Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze, hogy szigorú vagyok mikor a pozőr donor köcsögök miatt van olyan megítélésünk, hogy "KÖCSÖGMOTOROS"!
ez egy meglehetősen felesleges vita........persze, hogy lehet egy akár 200 lovas géppel is lassan menni sőt ez sikerülhet is és lehetőség van akár a 3. évben is arra, hogy 5. vagy urambocsá' 6.-ba is tenni a gépet........a gond csak 1!......a 200 ló elragadhat egy rossz mozdulatnál, a 30 kevésbé, és rossz mozdulat mindenkinél van.....amennyiben viszont tényleg meg tudja állni valaki, hogy odahúzzon(ami gyakorlatilag lehetetlen) és tényleg elmegy már az elején oktatásokra és pályázni akkor nincs semmi gond.....
Azért ezt sem vehetjük fokozatosságnak szerintem..Egy 250-es motorról egyből egy zx10-re ülni..Jó most lehet azzal érvelni,hogy legalább megtanulta az alapokat de máshogy kezelsz egy 170+ lóerős szörnyeteget mint egy 250-es motort.
Őőőőő izébizé nem kiscsaj hanem egy kellemes kinézetű hölgyemény és jobban elolvasva a cikket 13 éves kora óta robcsizott meg volt előtte 2 év egy 250-es kisninján.
Ha ez nem fokozatosság akkor semmisemaz.
A legutolsó szó ami mindennek a kulcsa:Önmérséklet!
Azt kell tudatosítani,hogy mindegy milyen motor van a feneked alatt a motor azt fogja csinálni amit "parancsolsz" neki...
Aki ezt feléri ésszel az akár egy nagyobb géppel is megbírkózhat úgy,hogy nem okozza a vesztét..aki meg nem annak teljesen mindegy.
ej, de szigorú vagy.....viszont igaz...
Zsé! Nézd, én is annó megkedveltettem ex asszonnyal a motorozást! Lépcsőzetesen kezdte és úgy haladt előre!

Vidd el egy autós/motoros iskolába csajszid aztán tegye le a jogsit! Ha tudja már, hogy visszaváltás, hogyan könnyebb és kezeli a gépet akkor vegyen egy nagymotort! (BESZAROK KIS CBR 600 RR)

Nőknek meg azért nem való a motorozás, mert szín és forma alapján döntenek, ergo beválasztják a leg hightech cuccost aztán meg jön a baj! Ne legyen igazam, de pár dolog várható, ha rutintalan menyecskének sportgépet tolsz a popsija alá:
1. Megutálja a motorozást és papucs mivoltodból Te is!
2. Csipkebokor vessző (felsorolásnál a kettő mindíg az!)
3. Önértékelési problémái lesznek, mert le fog maradni és majd jön a "DE OLYAN BÉNA VAGYOK PICSÁBA A MOTORRAL" szöveg.
4. Legrosszabb esetben összetöri magát az édesapja meg a te fejedet és innentől kezdve vadászni fog a motorosokra és ránkhúzza a kormányt.

De sebaj vegyél neki nagyot mert az szép és jó.

ELBÍRJA AMÚGY? LEÉR A LÁBA?

Ugathatok itt neked, de úgyis a pozőr világban a biztonságos motorozás az utolsó amit szemelőtt tartanak!

100%-os biztonság nincs és igen egy biciklivel is eshet olyat, hogy ottmarad. De ha egy tanácsot megfogadsz:

ÖNMÉRSÉKLET!
lást=lásd
Az élet minden területén megvan a fokozatosság! Ha bekerülsz egy melóhelyre 20 évesen valószínű hogy nem teleszel a vezérigazgató ,ha ejtőernyőzöl nem visznek kapásból 8000m-re ,bár biztos onnan is leesnél ,ha búvárkodsz nem visznek elsőre 150m-re ,stb. Miért nem? Mert biztos hülyék és kicsinyesek! A motorozás teljesen pénztárca függő ,fejben meg inkább azt kell eldönteni mi elég nekem! Általában nem a gázhúzásnál dől el hogy sok ,vagy elég (bár már olyat is hallottam amikor az utas miatt álltak egykerékre és lett baj,lást Dudás Petit aki magyar bajnok volt éppen akkor amikor balesetet szenvedett) Meg lehet venni elsőnek a Vadászsolymot ,nem kirívó eset ,csak nem ez a természetes út.
Persze mer ki akarod magadnak sajátítani a factory-t

mert mindig csak a háború...

és ennyi, h aki ismeri a határait, az nem húzza...Se robeszon, se semmilyen ezresen.Aki meg nem húzza neki, azt nem fogja meglepi a gép, mert csak módjával adagolja...

Lehet még mindig lassúnak számítok errefelé, de a 10.000km alatt nem törtem össze magam saját hibából.Az, h kijöttek elém, bármivel előfordult volna, még MAN-nal is, csak ott ő jól megszopta volna

és nem rsv factory-t adunk a csaj alá, "csak" egy kisCBR-t...
Nem kell ahhoz afganisztánba menned katonaként,hogy meghalj..Lehet Macedónban vagy Koszovóban ér a halál pedig Te nem akartál az afgánokhoz menni..Alapjában véve a v2-es ezresektől indultunk ki és eljutottunk afganisztánig..
Ha szétnézel itt a sportmotoron rengeteg arcot találsz akik épp egy robogóról ültek át egy jóval erősebb motorra és még mindíg élnek..
na de mentem aludni.Szerintem ha egy kezdőnek rsv millét adsz a segge alá,az olyan mintha kiküldenél valakit afganisztánba katonának,csak mert egyszer játszott 10 percet vmelyik cod résszel...
De a motort nem ismered.Fogalmad sincs hogy reagálhat egy-egy szituban.A veszélyt meg nem csak te idézheted elő
Ha én nem ismerem a határaimat akkor úgy igyekszem kezelni a motort,hogy ne idézzek elő veszélyes helyzetet vagy olyan szituációt amiből esetleg nem biztos,hogy a legjobban fogok kijönni.Elmegyek egy vezetéstechnikai tréningre stb.
egy kezdő pedig pontosan tisztába van a határaival,meg hogy mire számíthat egy motortól
Akkor az álláspontod szerint egy gixer ezerrel nem lehet lassan menni hanem csak pályacsúcsokat döntögetve és koptatót koptatva..?Aki ismeri a határait annak nem fogja a vesztét okozni egyetlen "nem kezdőknek szánt motor sem".
pedig nyilvánvaló hogy az 1000reseket kezdőknek készítik mert gyenge szarok..."késsz baasszeg késssz" (A.Péter)
japn fejlesztőmérnök lehettél előző életedben azért tudod ennyire
ja és a mérnökök nem úgy dolgoznak hogy NA itt az új gixxer 1000 0ról kezdő,40kilós csajoknak.Ők úgy dolgoznak hogy: Na itt az új gixxer 1000,azoknak akiknek semmi nem elég gyors.
Én is betartom a közlekedési szabályokat.De ennek még mindig semmi köze ahhoz amiről beszélek.Ha valakit bedobsz a tengerbe úgy hogy nem tud úszni,megfullad.Ha egy 1,20as medencébe dobod be,lleér a lába ha mégse megy a dolog .
Egyik motor sem könyörög azért,hogy húzd meg az elsütöbillentyűt(tépd a gázkart) illetve egyik tervezőmérnök sem azért fejleszt vadonatúj motort,hogy azzal valakinek a vesztét okozza ergo kezébe adja a fegyvert..Aki feléri azt ésszel,hogy mit lehet és hol azzal nem lesz soha baj.Láttam én már faszit vadiúj k7-es gixer ezerrel 50-es táblánál 50-nel menni!Ha valaki betartja a közlekedési szabályokat akkor sokat javít a túlélési esélyein akár 50-es robiról,akár 1000-es sbk-ról van szó.Részemről meg ennyi!
még mindig nem érted...

De ha egy 5éves gyerek kezébe fegyvert adnak akkor az öl aki a kezébe adja.Részemről ennyi.
Akkor szerinted a fegyver öl vagy az aki meghúzza a ravaszt?