Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na persze egyszer en is vezettem meg aznaposan. Jol sikerult a szerda esti buli az egyetemen, masnap 10kor kotelezo eloadas. Itthon fel 11 kor apam ordit, hogy mia***********,, keresek itthon. Nem mertem szolni, hogy oh, van meg bajom, szoval beultem a kocsiba, bementem a 3as fouton a suliba 10 percre, hazafele m3, mert amugy a rendorok kinn voltak a fouton. Uh de imadkoztam, hogy tuleljem azt az egy oracskat.... Akkor ismertem meg a harmasnapossag fogalmat is
Èrtékelni tudom az egy sör/egy pohár bor tolerianciát, mikor munkatársakkal a sörkertben nyári meleg délután elmorzsolunk egy korsó búzasört, vagy a steak-emhez megihatom a pohár vörösboromat az éttemben, majd utána hazabringa, hazamotor, hazaautó. Mo.-on ezt nem tehetem, mert társadalom szük rétege nem tudja hol a határ, ezért egykaptafára vesznek mindenkit.

Ès fenti példáknál sem az alkoholfogyasztáson van a hangsúly, vagy a provokáción, hanem csak annyi, hogy sörkertben nem fogok bambit inni, vagy a steakhez szökekólát, mikor sátoros ünnepeken véletlen ilyen helyre térünk be. Föleg azért is, mert pl a német sörök esetében szigoruan meg van kötve, hogy csak 4 alkotoelemet tartalmahat, ez pedig nem teszi lehetövé, hogy vegyszerekkel, kemikáliákkal, E betükkel legyen tele a ital. Akár csak a bornál egy nemes palack esetében.
Ùgy gondolom, hogy lehet élvezni a gasztronómia lehetöségeket, felelöségteljes viselkedés mellett, de tudom azt is, aki e köttö kombinációjára még elvben sem képes.
ja,én ezeket autóval. motorral azt tudom magam ellen felhozni,hogy 3 napig totálkárosra ittam magam,minden este.csütörtök,péntek,szombat(találkozón) ott mondjuk a táboron belül elmotoroztam háromnegyed tank benzint...aztán vasárnap délelőtt irány haza.pedig tuti plusszost fújtam volna
Meg is érdemled a tolást
követelni kell a vérvételt...az még tök sok idő
1x mentem motorral ittasan
éjszakai peca túra volt a cél, a vacsorával épp végeztünk és elkeztünk inni(1 üveg bor bent a 2.-at kibontottam) aztán haveréknak lett egy sos szervizük ahová el kellett menni
hár én becsaptam azt a másik üveg bort ki ne lötyögjön összepakoltunk és hazajöttem, csatornapart, mi bajom lehet max ott alszok ahol épp eldőltem úgy is kint akartam aludni......
szép lassan hauzakocogtam egy 350es biciklivel (nem volt 20lovas az a berregő) átvágtam egy réten ami időszakosan vizes, most is itt-ott állt a víz rajta, a falu szélén lakunk, utolsó ház 50 m és ott a rét, aszfalton kell menni vagy 6 métert, hazaértem motoron ülve kapu kinyit begurulok, aztán kezdődtek a bajok a motorról alig tudtam lemászni, utána meg a kapuig(1,5m) alig tudtam elmenni, motorra vissza meg már nem is sikerült szóval otthagytam a picsába
de hazaértem, eméleim szerint eseménymentesen 1.-2. sebességben beteg csiga mód
másnap mentem vissza hátha otthagytunk valamit a sötétben, hát a réten én csináltam egy kisebbfajta drift bajnokságot olyan nyomok voltak hogy józanon nem is tudnám még jobb motoral se leutánozni.... hiába az alap rutin az az emberbe ivódik, nem kell hozzá gondolkodni
na azóta(igaz előtte se) nem iszok ha motorozok, bár amúgy se nagyon mert utálok 3-4 napig másnapos lenni
utólag összerakva az eseményeket szerintem az út 2/3 részére nem is emlékszem, szóval az alkohol tud befolyásolni nem keveset a gondolkodáson, szóval nem éri meg ittasan vezetni
szerintem Murphy is jelen van ezeknél...ezért a begyakorlott út sem biztonságos...
én kétszer tettem próbát ezügyben. az első esetben három utcányi távot tettem meg a szőlőhegyen,decemberben késő délután.(disznótor volt...) ott gond nélkül abszolváltam...
a második eset egy tejfakasztó buli után volt... 8-as főút Várpalota-Szfvár útvonal....ezt nem sikerült...hajnal 3-kor tök egyedül,totálkárosan nyilván kiszúrt a reddőr...aszonta,ha elváltottam volna ,nem 60-nal 3500-on megyek,talán nem jön utánam...
se előtte,se azóta ...a hülye ember nevezi a kárát tanulságnak...

haver megivott két sört,gondolta megpróbál hazaérni. nyilván ilyenkor bámészkodik a csajok után a belvárosban. össze is tolt 3 kocsit a sajátjával a lámpánál
Tudod egy kedves jóbarátom születésnapján megfeledkeztem arról hogy motorral vagyok. De azért szerintem még mindig jobb hogy megittam a pezsgőt majd eltoltam a mocit haza mint hogy megittam majd hazamotorozok. Úgy hogy szent meggyőződésem hogy süti kaja meg minden után egy daci pezsgőtől semmi de semmi bajom nem volt. Még a véralkohol szintem sem mozdult meg. De akkor sem.
írd már le mi értelme volt elfogyasztani azt az egy pohár pezsgőt?
hát én nem ittam volna egy pohárral sem mert nem tologatom a motort, pedig jóval könnyebb mint a "hintalovad".
Na ebben egyet értek. Minap 3 utcát toltam a malacot mert egy barátomnál, ahonnan csukott szemmel alva járva haza találok megittam egy pohár pezsgőt. Éjszaka senki sincs a faluban az úton rendőr sehol de én akkor is hazatoltam a malacot. Úgy elfáradtam mint az állat és 100+ Kg-val egy pohár pezsgő szerintem még rendőri szondázáskor sem jött volna ki. De akkor sem. Se motorral se kocsival.
Szerintem nem nagyon van olyan ember aki legalább 1X nem művelte együtt a kettőt, de igennagyonrégóta nem keverem össze a kettőt már én sem.
Az viszont teny, hogyha egy bejart, rutinos uton vezetsz ittasan, pl kocsma-otthon kozott, gond nelkul veghez viheto, mivel megszokasbol teszi az ember. Az ittas balesetek inkabb a szokatlan helyeken tortennek meg.
Anno egy NKH-s szakfelugyelo meselte, hogy csinaltak egy tesztet hazon belul. 10 szakember egy adott helyen levezetett egy kort, benne akadallyal. A reakcioidot es szintidot is feljegyeztek. Utana egy sör, x ido varakozas, ujra vezetes. Az idok javultak! Jott a 2. sör, ami utan mar a jozan ido ala csokkenttek az eredmenyek. A 3. sörnel meg elvileg mar katasztrofalisak voltak.
Akkor azt mondta az emberunk, hogy egy sör utan inkabb csak a dontesi folyamat gyorsul fel, amitol gyorsabb lesz a reakcioido, DE itt a logika esik ki, ami ugye szinten veszelyes.
Szoval lehet f@szak vagyunk egy sör utan is, de akkor se vezessunk...
Így van, csókolom!
Rohadek leszek, de ilyen esetben nem tudok sajnalkozni... Nagyon haklis vagyok az ittas vezetesre......
Salgón meg quad baleset részegen egyiket vitte a gólya.
Szeletelni szar lehet az ilyet....
Folyekony kenyerrel
nem kenyérrel szoktak ilyenkor ünnepelni a népek?
Ne fossá két ismerősöm is megcsináltatta már. Ódákat zengtek milyen jó lett! Ő azt mondják hogy ne várjon vele az ember mert jo dolog látni!
Szèp estèt elfogyasztom az ünnepi söröm.
Multioptopupilaptómia, bocs

http://youtu.be/7Q_UgVFIQCo
Multipupillaptómia?
az is igaz.......