Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

-12 dioptrianal nem sok választási lehetőség volt.
Szemesnek áll a világ!
a lasikot körbevágják, kezdetekben szikével utána lézer vágta, és sajna sosem forr össze, ami általában nem zavaró amíg valami keményebb behatás nem éri a szemet, mert azért ha beleszáll a muslinca azt kibírja
Nem vágják körbe.ha jól emlékszem,bár fene tudja,azonnal megtapasztalni,azóta is tart.
Kerdes hogy lehet e megegy műtétem emiatt mert jó lenne.
amúgy nekem már megérte a szopósabb prk
múlt év ősszel belevert egy szederhajtás pont a szemembe, ha lebernyeges lett volna a kezelés tuti leszedi a lebernyeget, aztán a látás nulla lett volna
olvastam olyanról is akinek kisbabája volt az kanyarintotta ki a lebernyeget, nem gyakori, de ha megtörténik az azért totál szívás, mert az a körbevágott lebernyeg sosem nő össze
Mondjuk a lebeny vágás nem volt gond.
Igen, -6-tol szamolnak magasfoku rosszlatonak, a prk olyankor nem javasolt, mert nem lesz 100%-os a siker.
nem kell félni
válaszd az olcsóbb kivitelű műtétet( régen prk volt a neve) az a lényeg ne legyen lebenyvágás csak felületi kezelés
akkor a legrosszabb ami történhet(ha valamit elrontanak műtét közben) az hogy szopsz vele pár hónapot és visszaáll a szem eredeti állapotba és meg lehet ismételni a műtétet
nekem vagy 10 éve volt ilyen (igaz csak -2.5 meg némi cylinder) aztán még mindig jó, bár a korom miatt kezd kicsit gyengülni a hatás, de azért orvosin még megfelelő a látás
azt hiszem 6-os drioptriáig tudnak evvel a módszerrel jó eredményt elérni szóval meglehet hogy ha 6-7 drioptria van visszamarad egy kevés, de azért egy 0,5-1,5-el lényegesebben könnyebb együtt élni mint a vastaggal
Na ilyet se lattunk meg
Aztakurvaistenitbazdmeg
Talán 15-16 évesen -12 után picit macera lett,a kontaktlencse jó dolog de a régi lencsék nem voltak oxigenateresztok így a vége havi egy kötőhártya gyulladás vagy kemény uszolencse volt.
Az utóbbi qurvanagy szívás.
Így első körben agyhártya lemezekkel a kotohartyan át hátulról megtamasztottak a szemet hogy ne romoljon,majd mikor begyogyult jöhetett a Lasik eljarassal a lézer.
Jo-jo de mostanra -1-2 helyett -3-4 nel tartok húsz év alatt.
Nekem se ajanlottak meg teljes egeszeben, mert meg tanulok, meg még nem szultem... De a -6 mar eletkeptelen volt a max 10 cm-es latotavolsaggal... Viszont meglepo, hogy azota nem romlott, pedig min evente kellett uj szemuveg.
Több mint 20 éve megcsináltattam,mostanra valamennyit már romlott.
A pluszos nem tudom mikepp mukodik, de Anyum is tervezi.
A rovidlatos nekem rohadtul bevalt. Anyumnak kb 15 eve mutottek a Sasszemnel, 4 eve nekem is ott, baratnomnek iden.
A dragabbik verzion voltam. Reggel negyed 9kor egy 15 perces mutetfeleseg, otthonra hazakuldtek hogy aludjam ki magam, delutan 5kor, sotetben (februarban) mar vezettem.
2 nap mulva meg nekem mennem nyitni a benzinkutar es reggel 4kor 15 percig azon sirtam, hogy nincs meg a szemuvegem es hogyan megyek be dolgozni... Aztan kinyitottam es rajottem, hogy latok
Csak ezt felkomaban elfelejtettem
Pont most filózok szemmuteten. Csak félek. Nekem pluszos (eros szodasuveg alja) és cilinderes.
Most nem ertem, vagy nem olvastam el eleg figyelmesen a kommenteket. Mi a francnak Nektek plusz szemuveg a bukoba? Miert nem jo, amiben gyarilag van?
Amugy meg soksok penze vegyetek motofly-os vagy milyet...
Egyebkent, ha szemuveges egyikotok, meleg szivvel ajanlom a lezeres szemmutet. Nekem 4 eve volt. 13 evig hordtam szemuveget (egyebkent csak emiatt vettem felnyithatos bukot is), de nekem -6-osak voltak + cilinder. Mimden penzt megert a mutet. Igaz, azota nekem is durvan fenyerzekeny a szemem, de meg igy se problema. :)
Ez basztatja a szempillámat. Pedig nem mű
Győrben is van faja munkaruha bolt ott szoktam én is szemüveget venni. A sisakban van, amúgy meg kell mindig mert elrohadt fényérzékeny a szemem. Torzításmentes és bírja mert ilyen szilikonos gumis a szára strapabíróak nagyon.
pl a zekler olcsó és jobb mint a lidl-s kacatok árban nem sokakl drágább vagy ugyanannyi
nekem ilyen van: http://loyalmunkaruha.hu/terme...
simán kibírja ha vízszintesre ki van lapítva, szinte törhetetlen, uv fény alig megy át rajta
állítólag ezek nagyon tuti cuccok, teljesen torzításmentesek: https://www.arumania.hu/vedosz...
egyszer ki kellene próbálni csak felénk ilyenről még nem is hallottak, postával meg már egész húzós ára van
A nagyobbik motort napszemcsis Caberg-gel használom, a rohangálós robogóban nálam is van egy Lidl-is 1500 Ft-os biciglis szemüveg. Az előző két szezont bírt.
mostanában rászoktam a "használható" kategóriás sötétített munkavédelmi szemüvegekre, persze nem több 10 ezres napszemcsi dizájn, de a szembónek jó, a szára lapított a bukóban elfér, és ha sérül 2-3 ezer forint ugrik csak a levesbe, de egy sima kajás zacsiba tekerve zsebbe hordva se karcolódik, én már ültem is rá a kis 6xl testemmel és kibírta
egyedül ott tud karcolódni ahol a szára ráér a lencsére de okosan betekerve a zacsiba sokat kibír
2-3 több napos túrát ha bír már megérte
plusz ezek azt is bírják ha felhajtott plexivel közlekedsz és bebasz a kamion egy kavicsot, simán kibírja nem törik be(mint a jugó import police és társai)
Nem próbáltam még a tom-tom-ot.
Furcsa még az androidos alap. A telefonom ilyen de az előző navi kezelése más volt. Valószínű csak megszokást igényel.
a sygic jó szokott lenni, egyik munkatársamnak a wayteq telefonjára volt ez telepítve és jobb szerette mint az igo-t, bár én azt mondom hogy a tomtom jobb mint az igo
Minket sehol nem neztek ki meg magyarsag miatt :) nem kell toluk felni :)