a lasikot körbevágják, kezdetekben szikével utána lézer vágta, és sajna sosem forr össze, ami általában nem zavaró amíg valami keményebb behatás nem éri a szemet, mert azért ha beleszáll a muslinca azt kibírja
amúgy nekem már megérte a szopósabb prk
múlt év ősszel belevert egy szederhajtás pont a szemembe, ha lebernyeges lett volna a kezelés tuti leszedi a lebernyeget, aztán a látás nulla lett volna
olvastam olyanról is akinek kisbabája volt az kanyarintotta ki a lebernyeget, nem gyakori, de ha megtörténik az azért totál szívás, mert az a körbevágott lebernyeg sosem nő össze
nem kell félni
válaszd az olcsóbb kivitelű műtétet( régen prk volt a neve) az a lényeg ne legyen lebenyvágás csak felületi kezelés
akkor a legrosszabb ami történhet(ha valamit elrontanak műtét közben) az hogy szopsz vele pár hónapot és visszaáll a szem eredeti állapotba és meg lehet ismételni a műtétet
nekem vagy 10 éve volt ilyen (igaz csak -2.5 meg némi cylinder) aztán még mindig jó, bár a korom miatt kezd kicsit gyengülni a hatás, de azért orvosin még megfelelő a látás
azt hiszem 6-os drioptriáig tudnak evvel a módszerrel jó eredményt elérni szóval meglehet hogy ha 6-7 drioptria van visszamarad egy kevés, de azért egy 0,5-1,5-el lényegesebben könnyebb együtt élni mint a vastaggal
Talán 15-16 évesen -12 után picit macera lett,a kontaktlencse jó dolog de a régi lencsék nem voltak oxigenateresztok így a vége havi egy kötőhártya gyulladás vagy kemény uszolencse volt.
Az utóbbi qurvanagy szívás.
Így első körben agyhártya lemezekkel a kotohartyan át hátulról megtamasztottak a szemet hogy ne romoljon,majd mikor begyogyult jöhetett a Lasik eljarassal a lézer.
Jo-jo de mostanra -1-2 helyett -3-4 nel tartok húsz év alatt.
Nekem se ajanlottak meg teljes egeszeben, mert meg tanulok, meg még nem szultem... De a -6 mar eletkeptelen volt a max 10 cm-es latotavolsaggal... Viszont meglepo, hogy azota nem romlott, pedig min evente kellett uj szemuveg.
A pluszos nem tudom mikepp mukodik, de Anyum is tervezi.
A rovidlatos nekem rohadtul bevalt. Anyumnak kb 15 eve mutottek a Sasszemnel, 4 eve nekem is ott, baratnomnek iden.
A dragabbik verzion voltam. Reggel negyed 9kor egy 15 perces mutetfeleseg, otthonra hazakuldtek hogy aludjam ki magam, delutan 5kor, sotetben (februarban) mar vezettem.
2 nap mulva meg nekem mennem nyitni a benzinkutar es reggel 4kor 15 percig azon sirtam, hogy nincs meg a szemuvegem es hogyan megyek be dolgozni... Aztan kinyitottam es rajottem, hogy latok
Csak ezt felkomaban elfelejtettem
Most nem ertem, vagy nem olvastam el eleg figyelmesen a kommenteket. Mi a francnak Nektek plusz szemuveg a bukoba? Miert nem jo, amiben gyarilag van?
Amugy meg soksok penze vegyetek motofly-os vagy milyet...
Egyebkent, ha szemuveges egyikotok, meleg szivvel ajanlom a lezeres szemmutet. Nekem 4 eve volt. 13 evig hordtam szemuveget (egyebkent csak emiatt vettem felnyithatos bukot is), de nekem -6-osak voltak + cilinder. Mimden penzt megert a mutet. Igaz, azota nekem is durvan fenyerzekeny a szemem, de meg igy se problema. :)
Győrben is van faja munkaruha bolt ott szoktam én is szemüveget venni. A sisakban van, amúgy meg kell mindig mert elrohadt fényérzékeny a szemem. Torzításmentes és bírja mert ilyen szilikonos gumis a szára strapabíróak nagyon.
pl a zekler olcsó és jobb mint a lidl-s kacatok árban nem sokakl drágább vagy ugyanannyi
nekem ilyen van: http://loyalmunkaruha.hu/terme...
simán kibírja ha vízszintesre ki van lapítva, szinte törhetetlen, uv fény alig megy át rajta
állítólag ezek nagyon tuti cuccok, teljesen torzításmentesek: https://www.arumania.hu/vedosz...
egyszer ki kellene próbálni csak felénk ilyenről még nem is hallottak, postával meg már egész húzós ára van
A nagyobbik motort napszemcsis Caberg-gel használom, a rohangálós robogóban nálam is van egy Lidl-is 1500 Ft-os biciglis szemüveg. Az előző két szezont bírt.
mostanában rászoktam a "használható" kategóriás sötétített munkavédelmi szemüvegekre, persze nem több 10 ezres napszemcsi dizájn, de a szembónek jó, a szára lapított a bukóban elfér, és ha sérül 2-3 ezer forint ugrik csak a levesbe, de egy sima kajás zacsiba tekerve zsebbe hordva se karcolódik, én már ültem is rá a kis 6xl testemmel és kibírta
egyedül ott tud karcolódni ahol a szára ráér a lencsére de okosan betekerve a zacsiba sokat kibír
2-3 több napos túrát ha bír már megérte
plusz ezek azt is bírják ha felhajtott plexivel közlekedsz és bebasz a kamion egy kavicsot, simán kibírja nem törik be(mint a jugó import police és társai)
a sygic jó szokott lenni, egyik munkatársamnak a wayteq telefonjára volt ez telepítve és jobb szerette mint az igo-t, bár én azt mondom hogy a tomtom jobb mint az igo
-12 dioptrianal nem sok választási lehetőség volt.