Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha érdekel,van egy elkezdett chopper project-em! elöl 19-es guriga hosszu telokkal,hátra meg valami kicsi kellene.ha érdekel,küldj emilt
ezzel meg dolgozni járok
ja itt akép!
sachs-derbi-mz projekt
a sachs blokkom
ez volt a sachs blokkon keihien..
ez az ami a derbiből maradt..csere lóve megunt nő.....jöhet
ez az ami megmaradt a sachs heriből....eladó vagy csere...
helló..pchinátor mennek a képek!
Megszakítós a gép már egy cimbora alakított a megszakítón de asszem nem lett jobb a 25 km végig rángatta
nekem van strobim :D
Ha elektronikus, akor csak egy strobi kell hozzá meg egy subler.
Fel lett hívva a fiygelmem egy hibára, és tényleg, már megint sikerült marhaságot írnom:)

szóval
"A nagyobb feszültségű, de azonsos teljesítményű izzónak, ha 12voltos, fele akkora az ellenállása mint az azonos teljesítmányű 6 voltosnak."

Helyesen:

A nagyobb feszültségű, de azonsos teljesítményű izzónak, ha 12voltos, DUPLA akkora az ellenállása mint az azonos teljesítmányű 6 voltosnak.
talán van megoldás szerelő nélkül!
http://www.motelek.net/beleuch...
ma felhívtam 2 motorszerelőt hogy mennyiért vállalják az 1986-os hercules gyújtásbeállítását, erre a válasz a következő volt: NEM FOGLALKOZUNK MÚMIÁKKAL. Örülök hogy ennyire jól megy a mootorszerelőknek. Asszem kénytelen vagyok én megcsinálni, majd rájövök hogy kell.
Megám! És szupi!
Köszi a választ. Tehát akkor ez teljesen normális jelenség .
"minden vízbe mártott test...."
Terheletlenül még többet is, simán 30-40 violt kiön belőle.

Ennek az az oka, hogy ezek a generátorok terhelses szabályozásúak.
Ebből értelem szerűen következik, ha nincs meg a megfelelő terhelés (Ohmban, amire a generátor x feszültséget tud leadni) akkor a fesz felugrik, és szépen leverdesi a 12 voltos izzót is.

Gyk: A nagyobb feszültségű, de azonsos teljesítményű izzónak, ha 12voltos, fele akkora az ellenállása mint az azonos teljesítmányű 6 voltosnak.
(ebbőlmeg az következik, hogy nem terheli a generátort eléggé)
Mit mond Ohm törvénye?
6 és 12 voltos izzó uygan abban a rendszerben.
Ohm törvény...
Köszönöm a választ Gombi, de nekem úgy tűnik nem a gyári gyújtás van benne, hanem egy ducati 6V 19W 10610W. A multiméterrel megmértem a hátsó lámpánál a feszültséget, és 13V- ot mutatott. Azért gyanakodtam hogy valami nem stimmel, mert a 12v 5w izzók hátul rendszeresen kiégnek, elöl viszont 6V 15W izzó volt de az elég sokáig húzta. Mondom teljesen amatőr vagyok a témában, ezért ha valaki valami hasznosat tud mondani azt nagyon megköszönöm.
Megvan még a Safarid?