Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok.

Lenne egy eléggé hülye kérdésem.

Elképzelhető olyan hogy valaki hallott/látott már sv-n nagyobb tankot ? vagy lehet-e egyáltalán "gyártatni". Mintha néhány motornál hallottam volna jóval nagyobb tankot mint a gyári...
Hmmm totálkáros lett az X-lite.
Tudjuk mi volt rajta?
Mi mi?...ott a történet...2 napja tűnt fel a srác aki pár hete benne volt tv-ben is, hogy kamionnak ment...akkor elég csúnya látvány volt a motor.....gondolom most is, de a lényeg, hogy a ruha megvédte...igazából nem tudom milyen márka volt a cucc, de a kamiont a kép alapján meg is fejelte szegény....és ha drága sisak volt akkor azért lehet örömködni viszont ha nem annyira akkor meg azon lehet elmélkedni, hogy mennyivel véd többet a drága mint az olcsóbb...
Hogy mi?
A busa topicban ír most egy srác aki rosszul járt pár hete a mátrában és feltette a sisakjának a képét....érdemes elolvasni a történetet....
sziasztok van 4 db eladó gyári indexem sv -re nagyon jó állapotba...ha valakit érdekel írjon vagy csere érdekel 4 db "E" -s enduró indexre kérésre képet küldök , árban biztos megegyezünk
Én leszedném.

Két oldalsó panelt ledobod alatta az ülés csavarjait is le és kijön az ülés.Ott az akksi.
Le kell szedni a sarukat? vagy rácsiptethetem simán. írja a feszültséget és 3 program közül lehet választani. Itt olvastam hogy jobb ha egész télen megy valami csepptöltés, mert több embernek is megfeküdt az aksi, és nem 2 ft. meghírdettem a vasat áron alul mellesleg és össz 1 érdeklődő volt, így megtartom és átalakítom, tavasszal meg megy Sanyihoz nagy átvizsgálatra. Ha behuzom a kuplungot akkor halkabb a motorja , valami bibi ott lehet. Jól működik de engem zavar. Nem tudjátok mi lehet?
sziasztok.
Vettem aksitöltőt, és kérdésem hogy férek hozzá az aksihoz legkönnyebben tölteni?
Ha jól tévedek 68e volt.
mennyiért is vetted azt a kupakot? most gyorsan bekukkantottam az apróba ez tetszene is vagy valami hasonló.
Hát legközelebb talán a fesszabcserekor járok pesten.Benézek.
Van. 1690Ft. Antibakteriális hatóanyag, kellemes citromos szipu hatás
Megértettem, így már világos. Nem akarsz új sisakot csak azért mert keveset használtad, de már 5 éves!
Ez így teljesen érthető.
Nekem egykilós na.

Oszt annyi.Nem is szándékszom csak sisakbelsőmosó izét venni a következő 6-8-12 évig.

Van olyan spray nálatok?
1450gramm szerintem nem kritikus . nyilván fölötte már én sem gondolkodnék egy sisakon.
(Mellesleg megjegyzem Lazer Osprey üvegszál sisak 1470gramm)
Ennyit arról hogy mi könnyebb.
Természetesen vannak könnyebb üvegszál sapkák is, én nem mondom.
A vastagság meg nem érdekel, amíg megvédte a fejemet egy nagy sebességű frontális ütközésnél is! Minek vágjam szét? Elméletet állítsak szembe a gyakorlattal?
a mostani L-60 méret. mindenre lehet pozitív és negatív példát hozni, mint ahogy minden megtörténhet és annak az ellenkezője is. az öregedés nekem fontos, a mostani is 5 éves pedig volt használva rendesen. a mostani futásteljesítményem mellett a következő bukóm szerintem 5 éves korában is újszerű lesz és nem szeretném csak azért cserélni mert már elöregedett a műanyag.
Amennyiben nem ragaszkodsz az üvegszálhoz, akkor arcpárnapumpás
Lazer Vertigo Matt fekete sipkát tudok neked készletről adni.
Leslie-nek öt éves és sajnálja lecserélni ennek a "butább" változatát.
Olyan mint az új.
Mikrometikus csatt-szerintem a legjópofább közúti használatra.
"Bogárvédő háló" a szélzaj ellen.
Pontosan illeszkedő halkan záródó plexi. (Csere plexi 1-2 nap beszerzés)
Arcpárna a pumpálható rendszer miatt sosem tágul ki, mindig testre szabható.
5év gyártói garancia! (Csak mert nem tartós )
Ár: 34990.
Ha ragaszkodsz az üvegszál héjszerkezethez ebben a méretben pont nincs készleten,de megrendelni meg tudok, több félét is.
Itt egyeztetnünk kéne.
Tehátakkor mégegyszer mert pongyolán fogalmaztam.
Ugyanolyan vastagság mellett erősebb.

Egy 4 milis kazánlemez erősségét el lehet érni tölgyfából is csak ahhoz 30 centi vastagon kéne rétegezni.

Egyszer vágj szét egy ABS sisakot és egy üvegszálast.Kiderül ami bederül.És itt jutunk el a súlyhoz.
Nem mindegy mekkora húzza a nyakadat.
Erre az "erősebb " dologra nekem mindig az a válaszom hogy elmesélem a saját esetemet.
Lazer Vertigo ABS (Keverék műanyag) sisak Fékezés 140-ről, becsapódás 90-100 körül. Motor megáll, én előreröpülök az autó "B" oszlopába . Körberajzolós póz, Korházban magamhoz térés, 3 nap megfigyelés után ISTENNEK HÁLA távozás tünetek és maradandó nélkül. A sisak egyben, fejem egyben.
Pedig elvileg "műanyag".
Az üvegszál lehet hogy többet bírna ki, de azon a ponton szerintem már a nyakcsigolya lenne a gyenge pont, nem a bukósisak.
Lazer Bora (ABS keverék műanyag) SHARP teszt: 5 csillag.
LAZER Fiber D1 (üvegszál ) SHARP teszt: 4 csillag.
A héj UV hatására történő öregedése szokott még érvként elhangzani. Szerintem így is, meg úgy is 3-4 évente veszek egy sipkát és jónapot. Addig meg bírja ez is, meg az is.
Mindenkinek szoktam mondani hogy az üvegszál és műanyag nem egyenesági szinonimái egyértelmüleg a jó és a rossz minősítésnek egy bukósisaknál.
A kedvencem az az úr volt ebben a témában aki bejött és Karbon-kevlár-üvegszál sisakot szeretett volna. Rákérdeztem hogy csak szimpla üvegszál sisakunk van, nem lesz e jó az?
Az illető pocakos kopaszodó középvezető kinézet. Amolyan BMW-s mánágeres.
Rámnéz- és mintha ételt kostólna és hiányolna valamit - mondja: NEM! Egy kis kevlár kell bele!
Kérdezem miért?
Válasz közben a mögötte látványosan unatkozó dekoratív /feltételezem manager asszisztens/ hölgyre mutat: Hát amikor 300-al megyünk, ha kinéz mögülem letépi a fejét a szél!
Na ezen a ponton tudtam volna barackot nyomni a bizonyítási kényszerben szenvedő úr fejére, meglapogatni a vállát, és megkérdezni: Mikor mész te édesdrága nyájas barátom, és mennyi ideig utassal 300-al? Illetve ha mégis....Akkor miazanyádért nem vagy képes felfogni hogy a hölgyike nyilván nem élete végét szeretné melletted megélni?
Csak annyit mondtam nem tudok ilyen sisakot adni.
Lesújtó pillantás után magasra szegték állukat és távoztak egy tökéletes világba ahol a kopaszodó pocakos még húsz éves, és hiheti hogy a punáger őszinte rajongása személyének szól , a képességeinek, nem pedig a beosztásának és az arany VISA kártyának....
Boccs a kitérőért...csak mesélhetnékem is volt.
Laller !
Szóval milyen méret? (Van készleten üvegszál sisak is)
mert könnyebb, ellenállóbb és nem öregszik mint az ABS. a mostani FG-14 5 éves, L-60 méret. elégedett voltam vele, csak már kezd szétmenni a bélés, kapott is már, plekó is kellene rá ezért lehet inkább cserélném.
Könnyebb és erősebb a termplasztiknál.És hát a felnyitós mechanika plusz súly így le kéne faragni minnél többet.
Az üvegszál miért ennyire fontos? Mekkora méretben lenne érdekes?
Nem biztos.