Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja,egy tűzoltót agyonbasz,te meg mész a sittre és a biztosító sem fizet.
Mezítláb volt az ember? mert egy gumitalpu cipőben simán fogdoshatod a fázist 😁 csak közben ne kapaszkodj a radiátorban 😁
külön földelő szonda van az inverternek, ha hiba van egyből megy lefelé a földbe az áram
szerintem ennyi elég, de ha nem akkor majd mond valamit aki ért hozzá

amúgy lehetne föld független rendszert is csinálni az inverterrel de nem értettem a lényegét
csak azt láttam fogdosta az ember a fázist miközben az édes anyaföldet taposta
csak a nullám keresztül rázott volna az áram
A zöld-sárgával mi a kotta? Mert hiába van a fázis és a nulla leválasztva a háromállású, kétsarkú forgókapcsolóval, a PE-n hiba esetén ott lesz a feszej. Vagy rosszul gondolom és ezt megoldottad valahogy?
amúgy amit hiányolok, és meg is fogom csinálni az egy kapcsolási rajz
mert pl tűz esetén lekapcsolják a közüzemi kismegszakítót de attól még ugyanúgy áram alatt lesz a ház
egyedül ezt tartom veszély forrásnak a rendszerben
nem üthet be, egyrészt ott a tuti kapcsoló, másrészt meg nem használom azt a részt amikor besegít a közüzemi az invertetnek
még az óra előtti kismegszakitó sincs felkapcsolva, a napos cuccon a nulla is kapcsolva van
szóval esélytelen a 2 hálózat keveredése
esetleg akkor ha a kapcsoló úgy hibásodik meg álló helyzetben hogy összezárja a 2 hálózatot
ami persze nem lehetetlen csak esélytelen
Hát amig nincs baj addig ez az elmélet helytállo. De ez teljesen más megvilágitást kap ha beüt egy nagyobbacska baj.
Oké.
nagy káosz van a fejekben a sziget üzemről
egy szünetmentes táp is szigetüzem az sincs tiltva és abban is vannak nagyok, külső akkusok is
itt is csak egy relé válassza el a hálózattól az invertert esetleg kettő a jobbakban
a napelemes csak annyival másabb hogy a nap is tudja tölteni az akkut és tud táplálni a kimenetre
Majd rimánkodik mikor porig ég a háza aztán a biztosító egy forintot nem fizet a kókányolása miatt.
Jo. Áramot lopni sem szabályos mégis.megteszik.
ez tévedés, ha nem felejtem el holnap megkeresem a pontos jogi szabályozását
napelemeseknél olvastam egyszer erről
Tanyán pl.....
amit te találtál az azt jelenti hogy a betermelős rendszer nem működhet sziget üzemként, szóvsl ha nincs közüzemi hálózatban áram leáll az inverter is
sziget üzem 50kw felett bejelentés köteles de akkor sem kell engedély
Most is van. Ahol közcélu hálozat van szigetüzem nem müködhet. Legálisan....
El sem tudod képzelni, hogy bizonyos esetekben a hálózat nem alkalmas rá? persze ha Paks-al együtt az utolsó mm kábelt is kicseréljük vastagabbra, akkor igen, de azért maradjunk a realitásoknál.
Ráadásul ha a költségeket hozzáadjuk a villany árához, akkor lehet, olyan drága lesz, hogy inkább mindenki marad a benzinnél.
Vagy tölti konnektorból AC 16 amperrel egy éjszakán át.
Nem, régen tuti volt valami korlátozás. balesetveszélyes, mert visszatermel a hálózatra, és ha valaki szerel rajta abban a hiszemben, hogy feszültségmentesítve van, az gáz.

Megkerestem:

Annak érdekében, hogy
a HMKE zavaró visszahatások nélkül működjön és a többi rendszerhasználó ellátását, az elosztó hálózat
üzemállapotát, üzemzavar elhárítás eredményét hátrányosan ne befolyásolja, a HMKE a közcélú elosztó
hálózattal vagy annak bármely leválasztott részével együtt szigetüzemben nem működhet. A telepítendő
HMKE berendezésnek rendelkeznie kell a típusának megfelelő komplex túlfeszültség védelemmel, amely
a hálózatba kerülő túlfeszültséget a szabványban rögzített mértékre korlátozza.

https://www.google.hu/url?sa=t...
még egyszer leírom: csak elhatározás és pénz kérdése
ha nincs akkor az azért van mert vagy nem akarják igazán vagy nincs rá pénz
pl ha én a fénynél gyorsabban akarnék utazni hiába lenne a zsebemben a világ összes pénze akkor sem sikerülne, szóval itt olyan technikai akadályok vannak mait nem lehet pénzzel áthidalni
de az áram termelés/vásárlás és a hálózat fejlesztés nem ilyen
semmi közük hozzá, hiszen nincs a hálózatra kötve
van egy kapcsoló ami nem engedi kifelé az áramot, van aki reléket használ, én az egyszerűbb hülyebiztos 1-0-2 kapcsoló mellett döntöttem
vagy a napelem rendszer hajtja a házat vagy a közüzemi hálózat, váltáskor mindig először a 0 állásba kerül a kapcsoló
Értem, hogy mi az elvárás, vagy mi az óhaj. Csak azok a kurva, kegyetlen tények ne lennének.
Hálózatra kapcsolt épületnél engedik a szigetüzemes rendszer használatát?
nem a semmiért akarták a paks2 csinálni.........
amúgy én azt mondomígy villanyautó nélkül hogy ha 20 perc alatt lehet tölteni 200km távot az már teljesen jó
egy időben sokat utaztam ide-oda, már egy kiskőrös-miskolc(zalaegerszeg stb) távon is legalább ennyit álltunk, de inkább többet
Tetszik. Ha tölteni akarsz, kimész leteszed, töltöd, és addig vagy visszabuszozol vagy vársz egy pár órát.
Mert hogy a 7 ezer töltő nem villámtöltő, azt látatlanban kijelentem. Esetleg ha van mellette a reaktor.
Hát tulajdonképpen igen, meglett.
De én nem tesla céget írtam, hanem olyan villámtöltő csatlakozót, ahol adott esetben akár agy olyant is lehet tölteni. És ugye azért sejthető, hogy egy városba nem egy ilyent várnak el az emberek.
No meg akit megetetnek, hogy ne gázzal, hanem villannyal fűts meg főzz meg a boldogság csakis elektromos konzervnyitóval érhető el.

És ki mondja ezt? Bölcsészkaron végzett, sötétzöld hülye kurva ribancok, akik úgy mennek vezetni, hogy a kezükre írják, hogy bal meg jobb.
de ugye azt megérted hogy ha a tesla úgy dönt letesz 20000 töltőt budapesten, azt le is fogja tenni, és ha a helyzet megkívánja 10 ezer ember fog baszakodni a nyomvonalakkal
amúgy én nem egyszer láttam hogy ásnak pesten kábelokat, ha nem volna kitéglázva azok még a lánchíd sodrony kötelét is elvágnák az ásókkal 😂
én ott a gondosságnak a szikráját sem láttam