Mert jobb lesz tőle a motor:)
ha már blokkot szedted szét akkor a karbit is érdemes kipucolni, mert jobb lesz tőle az autó meg a fogyasztásilag is jobb lesz valamennyivel:)
Te ez egyáltalán nem probléma. Van a szíjtárcsán meg a blokkon jelölés, főtengelyen meg a vezérműtengelyen is, oda beforgatod, rárakod a szíjat, megfeszíted, és kész a vezérléssel mást nem kell ügyködni, ezután jöhet a szelephézag állítás ha nem hidrotőkés.
Én megértelek. :) csak kicsit túlnagy fába vágtad a fejszét... bár ha lehet szedd le a henger fejet és csak a hengerejet csináld meg jól hogy jó legyen pl a szelepeket nézz át mindegyiken hogy nincsene e besülve vagy kopások és a szelepeket kicsit csiszoldd be és aztán szépen rakd össze. a vezérléssel valahogy megoldjuk:)
no meg a karbit sem ártana kipucolni, de persze a állító csavarokat ne felejtd el hogy hány körrel vannak betekerve. aztán miután újra összerakod és akkor jó lesz. és persze a állításokat ugyanúgy tedd.
Soha nem szereltem autót, szóval van benne nehézség.
Most elvileg be kéne állítani a szelepeket. Csak mivel elvileg el van rakva a vezérlés, igy nem jövök rá.
bár nem kell felkapni a vizet. Én kiskorom óta mindig néztem a szerelőket és tanulom és mindig kérdezgettem meg segítettem, bár csakmondom én 15-6éva korom óra maszekolok még bécsben is lakásokat újítottuk, meg villanyt szereltük. Szal nem mindig megy magától jobban, és jobb mesterektől tanulni. és persze közben elsajátíthatod. pl én 2éve csak tudok coval awival is hegeszteni mert megtanítottak. és utána elsajátítottam. de ne es kétségbe:)
Az sincs túl messze. Meg haverom is ott lakik, akkor beugrok hozzá is. Viszont most néztem időjárásjelentést, hát úgy látszik már idén tuti nem lesz próba Legalábbis én suli miatt nagyon elfoglalt vagyok dec 10 ig. De addig amúgy is esőt meg havat! mondanak, hát ez van.
Ja tényleg. Toyotával van valami probléma? Haveromnak is toyotája van, nemrég kapta szanaszéjjel a verdát, lehet már összefelé rakja :)
Hülyeség? Tényleg?
Nézd, ha soha semmit nem próbál meg az ember, mégis hogy a francba tanulsz meg bármit is? Ha polcot szeretnék csinálni, legyen mellettem egy asztalos? Ha izzót akarok cserélni a lámpámban, legyen mellettem egy villamosságis? Ne szórakozz már...
Lehet, hogy te olyan profi vagy, hogy születésednél te vágtad el a köldökzsinort is, de elnézést, én sajnos nem születtem ilyen profin. Viszont szeretnék megtanulni lehetőleg minnél több dolgot, és ehhez muszáj hozzányúlnom a cucchoz.... Bocs.
Bár hülyeség volt hozzányúlni a kocsidhoz. csak akkor kellet volna ha melletted van egy szakképzett vagy hozzáértőszerelő és fele annyiért megúsztad volna .....
nah mindegy hagyjuk.....
Van itthon egy 1.6-os is, az már dupla vezérműtengelyes, és annak tényleg felül van.