Én szerettem volna itthon elkölteni a pénzem.Kinéztem a louisban egy Uvex sisakot.Az volt x euró.Itthon,a Bázismotornál be volt árazva,kb 3e ft-al drágábban mint a louis-nál.Mondom hajrá,végre nem lehúzós kereskedő,megveszem itthon,mégis inkább nekik adom a manit mint sógoréknak.Elmotoroztam a bázisba,mondom mi kéne.....Ahha...erről a tipusról nem is hallottak.De mondom fent van az oldalatokon!Be van árazva!Ők nem tudnak róla...De meg tudják rendelni.Ok,adjatok egy L-es Uvex-et hogy legalább a kb méretet tudjam.Nem volt bazmeg L-es
Uvexük.Nagyin ideg voltam Inkább kint melózó ismi behozta a kupakot,és amiért kellett várni 1 hetet rá,engedtek 10 ájrót az árból.
Azóta inkább összegyüjtögetem hogy mi kell,és kigurulok Bécsbe.
Sose volt 40%-os árrésem.Jó ha 15-20% közt tudtam tartani világ életemben.
De cseszhetem ha van olyan konkurens aki még az ÁFÁ-t sem szeret fizetni.
Nem építőipar és nem motoros cucc.
Sokkal rosszabb.
igen. Csak a magyar ár jellemzően 40%-al drágább, mint kintről a postával együtt.
Van egy osztrák cég ügyfelem. Azt mondta tegnap a vezetőjük, hogy le vannak döbbenve, az építkezéshez minden 30-40%-al drágább, mint kint, beleértve a munkaerőt. És Ausztria sem egy adóparadicsom pedig.....végig kéne gondolni, hogy a kisebb haszonkulcs néha többet hozna. Elég pl. megemlítenem, a probolt magyar forgalmazója a terméket 400FT/EUR-val szorozza ki, most is, amikor 290 az árfolyam. Plusz rátesz még kisker-kulcsot is. Na honnan veszi az értelmesebbje?
Hát akkor én pont lecsúsztam a költözésről, és csak a sarki kis üzlethez volt szerencsém a centrumban, két álmos hölgyeménnyel és no vásárlóval... A kirakat meg tele a legjobb cuccokkal, amit itthon sose látni. Aachen jó város, hatalmas motorosboltokkal és csokigyárakkal...
Abban is igazad van, hogy nem a legjobb helyen beszéltük meg de az illetőnek nincs elérhetőség az adatlapján ahogy az enyémen sincs. Mint ahogy azt írtam is, ha a Magyar kereskedő korrekt áron tudja adni akkor nála veszem, nem rendelem be külföldről... mindegy mi az...
Megint csak egyet kell értsek a kollégával.
Nálunk példáúl azért nincs túl sok olaj, mert az itteni fórumok 90%-ban van valami félisten , aki "tud szerezni" . Azt már senki nemnézi, hogy hamis, nem hamis, csak azt hogy milyen "óccsóé" vette.
Mert azt nem hiszem hogy az az ár amire a Magyar importőr is csak értetlenűl pislog, ugyanazt az olajat takarja, mint amit mi kereskedők kiadunk a kezünkből felelőséggel!
Ha érted a problémámat, már jó , annak meg külön örülök, hogy - hacsak részben is -, de igazat adsz nekem.
Ok, hogy segíteni akarsz valakinek, ez korrekt, viszont nem gondolom, hogy ilyen fórumon kellene az effajta dolgokat egyeztetni. Ha Te azt hiszed, így helyes,hajrá, csináld így, de ne biztass rá másokat.
Én se vagyok a hülye, nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, de látom a másik oldalt is. Tényleg nem akarok jönni a demagóg dumával, de néha gondolj bele, hogy nem teljes ökörség a "vegyél magyar kereskedőtől, támogasd a magyar cégeket" szöveg. Ha ez nem működik, akkor mi is becsukhatjuk a boltot, nem lesz hova bemenni próbálni, nem lesz hova visszavinni a mérethibás vagy garis cuccot, nem lesz, aki szakszerű tanácsot adjon stb. Ezért vagyunk mi és itt is szeretnénk maradni.
Mindig azt mondom a vevőknek, hogy azért érdemes nálunk vásárolni, mert nekem nem érdekem, hogy sz...rt adjak el neki. Az az érdekem, hogy amikor legközelebb egy új kesztyűre van szüksége, le kell cserélnie a sisakját, kihízza a dzsekijét és kell egy másik, hozzám jöjjön vissza (természetesen a magyar kereskedők között is vannak inkorrektek, oda nem kell járni, ennyi...)
Értem én a problémádat és igazad is van részben! Én a Gurablinak próbáltam segíteni azzal, hogy ha nem biztos a méretébe akkor menjen be egy üzletbe és próbálja fel. Nekem szerencsére úgymond sztandard méreteim vannak azért merek rendelni külföldről szinte bármit, kivéve sisak ! Miért vegyem meg itthon, ha a felébe is meg tudom venni? Neked mindegy mennyit fizetsz a kasszánál? Nekem nem! Idén télen sisakot szerettem volna venni. Megnéztem mennyiért tudom kintről megvenni, felhívtam egy Magyar importőrt mondtam neki, hogy mennyiért lenne máshonnan erre azt mondta, oda adja annyiért! Bementem az üzletbe és megvettem ...
De legalább ő nem csak felpróbálja hanem még a boltba elidőz egy kicsit amig mászkál! Végül is ez is marketing! amig elidőz mászkál benne, addig hátha megtetszik neki valami amit megvesz.... lakat stb
Egyetértek! mindennel kapcsolatba, de tényleg úgy van, ha az ember vesz valami, főleg ruhadarabb, akkor menjen már el és vegye a fáradtságot, hogy felpróbálja mert aztán ha nem jó, csak bukhat az üzleten, és el kell adnia amit megrendelt!
ahelyett, hogy rászánná, azt a kis időt míg elmegy, felpróbálja mozog benne...
én azt tanácsolom, ne rendeljünk vakon, de ez csak az én véleményem!
Maximálisan egyetértek.
Lévén kereskedő csak nem motoroscucc.
Minden cuccom boltban vettem.Igaznagyon igyekszem kifogni akciós cuccot.
Amit neten azt el is kúrtam méretügyileg.
Bár volt boltos is ami el lett............
Értem én, hogy nem fogom tudni megváltoztatni, de amikor ezt nyilvánosan, tanácsként olvasom az egyik fórumon, akkor eszembe jut, hogy hadd ne mi fizessük már annak összes költségét (készlet fenntartása, áfa, szállítás, üzlethelyiség bérlet, munkaadói járulékok, szja, munkabér, hiteltörlesztés, helyi adó, társasági adó, nyereségadó, véradó, meg a tö...m tudja még mi), hogy neki legyen egy kirakata, ahol próbálgathat.
Virtuálisan.
Viszont nagyon sok mérethiba miatt eladó féláras cucc lesz a szabadpiacon.
Sajnos a vásárlókat nem fogod megváltoztatni.
Én méretes cuccot semmit nem vennék interneten pont a sok beszívás miatt.
Most erre mit mondjak, mint boltos? Ha ezt mindenki így csinálná, akkor az a maradék néhány üzlet is lehúzhatja k..va gyorsan a rolót, ami eddig túlélt valahogy.
Uvexük.Nagyin ideg voltam Inkább kint melózó ismi behozta a kupakot,és amiért kellett várni 1 hetet rá,engedtek 10 ájrót az árból.
Azóta inkább összegyüjtögetem hogy mi kell,és kigurulok Bécsbe.