Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kérdés: mennyivel jönnek szemben?
De ne fessük az ördögöt a falra...
Basszál le
MilleRR jók a SHARK-ok csak NAGYOK(optikailag kivülről)! NAGY fejemre Nagy sisak ááááááááááááááááá
MotoPeti92 hogy te miket tudsz.........
De most komolyan veszek egy HJC CL-ST bukót, ami már nem műanyag, és 125ös ETZ vel legrosszab eshetőségben
105 el esek, kétlem,hogy a fejem olyat sérülne,amit egy másik bukóval nem.
Hát én vállalom vazze.....
Az Arainak a minősége az egyedi, nem a formája....
Jó azért aztis vedd bele, hogy HA betartod az előírásokat, akkor is legrosszabb esetben 130 km/h -val szenvedsz balesetet .

Az ARAI ban az nemteccik,hogy van oldalsó plexitakaró elem, ami egy teszt szerint csúszáskor csavarhatja a nyakadat,és könnyebben kitörik
Shark a legszebb és a legjobb is. Egyértelmű.
Végre megjött a Shoei fan club alapitója,Pohi! Már ketten vagyunk. Azért az ARAI-nak is szép (egyedi) a formája. Mikor és hol beszéltétek meg a tesztet, visszanéztem vagy ezer oldalt(kis túlzás) de nem láttam.
Szerintem meg nem....Nemtom hányszor mentél 300 felett tartósan (én még soha) de szerintem ott már valami fontosabb a pénznél....
Egyébként meg mindenki azt vesz amit akar.
Ezt már megbeszéltük párszor. Ritka eset, hogy pont fejtetőre esel Nekem fontos, hogy szép legyen a sisak és tartsa az arcomat, kényelmes legyen, csendes legyen, jól szellőzzön na ilyen a shoei. Ha a forma nem érdekelne akkor arait vennék, de nekem túl kugli a formája...
A versenyzőkre nem nagyon adok,inkább a múlt,a tradició! Szerintem ha bármelyik milliárdosunk(pláne dollárban) a sisakgyártásban látná meg a vagyona gyarapitásának további módját,lenne az a pénz hogy Rossi vagy Nakano HADZSIMERONGYŐSZILVALÉ márkáju sisakban rója köreit nézők milliói előtt.........
ha én hülye is vagyok, Rossi biztos nem az...
Valamiért minden idők legnagyobb motorosa a Ti-Tech-re esküszik, ezért ha nem is mondom hogy "csakis Arai", szarnak azért nem neveznék egy AGV-t....
Én úgy vagyok a "márkás-nem márkás" sisak kérdéssel, hogy nem a saját fejemen szeretném megtapasztalni, ha a 15-20ezerrel olcsóbb (esetleg kevésbé márkás) sisak mégsem ér semmit. Azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak Shoei/AGV/Arai/Shark/Nolan/stb a tökéletes, mert ahány motoros, annyi fejforma, kinek, melyik kényelmes.
És ugye tudjuk, hogy ezek a sisakok is hozzáférhetők "okosban", tehát nem csak a hazai kisker ár a mérvadó. Mert nehogymár ne érje meg hatvanpárezerért az a sisak, amiben Talma is ment eddig? Igen, a teli ára valahol 120körüli.
Manapság nem mindent akkor kell megvenni, amikor szükségünk van rá, hanem amikor jóárasították...
Row gyanús vagy,szerintem tied az Arai te dzsapán! Az AGV-vel emlited egy oldalon a Shoeit, egy olasszal..... Én szégyellem magam miattad,valamint a gyáradban dolgozók előtt is!
Ha a Shoei-t alapjaiban jobbnak ítéljük, mint a Nolant és AGV-t, akkor igen.... Ellenkező esetben ugyanaz a dolog pepitában....
Héhé sztem a HJC bőven a GREX és az MDS fölött áll minőségben!
Na végre valaki "kimondta" a lényeget. Mindenki a végső árat nézi:Nekem most a legjobb ajánlatom álmaim Shoei-jára 94 ezer,boltban,dobozban,szinválasztással.(XR-1000) Mivel egy "normál" sisak,ami ér is valamit 60-70e igy a különbség 34-24e ft.Tehát ennyiért hordod,(nézegeted) ,véded magad valami pótlékkal 3-5 évig!

Elvileg minden E22-akármi jelöléssel ellátott sisak ugyanazt tudja védelem szempontjából...Én egyszer az életben megtehettem, hogy megveszem azt, ami nekem a legszebb, valamint a GP rájderek körében a legelterjedtebb... Komolyra fordítva a szót nekem megért pár tízezer forint különbséget, hogy ne a saját bőrömön tapasztaljam meg, hogy valóban jobb-e esetleg egy noname márka. Biztos van előnye egy HJC-Grex-MDS sisaknak, de azt nem szabad elfelejteni, hogy Ők csak a sokévvel ezelőtti Shoei/Nolan/AGV szabványokat és technikákat kapják meg, ergo lehet egy HJC 2008-ban majdnem olyan jó mint egy Shoei XR-900 volt 5-6 éve de szvsz nem jobb... Az már megint más kérdés, hogy fejlődött-e a világ annyit 5 év alatt, hogy érdemes legyen az "eredetibe" beruházni 2-3-szor annyit....
HJC bukónal (CL-ST) a zárahtó plexi (ACU Gold system) hogyan működik?
Azt írja pályahasználathoz van a zátrható plexi
Vki pls írja meg,hogy hogyan működik,és hogy mirejó!
Köszi

Ezt az Arai,Shoei, X-lite-Nolan kategóriát meg haggyukmár, azoknál nem kérdés-h jó-e
A hónaljszáritóson bizti grex volt és tulélte,az autós nem biztos......
........csak egy rejtett kamerás felvételem van ahogy Nakano ragasztja az ARAI matricát a Grex-re,de elég rossz felvétel..... Komolyra fordítva teszt ide vagy oda:Shoei,Arai,X-lite jöhet csak szóba nekem is.
Összegezve: szarok rá, hogy a sharp teszten 2 méterről ráejtenek egy sisakot egy betontömbre... A jó kupakok bizonyítottak már (nem csak az Arai...) A GP rájderreknek kurva sok pénze van ugyebár, szponzoruk, szponzori ajánlatuk pláne.... Ők valamiért 99%-ban ragaszkodnak az RX-7, X-Spirit, Extreme, RSR2, X-801RR, N94 kupakok valamelyikéhez... Én nekik hiszek.
Nyílván pénzkérdés egy jó sisak beszerzése. Nekem szerencsém volt nyáron, amikor a gyenge dollár miatt 70 körül megállt egy RX-7 cakli-pakli. Kívánom mindenkinek hogy hasonlóan akciósan tudja beszerezni álmai kupakját, de azért ne higgyük már hogy valami 80 fontért jobb lehet....