Voltam ma szerelőnél, átnézték az egész motort, annyi van vele, h mivel már nem egy mai darab, ezért kapcsoláskor csattannak egyet a váltóban összekapcsolódó "fogaskerekek", és motorféknél illetve gázadásnál ezt a hangot lehet hallani. Mivel abba maradtunk, h ezen kívül semmi probléma nincs, és ez nem is igazán "hiba" ezért nem éri meg széthúzni az egészet...
Szia!
Csattanás = éles, hirtelen kialakuló hangjelenség, jelen esetben a motor, és hajtáslánc normál üzemi zajkibocsájtás marginális frekvenciatartományában alakult ki alulról, a te esetedben .
Szerintem ezt hallhatod!
Remélem most már nyugodt vagy!
Üdv Mesterek. Adott egy 98-as 600-as SRAD, tip top állapotban, viszont annyi baja van, hogy váltásnál/motorféknél/illetve nagy hátsó fékezésnél, valami csattan alulról. Láncfeszesség rendben, a láncszett is kb 5000km-t ment. van vmi tippetek h mi lehet az?
Egy kis segítséget szeretnék kérni k6 600-ról lenne szó.
Olajteknő felrakásnál azt a műanyag szívócsonkot beraktam a helyére felülre. Nem túlzottan szorul meg fent és kilehet lökni. Nem hallottam volna hogy kongott amikor helyére raktam a teknőt. valószínű fent van a helyén? vagy akkor nem lenne olajzás(olajnyomás) ha nem maradt volna fent?
Gondolom amikor a helyén van a teknő onnantól az tartja ugye?
(Hasonló mint a képen csak ennek alul nincs kialakítva a feltámasztó)
Pl az én k6-omon is évente egyszer kiírja az FI-t. Akkor szépen átnézem a bovdeneket és kontraanyák fellazításával, arányosan spanolom meg őket, hogy ne legyenek sem szorosak, sem pedig lazák, és lám eltűnt az FI.
Szia!
A szervomotornál lehet kontakthiba...ja.....elengedte a kábelt a forrasztás a nyákon, vagy valami hasonló....állítólag könnyen javítható, de azért érteni kell hozzá, mert ha végleg elbaszod, akkor igazán a drága.....lesz...
Vagy nyélen jársz vele, ahol szépen működik!
Sziasztok! Van egy Suzuki Gsx 600 R K4 motorom, és ma menet közben kivillant az FI hibakód. A baj az, hogy ha hirtelen adok gázt akkor nem veszi fel normálisan a fordulatot, "lehörög". Ha viszont szépen emelem a fordulatot akkor teljesen kipörög. A másodlagos pillangószelep motorjára gondolk, hogy ott lesz a gond, de úgy tudtam, hogy ha az elromlik, akkor bizonyos fordulatnál jobban (aholl megragad) nem pörög fel jobban a motor. Leszedtem az akksi sarkot, hátha elfelejti a hibát, de semmi Amikor ráadom a gyújtást a pillangószelpház oldalán annak az elektromos motornak úgy vettem észre kicsit más hangja lett. Van valakinek valami tippje, hogy otthoni körülmények között mit tudnék vele csinálni? Vagy irány a szervíz...
a lánc már nagyon csere érett akkor ha tolom hátra a motort és folyamatosan kattan egyet ? 600as sportmotorokra hanyas láncot szoktak tenni és X vagy O gyűrűset ?
Ezért kell elmenni motorozni, ott mindíg fasza zenét szolgáltat a blokk , és nem kell más hülyeségét hallgatni!
Csajok meg keressenek meg, ha akarnak valamit (persze pénzt hozzanak magukkal, mert ingyen nincs szerelem ), én már nem megyek a diszkóba értük!
Tudom kicsit hülyén fogalmaztam de most megpróbálom leírni mire gondoltam. :)
Régen első volt nálunk a munkavédelem ebből is volt vizsga ami elég kemény volt. A legutolsó volt a dj mix. A közönség dönti el azt hogy ki milyen dj. Nekem csak az a bajom hogy ha valaki beáll a dj pultba ott felelősséggel tartozik a bulizok miatt. A hajam égnek állt rengeteg discoban amikor láttam hogy a kábel csokizva van a fénytechnika kábel toldozva foltozva . A mai dj k szinte egyike sem tudja mihez nyúljon ha gond van . Ez a kiábrándító .
A tárgyi tényeket taglaló soraiddal egyetértek, a feladást tükröző mondataiddal viszont nagyon nem. Tény és való, hogy Jeszenszky Zsoltiék alaposan keresztbe tettek a DJ-knek: Önálló bevétel alig van, és a sulibulikat winamppal levezénylő(?) kisiskolás is nevezheti magát lemezlovasnak, mindenféle jogi következmény nélkül.
De. És ez a rohadt nagy DE.
Lehet, hogy ma ötvenezer "DJ" elvállalja ötezerért az estét, de abból max ötezer fog minőségi lemezbemutatót levezetni. Igen kérem, ekkora arányokról van szó, és pont ezért vagyok teljesen nyugodt. Abban igazad van ismét, hogy aki nem mixel tökéletesen bakeliten, ne is zenéljen. Minket bakeliten funky zenékkel kínoztak, sírtunk is az órákon, de minden egyes óra végén úgy éreztük, kilométerekkel kerültünk közelebb az álmainkhoz. Ha meglesznek a Pioneer CDJ-2000 és a DJM-2000 technikák, biztos, hogy megveszem melléjük a Technics lejátszókat is. Csak bakelitről szól igazán jól a classic house.
Sajnos ez miatt tart itt a dj szakma ahol tart. Minden ember dj akar lenni. Nem számít mit játszik meg milyen ocsmány minőségben...
Ők már nem járják végig ranglétrát mint amint nekünk kellett régen.
Odatennék két Technics lemezjátszót nekik azt sem tudnák mi hogy van.
Minket a dj pultba nem engedtek ha nem ment a mixelés bakelitről.
Ez miatt untam bele a dj szakmába hogy minden utcáról bejött ember dj akar lenni ami nem is baj csak a magyar mentalitás ha valaki kér 15-20ezer ft t akkor tutti jön egy másik magyar aki ah van laptopom elvállalom 5ezer ért. Sok tulaj az meg örül huh megmaradt ennyi pénzem de azt nem tudja hogy az olcsó jánosoknak nincsenek legalizálva a zenéi
Csattanás = éles, hirtelen kialakuló hangjelenség, jelen esetben a motor, és hajtáslánc normál üzemi zajkibocsájtás marginális frekvenciatartományában alakult ki alulról, a te esetedben .
Szerintem ezt hallhatod!
Remélem most már nyugodt vagy!
Egy kis segítséget szeretnék kérni k6 600-ról lenne szó.
Olajteknő felrakásnál azt a műanyag szívócsonkot beraktam a helyére felülre. Nem túlzottan szorul meg fent és kilehet lökni. Nem hallottam volna hogy kongott amikor helyére raktam a teknőt. valószínű fent van a helyén? vagy akkor nem lenne olajzás(olajnyomás) ha nem maradt volna fent?
Gondolom amikor a helyén van a teknő onnantól az tartja ugye?
(Hasonló mint a képen csak ennek alul nincs kialakítva a feltámasztó)
Köszönöm előre
Üdv:Árpy
A szervomotornál lehet kontakthiba...ja.....elengedte a kábelt a forrasztás a nyákon, vagy valami hasonló....állítólag könnyen javítható, de azért érteni kell hozzá, mert ha végleg elbaszod, akkor igazán a drága.....lesz...
Vagy nyélen jársz vele, ahol szépen működik!
Nekem is előjött a hiba pár éve, én akkor házilag megjavítottam.
link
Nekem a forrasztás engedte el a csatlakozónál.
Ha mozgattam akkor hallható volt hogy kontak hibás.
Ha jól tévedek akkor már a gyújtás ráadáskor jön a FI hiba, mert akkor teszteli le a másodlagos éjjeli pillangó izét.
Olvasd ki a hibakódot C28 akkor ez.
Vagy nézd meg mozog e gyújtásra a bal oldalt a kis tengely.
UI: A hideg motornál az emelt alapjáratot is ez állítja be.
Üdv:
Viktor
Ezért kell elmenni motorozni, ott mindíg fasza zenét szolgáltat a blokk , és nem kell más hülyeségét hallgatni!
Csajok meg keressenek meg, ha akarnak valamit (persze pénzt hozzanak magukkal, mert ingyen nincs szerelem ), én már nem megyek a diszkóba értük!
Régen első volt nálunk a munkavédelem ebből is volt vizsga ami elég kemény volt. A legutolsó volt a dj mix. A közönség dönti el azt hogy ki milyen dj. Nekem csak az a bajom hogy ha valaki beáll a dj pultba ott felelősséggel tartozik a bulizok miatt. A hajam égnek állt rengeteg discoban amikor láttam hogy a kábel csokizva van a fénytechnika kábel toldozva foltozva . A mai dj k szinte egyike sem tudja mihez nyúljon ha gond van . Ez a kiábrándító .
A tárgyi tényeket taglaló soraiddal egyetértek, a feladást tükröző mondataiddal viszont nagyon nem. Tény és való, hogy Jeszenszky Zsoltiék alaposan keresztbe tettek a DJ-knek: Önálló bevétel alig van, és a sulibulikat winamppal levezénylő(?) kisiskolás is nevezheti magát lemezlovasnak, mindenféle jogi következmény nélkül.
De. És ez a rohadt nagy DE.
Lehet, hogy ma ötvenezer "DJ" elvállalja ötezerért az estét, de abból max ötezer fog minőségi lemezbemutatót levezetni. Igen kérem, ekkora arányokról van szó, és pont ezért vagyok teljesen nyugodt. Abban igazad van ismét, hogy aki nem mixel tökéletesen bakeliten, ne is zenéljen. Minket bakeliten funky zenékkel kínoztak, sírtunk is az órákon, de minden egyes óra végén úgy éreztük, kilométerekkel kerültünk közelebb az álmainkhoz. Ha meglesznek a Pioneer CDJ-2000 és a DJM-2000 technikák, biztos, hogy megveszem melléjük a Technics lejátszókat is. Csak bakelitről szól igazán jól a classic house.
Ők már nem járják végig ranglétrát mint amint nekünk kellett régen.
Odatennék két Technics lemezjátszót nekik azt sem tudnák mi hogy van.
Minket a dj pultba nem engedtek ha nem ment a mixelés bakelitről.
Ez miatt untam bele a dj szakmába hogy minden utcáról bejött ember dj akar lenni ami nem is baj csak a magyar mentalitás ha valaki kér 15-20ezer ft t akkor tutti jön egy másik magyar aki ah van laptopom elvállalom 5ezer ért. Sok tulaj az meg örül huh megmaradt ennyi pénzem de azt nem tudja hogy az olcsó jánosoknak nincsenek legalizálva a zenéi