köszi a választ, generátort is kimértem ma, különösebb hibát nem találtam, a mért értékek megfelelnek a service manuál-ban előírt nak, de majd még tovább vizsgálom.
Hát reménykedj hogy csak a Fesz.szab a ludas (bár szerintem nem!) akkor kb. 15-eFt-ból megúszod
Viszont már nagyon sok esetben nem a Feszültség szabályozó a nagy gond,hanem a generátor tekercselése...nekem is volt vele gondom,mit jó pár régebbi tulajoknak Miután ki lett cserélve a fesz.szab pompás volt kb.2-3000km-ig aztán előjött megint a gond,majd utánaolvasgatás után generátor tekercs csere után,20eKm megtétele után is tökéletes volt,utána meg eladtam és még ma is perfect
Szóval én a sugomotor.hu-nál vettem,de sok bontóban találni,mivel a hasonló évjáratú Suzukikon többnyire ugyan olyan van...Sok sikert
MA büszke tulaja lettem egy 99-es SRAD-nak, 330 km-ert tettem meg hazafele, de amint hazaértem nem tudtam beindítani a motort, pár mérés után kiderült hogy meghalt a feszültség szabályzóm, illetve amikor hoztam el a motort észrevettem hogy gázvisszaejtésnél olyan 2500 felé iszonyatosan zakatol benne a lánc, feltettük padra, feszítő patront kiszedtem átmozgattam, és utána elmúlt az a zörgés, most kb 30 perce hidegen beindítottam a motort, és mint egy MTZ úgy zakatolt, állítottam a láncon és elhallgatott, 55 000 km van a motorban, új vezérmű patron, és lehet lánc is mert a előző gazdája vmi 100 ezret hagyott a suzuki servizbe Pécs-en, a srad volt ott + egy drz.
2 kérdésem lenne
Feszültség szabályzót tud e valaki bontottan, illetve a vezérmű lánc zörgésre hidegen valami ötlet?
Naés pont ezért szeretem jobban az angol ebay-t.Nincs gond ilyen téren.
Nemrég jött meg a tankom is.103 font+25 posta............no vám és áfa.
Még kell egy pár nissin féknyereg és egy gixxer felső munkahenger ami nem folyik a felső légtelenítőnél.
Okés, de én erre nem építek. Jobb az ha mindenki úgy kalkulál ahogy szabályos és akkor csak kellemesen fog csalódni..Volt már úgy hogy lerendeltem egy fényképezőt és vámolni kellett és engem gyanúsítgattak hogy biztos nem vámolták csak eltettem a zsét haszonként.. Szóval nekem az a tiszta sor ha mindenki a szabályok szerint számol, abból gond nem származik..
Viszont az ökölszabály ..............ami nem szabályos viszont alkalmazzák hogy a 150 euro alattiakat simán továbbküldik mert annyi a csomag és olyan kicsi a bevétel annyira nagy a meló vele hogy nem érné meg pár ezresért toszogatni.
Ezért nagy az esélya hogy a kisebb méretű például kamera ,fékalaktrészek mittoménmik simán továbbjönnek.
Egy baszomnagy doboz idom ami még drága is az nem.
És az sem ami beakadt a morcos ügyintéző miatt.
közben megtaláltam én is a szabályzatot. Amire te emlékszel a 150 eurós értékhatárig tényleg vámmentes, persze rossz hír hogy ugye nem a vám a nagy hanem az áfa. 22 illetve 45 euró az alsó határ sajnos, afelett már áfaköteles a termék.. sajnos rosszabb mint gondoltam.. http://posta.hu/object.761F7A4...
z EU tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi küldeménynek számítanak, azokat a Magyar Postának nem kell a vámhivatalnak bemutatni, ezért vámmentesen kerülnek a címzett részére továbbításra. Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 27 % ÁFA terheli.
Magánszemélyek közötti forgalomban:
151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 27% áfát kell fizetni.
701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
Magánszemély által megrendelt áruk után (e-kereskedelem):
151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
1000 euró vagy az ezt meghaladó érték felett a kereskedelmi vámszabályok érvényesek.
Nem hinném hogy egy hete.
Öcsém volt egy hete az orczyn.
Akkor jött meg a 27.-én leütött két darab Daytona teleszkópom.Á la 99.99 dollár/stück.Plussz 135 dollár postaköltség.
Tartozott az ördögnek egy úttal mert az intéző aszondta egy éve elköltözött a vámintézés a ferihegyi központra.
Jött egy levél a teljes intéznivalóról.
Csak email-en intézhető a vám.
Beküldöd a paypal-os vagy banki utalásos adatokat.
Majd kihozza a cuccot a postás bácsi utánvétként fizetett vámtételen.
Senki nem mond semmit nem lehet szóban intézni vagy személyesen.
Holnap ha megtalálom melóhelyen a pontos levelet a szaályokról felteszem ide.
HONDA CRF450R CRF450 450R PROX CONNECTING ROD 02-08 (
Sale date: 02/10/12
$108.94
nem volt az egy éve, fél éve se volt.. bár nem nekem kellett menni mert nem énnekem jött az áru, nekem kellett elküldeni az utalási papírokat. Az árut addig nem adták ki míg nem intéztük el a papírokat..
Ha 1 hete van új szabályzat akkor én kérek elnézést hogy nem vagyok naprakész..
Jó rég nem vámoltál.Egy éve nincs az orczyn semmi.Csak email-es a ferihegyi központon.
Euro értéket állapítanak meg 150 euro felett ÁFA köteles 250-fölött 2%vám is terheli.
Holnap belinkelem az egy hete kapott szabályzatot ha gondolod.
hát mivel a karbon kevlár eddig a versenysportban volt jellemző a nagyobb hőtűrő képessége miatt, így kicsit fura az utcai használat..szerintem egy sima szinter betét ami a motorok 100-ánál bevált jobb választás mint hogy kísérletezzünk.. Bár attól még lehet jó betét és tévedek, de régebben én használtam karbon-kevlár betétet, nos az utcán szinte semmit nem fogott.. Pályán patent volt, mintha betonfalat fognék, de utcán alig tudtam vele megállni, gyorsan el is adtam..
Az hogy neked átcsúszott a vámon néhány nagyobb értékű dolog, abból én nem terjeszteném azt hogy ezek az értékek akkor vámmentesek.. De ha gondolod szívesen mutatok neked 108 dolláros rendelést amivel menni kellett az orczyra vámolni..
Mivel több száz dolgot rendeltem már ebayről, megfigyeltem hogy 100 dollár felett már kiszabhatnak vámot. Ezt mindenkinek el is mondom. De nekem is volt már 150 dollár feletti rendelésem is ami vámmentes volt, de ez nem annak köszönhető hogy az jár, hanem azt hogy nem vámolták le valami oknál fogva..
Amerikából jövő termékeket jobban vámolnak mint pl hongkongból jövőt, de pl amiből kiindult az egész, a 330 dolláros idomszett 100% hogy vám és áfa terhes lesz...
Egy 135 dolláros kamera amerikából egy 140 dolláros kamera valahonnan kínából jött simán vám nélkül.
De jött fékmunkahenger, meg mittoménmi.
Eddig két teleszkóp volt vámos tétel 200 dollár áron plusz 135 posta.
Volt 14e vám és áfa rá.
Ha nem én rendelem még be is nyelném amit mondasz...........de én tettem.
Viszont már nagyon sok esetben nem a Feszültség szabályozó a nagy gond,hanem a generátor tekercselése...nekem is volt vele gondom,mit jó pár régebbi tulajoknak Miután ki lett cserélve a fesz.szab pompás volt kb.2-3000km-ig aztán előjött megint a gond,majd utánaolvasgatás után generátor tekercs csere után,20eKm megtétele után is tökéletes volt,utána meg eladtam és még ma is perfect
Szóval én a sugomotor.hu-nál vettem,de sok bontóban találni,mivel a hasonló évjáratú Suzukikon többnyire ugyan olyan van...Sok sikert
MA büszke tulaja lettem egy 99-es SRAD-nak, 330 km-ert tettem meg hazafele, de amint hazaértem nem tudtam beindítani a motort, pár mérés után kiderült hogy meghalt a feszültség szabályzóm, illetve amikor hoztam el a motort észrevettem hogy gázvisszaejtésnél olyan 2500 felé iszonyatosan zakatol benne a lánc, feltettük padra, feszítő patront kiszedtem átmozgattam, és utána elmúlt az a zörgés, most kb 30 perce hidegen beindítottam a motort, és mint egy MTZ úgy zakatolt, állítottam a láncon és elhallgatott, 55 000 km van a motorban, új vezérmű patron, és lehet lánc is mert a előző gazdája vmi 100 ezret hagyott a suzuki servizbe Pécs-en, a srad volt ott + egy drz.
2 kérdésem lenne
Feszültség szabályzót tud e valaki bontottan, illetve a vezérmű lánc zörgésre hidegen valami ötlet?
köszönöm
Mézes
Első felnit hol tudok venni jó áron K6-1000 -re? Ugyanaz van 600-ason is szerintetek?
Thx
Nemrég jött meg a tankom is.103 font+25 posta............no vám és áfa.
Még kell egy pár nissin féknyereg és egy gixxer felső munkahenger ami nem folyik a felső légtelenítőnél.
Ezért nagy az esélya hogy a kisebb méretű például kamera ,fékalaktrészek mittoménmik simán továbbjönnek.
Egy baszomnagy doboz idom ami még drága is az nem.
És az sem ami beakadt a morcos ügyintéző miatt.
http://posta.hu/object.761F7A4...
z EU tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi küldeménynek számítanak, azokat a Magyar Postának nem kell a vámhivatalnak bemutatni, ezért vámmentesen kerülnek a címzett részére továbbításra. Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 27 % ÁFA terheli.
Magánszemélyek közötti forgalomban:
151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 27% áfát kell fizetni.
701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
Magánszemély által megrendelt áruk után (e-kereskedelem):
151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
1000 euró vagy az ezt meghaladó érték felett a kereskedelmi vámszabályok érvényesek.
Öcsém volt egy hete az orczyn.
Akkor jött meg a 27.-én leütött két darab Daytona teleszkópom.Á la 99.99 dollár/stück.Plussz 135 dollár postaköltség.
Tartozott az ördögnek egy úttal mert az intéző aszondta egy éve elköltözött a vámintézés a ferihegyi központra.
Jött egy levél a teljes intéznivalóról.
Csak email-en intézhető a vám.
Beküldöd a paypal-os vagy banki utalásos adatokat.
Majd kihozza a cuccot a postás bácsi utánvétként fizetett vámtételen.
Senki nem mond semmit nem lehet szóban intézni vagy személyesen.
Holnap ha megtalálom melóhelyen a pontos levelet a szaályokról felteszem ide.
Sale date: 02/10/12
$108.94
nem volt az egy éve, fél éve se volt.. bár nem nekem kellett menni mert nem énnekem jött az áru, nekem kellett elküldeni az utalási papírokat. Az árut addig nem adták ki míg nem intéztük el a papírokat..
Ha 1 hete van új szabályzat akkor én kérek elnézést hogy nem vagyok naprakész..
Tehát a vételárra számolj rá még 3,7% vámot és 27% áfát. Annyi a végösszeg..
Euro értéket állapítanak meg 150 euro felett ÁFA köteles 250-fölött 2%vám is terheli.
Holnap belinkelem az egy hete kapott szabályzatot ha gondolod.
Mivel több száz dolgot rendeltem már ebayről, megfigyeltem hogy 100 dollár felett már kiszabhatnak vámot. Ezt mindenkinek el is mondom. De nekem is volt már 150 dollár feletti rendelésem is ami vámmentes volt, de ez nem annak köszönhető hogy az jár, hanem azt hogy nem vámolták le valami oknál fogva..
Amerikából jövő termékeket jobban vámolnak mint pl hongkongból jövőt, de pl amiből kiindult az egész, a 330 dolláros idomszett 100% hogy vám és áfa terhes lesz...
De jött fékmunkahenger, meg mittoménmi.
Eddig két teleszkóp volt vámos tétel 200 dollár áron plusz 135 posta.
Volt 14e vám és áfa rá.
Ha nem én rendelem még be is nyelném amit mondasz...........de én tettem.