmérnök hölgy volt lelkes és az gyűjtögette ki a dolgokat:
na itt az mvm elosztói szabályzat: https://mvmhalozat.hu/attachme...
én ezt hiába olvasom csak a fejem fájdul meg tőle
kivonatok:
Természetesen megfelelően gumi szabályokkal, és olyan nyelvezettel, hogy gyakran sorokat kell törölni szövegből (másra vonatkozó kitételeket), hogy értelmes és teljes legyen a mondat.
Valamint, felesleges túlfogalmazásokkal, mint
"a kiserőmű az elosztóhálózattal szigetüzemben nem működhet."
Magyarán: Nem termelhet hálózat irányába áramszünetben. Nem alkothat mikrogrid-et vele.
És végül a szigetüzem definíciója.
Mai általános definíciója, hogy
"nem történik termelés szolgáltató irányába".
Mert ez már figyelembe veszi a kettős konverziós rendszerek, UPS szünetmentes rendszerek, inverek működését is, ahol folyamatos AC/DC -> DC/AC átalakítás van.
Szerverek mellett előszeretettel alkalmazott technológia, lévén 0 ezredmásodperc alatt vált át hálózati áramról inverter áramra.
Ennek oka, hogy folyamatosan működik benne az inverter (DC/AC átalakító)
Persze ide a 20 éve elavult definíciót sikerült megtalálniuk:
"Szigetüzem: Olyan üzemállapot, amelyben a villamos energia termelése és felhasználása a magyar egységes szabályozású villamosenergia-rendszertől függetlenül, azzal össze nem kapcsolva történik."
Kiemelnék egy mondatrészt:
"villamos energia termelése ... a villamosenergia-rendszertől függetlenül .... történik"
évi LXXXVI. törvény a villamos energiáról https://net.jogtar.hu/jogszaba...
§
(3) * Nem kell a Hatóság 115. §-ban meghatározott engedélyét kérni
b) * a védett természeti terület és Natura 2000 terület kivételével a** legfeljebb 0,5 MW névleges teljesítőképességű kiserőmű építéséhez, ha az nem táplál villamosműre**,
Az EON is leírja a tévhitek között, és a napelem telepítés sem endegély köteles: https://www.eon.hu/.../18-nape......
Engedélyre van szükség a napelemek felszereléséhez
A magyarországi jogszabály szerint a háztartási méretű napelemek nem építési engedélykötelesek. Az ezzel kapcsolatos félreértést sok esetben az okozza, hogy a szigetüzemben működő 50 kW-ot meghaladó rendszerek már engedélyhez kötöttek, ugyanis ezek méretükből adódóan már nagyobbak, mint a háztartási rendszerek.
én beiktatnám törvénybe, hogy 5 évesnél idősebb autó nem vehet részt közúti forgalomba(meghajlós) Itt hivatkoznák a környezetvédelemre 😆 A többi menne a zúzdába így te sem pöfögnéd tele gödöllőt az ócskavassaiddal 😆
élhetünk mi szimbiózisban de az úgy nézzen már ki ahogy nekem tetszik(meghajlós) Mondjon le a másik az én javamra, hozzon a másik áldozatot és akkor talán rendbe leszünk(taps)
köszönök szépen
aprilia rs 50 csiga jeladó
lecseréltem a fasza olcsó hosszabbítót egy elosztóra, evvel volt kipótolva a hütő vezezéke majd 20 évig
de a tűzoltó meg a zsákba
szóval figyeljen oda a tűzoltó mit csinál
amúgy 50 évesen ha leég a házam és mindent a nulláról kellene kezdeni kb az érdekelne utolsónak hogy kapok pár év pihenőt teljes ellátással
ha van könyvtár akkor én elvagyok évekig egy szobában is, a net meg a netes idióták lehet hiányoznának pár hétig....
egy Aprilia rs 50 esem van és se kilométert nem mutat sem fordulatszámot sem a vízhőfokot :(
válaszokat előre is köszönöm
szép napot
nekem fasza mert nem a tetőn van, egy kábelt kell széthúzni-elvágni és nem ráz a rendszer
neked szarabb mert ha lángol a kéró akkor még a tetőn kell futkosni hogy a kábeleokat elvagdossák
ezért akarok egy kapcsolási rajzot csinálni hogy lássa a legfogyatékosabb tűzoltó hogy mi a helyzet
egy áramtalanító kapcsolót akartam betenni a napelem vezetékre még a napelemeknél csak nem találtam vízálló dc kapcsolót
ez a buzi dc akkora íveket tud húzni hogy a sima "főkapcsoló" nem alkalmas hozzá
na itt az mvm elosztói szabályzat: https://mvmhalozat.hu/attachme...
én ezt hiába olvasom csak a fejem fájdul meg tőle
kivonatok:
Természetesen megfelelően gumi szabályokkal, és olyan nyelvezettel, hogy gyakran sorokat kell törölni szövegből (másra vonatkozó kitételeket), hogy értelmes és teljes legyen a mondat.
Valamint, felesleges túlfogalmazásokkal, mint
"a kiserőmű az elosztóhálózattal szigetüzemben nem működhet."
Magyarán: Nem termelhet hálózat irányába áramszünetben. Nem alkothat mikrogrid-et vele.
És végül a szigetüzem definíciója.
Mai általános definíciója, hogy
"nem történik termelés szolgáltató irányába".
Mert ez már figyelembe veszi a kettős konverziós rendszerek, UPS szünetmentes rendszerek, inverek működését is, ahol folyamatos AC/DC -> DC/AC átalakítás van.
Szerverek mellett előszeretettel alkalmazott technológia, lévén 0 ezredmásodperc alatt vált át hálózati áramról inverter áramra.
Ennek oka, hogy folyamatosan működik benne az inverter (DC/AC átalakító)
Persze ide a 20 éve elavult definíciót sikerült megtalálniuk:
"Szigetüzem: Olyan üzemállapot, amelyben a villamos energia termelése és felhasználása a magyar egységes szabályozású villamosenergia-rendszertől függetlenül, azzal össze nem kapcsolva történik."
Kiemelnék egy mondatrészt:
"villamos energia termelése ... a villamosenergia-rendszertől függetlenül .... történik"
évi LXXXVI. törvény a villamos energiáról
https://net.jogtar.hu/jogszaba...
§
(3) * Nem kell a Hatóság 115. §-ban meghatározott engedélyét kérni
b) * a védett természeti terület és Natura 2000 terület kivételével a** legfeljebb 0,5 MW névleges teljesítőképességű kiserőmű építéséhez, ha az nem táplál villamosműre**,
Az EON is leírja a tévhitek között, és a napelem telepítés sem endegély köteles:
https://www.eon.hu/.../18-nape......
Engedélyre van szükség a napelemek felszereléséhez
A magyarországi jogszabály szerint a háztartási méretű napelemek nem építési engedélykötelesek. Az ezzel kapcsolatos félreértést sok esetben az okozza, hogy a szigetüzemben működő 50 kW-ot meghaladó rendszerek már engedélyhez kötöttek, ugyanis ezek méretükből adódóan már nagyobbak, mint a háztartási rendszerek.