Szerintem az elektronikán kívül nem kell hozzányúlni. Csak az az egy kérdés merül fel, hogy az injektorok képesek-e nagy fordulaton a megfelelő mennyiségű (kb. 20%-al több)üzemanyagot szállítani. Ezért egy ideális világban célszerű lenne egy fékpados mérést megejteni, ahol a fordulatszám függvényében figyelik, hogy nem szegényedik-e el a keverék. Vagy ilyen esetben jól használható a Motty AFR beépített data logger funkciója.
Csak egy kérdés E85-höz. Ha beszereltetem az e85 elektronikát a motorba, akkor szerinted a gyári motoron kell állítgatni valamit?
A kocsiban elektronika nélkül csodásan működik a felesben való tankolás mindenféle kütyü nélkül. Mondjuk az 20 éves konstrukció. (Most nem ám az jön, hogy a motorom is 20 éves konstrukció! )
1. Tudomásom szerint a PC5 is csak befecskendezést módosít, bár ahhoz van Ignition Module, amivel a gyújtást lehet szabályozni, a Motty AFR biztosan csak befecskendezést módosít.
2. Nem állnak hozzá, kb 20%-al dúsítani kell a levegő-üzemanyag keveréket, bár ez mindkét modullal viszonylag könnyedén megtehető, mivel egyszerre több térképet kezelnek, a Mottynál lehetőség van egy kapcsolóval rácsatlakozni a modulra, és lehet dúsítani a keveréket, ha ezzel a kapcsolóval azt hiszem 12 V-ot adsz a szerkezet konfigurálható bemenetére, akkor lehet dúsítani a keveréket.
3. a gyári lambda szonda csak 14,2 levegő-üzemanyag keverék környékén ad használható adatokat, annyit tud, hogy a keverék ennél dúsabb vagy szegényebb, a pontos értéket nem tudja mérni, nem beszélve arról, hogy a teljesítményleadás 13:1 levegő-üzemanyag keverék esetén ideális.
Egyébként én is most gondolkodom az E85 használatán, egy próbát mindenképpen megér... Ha elkészülök vele, majd beszámolok a tapasztalataimról...
Hello Srácok!
Kérdezek!
1. Az automata kütyük Motty, PC5 csak befecskendező vezérlést módosítanak?
2. Ha E85-öt tankolok, hozzáállnak, vagy gyújtást is kell módosítani?
3. Miért kell szélessávú szonda, hiszen úgyis beáll az elektronika a jó értékre és azt a szűkebb sávú gyári is tudja mérni?
Ne erőlködj......tudod,hogy semmi értelme!Most meg játszod a megsértődöttet,és megint dobálózol a "sértő"szavakkal!
Mire jó ez?Nem unod? Megvan a csapatod,nem kellünk mi!
Egyszer már le lett zárva a téma!Ti jobbra (130) Mi balra ( 170)
Úgy nagyjából ennyi..Még gratuláltam is hozzá normálisan !
Be vagyok regisztrálva a jövő hét szerdai MERSZ-re (http://mersz.hu/?q=node/50) de nem fogok tudni elmenni (Fiveurban, mégsem találkozunk de legalább jó időd lesz úgy néz ki).
Ha valakit érdekel akkor elmehet a nevemben. Mivel már a jóváhagyott listán vagyok ezért biztosan van helyem.
Szóval ha valaki tuitra(!) elmenne és biztosan(!) ott lesz akkor szívesen átengedem neki a helyem, ellenkező esetben visszavonom a regisztrációm!
Ha érdekel valakit akkor az első jelentkezőnek adom a helyem, ha szombatig nem jelentkezik senki akkor visszavonom a regisztrációm!
Semmi gond, én csak a tétlenséget nem szeretnem, ha megbeszéljük, hogy Lelle 11-kor, én ott leszek. A Balatont meg imádom.
Kapolcs, Tapolca környékén már többször is voltam, de szívesen kerülnék Zalakaros felé is, ott szép utak vannak.
Örülök, hogy még így is elgondolgodsz a dolgon! Nem szeretném, ha mindjárt a megismerkedésünj elején esetleg hangembernek gondolnál! Esetleg nézd másképp a dolgot: szombaton egy Balaton megkerülés? Egyébként ha a 130-as dolog holnap lett volna, akkor én is mentem volna. Majd legközelebb.
Szia Zoli CBR ! De az a táv egy busával csak egy csukú mozdulat , és már ott is vagy . Viccet félre téve én kavartam meg a napot , jó lenne talizni lellén.
Én sokat voltam Gödöllőn , lehet ismerjük is egymást.
További szép napot mindenkinek.
Nem tudom, hogy ki csinálta ezt a felhasználóinavet, de szerintem jobb lenne egy ilyen topicot csinálni, mert ez igy egy kicsit furcsa számomra, kicsit olyan mintha topic lenne egy topicon belül....
Én úgy gondolom, hogy ha lenne egy 130-as topic(természetesen NYILVÁNOS fórum lenne az is), akkor oda is meglehetne hívni az embereket, akit érdekel úgy is megnézi, és akkor legalább nem zavrja azokat, akik nem kíváncsiak rá.
Én nem vagyok nagy fórumozó, ezért a fórumozási etikettet sem ismerem annyira, de én így látom ezt.
Remélem, hogy senkit sem bántottam meg ezzel, nem is az a célom.
Igen szerintem jó, bár az egy kicsit necces, mert én Lellétől 200 km-re lakom, és hát ugye Budapesten is át kell vergődnőm magam, de majd meglátjuk.
10 kor tudok indulni, de szerintem így is odaérek 11-re.
azt nem mondtam,hogy ez a kiscsávó vezette a kocsit ami mögöttünk van!
kemény mi?
A kocsiban elektronika nélkül csodásan működik a felesben való tankolás mindenféle kütyü nélkül. Mondjuk az 20 éves konstrukció. (Most nem ám az jön, hogy a motorom is 20 éves konstrukció! )
2. Nem állnak hozzá, kb 20%-al dúsítani kell a levegő-üzemanyag keveréket, bár ez mindkét modullal viszonylag könnyedén megtehető, mivel egyszerre több térképet kezelnek, a Mottynál lehetőség van egy kapcsolóval rácsatlakozni a modulra, és lehet dúsítani a keveréket, ha ezzel a kapcsolóval azt hiszem 12 V-ot adsz a szerkezet konfigurálható bemenetére, akkor lehet dúsítani a keveréket.
3. a gyári lambda szonda csak 14,2 levegő-üzemanyag keverék környékén ad használható adatokat, annyit tud, hogy a keverék ennél dúsabb vagy szegényebb, a pontos értéket nem tudja mérni, nem beszélve arról, hogy a teljesítményleadás 13:1 levegő-üzemanyag keverék esetén ideális.
Egyébként én is most gondolkodom az E85 használatán, egy próbát mindenképpen megér... Ha elkészülök vele, majd beszámolok a tapasztalataimról...
Holnap d.u. 2 óra neked jó?
Nem kicsit!
Kérdezek!
1. Az automata kütyük Motty, PC5 csak befecskendező vezérlést módosítanak?
2. Ha E85-öt tankolok, hozzáállnak, vagy gyújtást is kell módosítani?
3. Miért kell szélessávú szonda, hiszen úgyis beáll az elektronika a jó értékre és azt a szűkebb sávú gyári is tudja mérni?
Mire jó ez?Nem unod? Megvan a csapatod,nem kellünk mi!
Egyszer már le lett zárva a téma!Ti jobbra (130) Mi balra ( 170)
Úgy nagyjából ennyi..Még gratuláltam is hozzá normálisan !
Be vagyok regisztrálva a jövő hét szerdai MERSZ-re (http://mersz.hu/?q=node/50) de nem fogok tudni elmenni (Fiveurban, mégsem találkozunk de legalább jó időd lesz úgy néz ki).
Ha valakit érdekel akkor elmehet a nevemben. Mivel már a jóváhagyott listán vagyok ezért biztosan van helyem.
Szóval ha valaki tuitra(!) elmenne és biztosan(!) ott lesz akkor szívesen átengedem neki a helyem, ellenkező esetben visszavonom a regisztrációm!
Ha érdekel valakit akkor az első jelentkezőnek adom a helyem, ha szombatig nem jelentkezik senki akkor visszavonom a regisztrációm!
Kapolcs, Tapolca környékén már többször is voltam, de szívesen kerülnék Zalakaros felé is, ott szép utak vannak.
Holnap találkozunk.
Én sokat voltam Gödöllőn , lehet ismerjük is egymást.
További szép napot mindenkinek.
Én úgy gondolom, hogy ha lenne egy 130-as topic(természetesen NYILVÁNOS fórum lenne az is), akkor oda is meglehetne hívni az embereket, akit érdekel úgy is megnézi, és akkor legalább nem zavrja azokat, akik nem kíváncsiak rá.
Én nem vagyok nagy fórumozó, ezért a fórumozási etikettet sem ismerem annyira, de én így látom ezt.
Remélem, hogy senkit sem bántottam meg ezzel, nem is az a célom.
Igen szerintem jó, bár az egy kicsit necces, mert én Lellétől 200 km-re lakom, és hát ugye Budapesten is át kell vergődnőm magam, de majd meglátjuk.
10 kor tudok indulni, de szerintem így is odaérek 11-re.
Cool nem jösz, most lesz tempó!