Mert lusta kefézni. :D
Személyszerint 20 percet bronzkefézném, de több energiát nem ölnék bele, mert belül van, nem látszik. Ha a fehér kristályosabb részek eltűntek, minden további erőlködés kb. felesleges. Mondjuk az olajszűrő a fehér port is megfogná, de ha tüchtig akar lenni, játszódjon kedvére.
na
voltam rokoni vacsorán, halászlé, sült hal meg ilyenek
most nem az akasztói sziki ponty lett főzve mert már nem vettek fel rendelést (kicsit meg volt csúszva a party terv)
emiatt máshonnét lett vásárolva
a sült hal még hagyján, de a halászlébe nagyon érződött hogy sokkal zsírosabb, pedig nem teszkós, egyenest a termelőtől származik
Azzal kezdtem, hogy sósav, 5%-os oldat. A Domestos egy olyan példa volt, ami esetleg többeknél van a háztartásban és tudom, hogy 8 vagy 9% sósavat tartalmaz.
Jogos az észrevétel, egy hengerfej belsejét én sem sósavaznám. De ez egy dekli, az egyetlen mozgó alkatrész benne a kuplung kiemelő karja, aminek a furatából ha ~5-10 mikron hiányzik, észre se venni. Az a 4-5%-os oldat nem annyira nagy étvágyú, hogy ennél az alkatrésznél gond legyen belőle, én spec 10%-ost szoktam használni pl. szöghajtás alu házán polírozás előtt. Külön felhívtam a figyelmét, hogy legyen bő víz kéznél, ha a sav hamarabb szürkít, mint ahogy az ő keze jár a kefén vagy az ecseten.
Nem jó, motorbelsőt nem szabad vele szórni mert beleragad az aluba a homok és az olaj kioldja.
Szódaszórás a fasza ilyenre mert a víz kioldja, meg az olaj is és az nem koptat semmit.
De miért nem sima sósavat? Árban a töredéke, hígítani meg azt is lehet akár 0,0000000001%-ig is.
Én speciel nem tisztítanám savval, mert nem egyforma vastag az alumíniumon az oxid, nem tudod egyformán tisztára, ha várod, amíg a legvastagabb részen is, addig megeszi a már "nyers" alumíniumot a többi részen.
Személyszerint 20 percet bronzkefézném, de több energiát nem ölnék bele, mert belül van, nem látszik. Ha a fehér kristályosabb részek eltűntek, minden további erőlködés kb. felesleges. Mondjuk az olajszűrő a fehér port is megfogná, de ha tüchtig akar lenni, játszódjon kedvére.