SZERETNÉK MINDEN MOTOROSTÁRSAMNAK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNNI!
Én már az idénre végeztem a melóval, megyek HAZA!
Nem tudom, otthon mikor jutok gép elé, ezért most kívánok mindenkinek kellemes pihenést erre a pár napra...
Üdv!
Ezekkel mind egyetértek, a tettekért vállalni kell a felelősséget.
A probléma, hogy csinálhatnak bármit, mindig lesz pár ökörbarma az utakon, akár tetszik, akár nem. Csak abban reménykedek, hogy nem találnak be... újra.
A jogosítvány megszerzését és megtartását (utóbbival az idősekre célzok elsősorban) is megszigoríthatnák, mert vicc az egész.
A „roncsokat” csak példaként hoztam fel, mert sajnos még mindig sokan veszik a bátorságot, hogy műszaki nélkül, biztosítás nélkül vegyenek részt a forgalomban. Ami már csak azért is bosszantó, mert ha ő a károkozó akkor megint az ártatlan szívja meg.
Szerintem alaposan kiveséztük a témát, lehetne még ragozni, inkább arról mesélj, mit hoz a Jézuska.
Egy cimborámnak van a kocsijában egy olcsóbb blokkoló. A Balatoni úti körforgóban (ha a belváros felé megyünk), már nem egyszer fejeltem le a műszerfalat, mert a blokkoló bejelzett a benzinkút fotocellás ajtó érzékelőjére. Ő is az a típus, aki nyomja, mertnekemvanokosságésugyseb@sznakmeg... Tehát értem miről beszélsz.
Nagyjából egy dologról beszélünk. Egyáltalán szerinted van műszakija az ilyen roncsnak? Nem hinném.
Én sem szeretem a töketlenkedőket, az agyhalottakat, a törvényen kívülieket, a renitenseket akik veszélyeztetnek másokat, de nem tartom helyesnek, hogy a városban, "bolondok" között cikázzon extra sebességgel (több mint 80!) az ember és úgy, hogy abban bízzon, hogy nem lesz büntetése a tettének. Rühellem azért is, mert gyereket, babakocsit gázolnak zebrán, buszmegállóban, és járdán! Ezeket nem tűrhetem, és ezek nem feltétlenül roncsokkal közlekednek.
Én is megyek, és figyelek mint állat, de nem a rendőr miatt. (mondjuk azt is észreveszem) Teszem ezt úgy hogy nem egy műszer mondja meg a sünt. Szerintem SOKKAL vagyok így figyelmesebb.
Nem tudom a közelben van-e még olyan ország amely engedélyezné a blokkolók használatát. Most felkavarták az állóvizet, kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Az üzenet célba ért, van min csámcsogni a népnek. Mondjuk a békéscsabai sofőrnek is sok sütnivalója volt: meglátja a rendőrt és nem lövi ki a blokkolót? Madááár...
A gyorshajtás egy dolog, engem spec sokkal jobban zavar, hogy néha olyan koszlott autókat látok forgalomban amik fogalmam sincs hogy kaphattak műszakit. Alap dolog, hogy a fék, futómű és a világító berendezések rendben legyenek. Helyette mi van? Inkább vastagon fizetnek a vizsgabiztosnak mintsem gatyába rázzák a rozsdaboglyát. Én inkább az ilyen barmoktól félek az utakon, nem a gyorshajtóktól. Büntettek már meg gyorshajtásért (2-szer is), most már óvatosabban közlekedek -pontosabban jobban figyelek-, a franc se akarja más zsebét tömni.
Blokkolóra visszatérve: Megértem azokat is akik felszerelték, hiszen pl. egy kint felejtett 30-as tábla miatt ki szeretne vagyonokat fizetni? Sokan (és remélem ők vannak többségben) nem azért szerelték fel a blokkolókat, hogy mindenhol 200-al száguldozzanak.
Trafizás akkor lenne jogos, ha normálisan ki lenne táblázva kis országunk úthálózata. Viszont a ködlámpa helytelen használatáért helyszíni seggberúgást adnék a delikvensnek.
Azé őszintén. Az is csoda, hogy engedik! Én nem tenném.
Igaz, hogy a KRESZ a leg egyszerűbb vezetésre is alkalmatlanokra van igazítva, és engem zavarnak az agresszív barmok is, de ha valaki gyorsan megy, azzal bevállalja a büntetés lehetőségét is, a veszélyeztetéssel együtt. Tehát nem stílusos kibújni a felelősség alol. Figyelni kell, és ott lenni. (Tudom, nagy a pofám, és majd sírok a csekkemen, mert egyszer mindenkinek eljön...) És most lehet utálkozni rajtam.
Úgy látszik semmi érdekes nem történt a napokban, gyorsan kreálni kellett valami "érdekes" sztorit. Szerintem a büntetésből nem lesz semmi, ami már sanszosabb, hogy a környező országokhoz hasonlóan itt is be fogják tiltani a lézerblokkolók használatát. Ne legyen igazam...
SIMÁÁÁÁN! Csak motor kellene (nem a sajnálni való fajtából), a csapat már adott. Régóta tervbe van, remélem egyszer megadatik a lehetőség az indulásra. Nyerni ugyan semmi esélyünk, de nem is az a lényeg.
Nézőként sem utolsó élmény, aki teheti ne hagyja ki!
Én arra építeném a védelmet, hogy az érzékelőket verte át és nem a rendszert zavarta meg. Ez egy fizikai dolog, és nem elektromos. Aztán a t.öm tudja. Akkora balfékek azok ott a bíróságon, a prekoncepciójukkal, azt tesznek amit akarnak. Előre eldöntött eset.
SZERETNÉK MINDEN MOTOROSTÁRSAMNAK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNNI!
Én már az idénre végeztem a melóval, megyek HAZA!
Nem tudom, otthon mikor jutok gép elé, ezért most kívánok mindenkinek kellemes pihenést erre a pár napra...
Üdv!