Akkor magyarázd meg hogy a toyodat miért nem tudtad megcsinálni mert nem indul be? azért kvittek vagyunk.
Bár tudom hogy mi a gányolás meg mi a precíz munka!
Bár sok olyan helyen ügyesebb kezű mindig a legegyszerűbb megoldással kezdi ha nem megy, akkor csinál célszerszámot, mert mindig spórólnak az idővel sajnos. Mondom hogy van saját csapágylehúzom is csak nem mindig használ.
én értelek. a lendkeréknél amikor meghúzom akkor úgy szoktam hogy a középen húzom meg és a lendkereket erősen megfogom kézzel, és akkor kiskalapáccsal a villáskulcsra ütöm. (olyan mint a légkalapács.) és rendszerint rendesen meghúzza és nam is szakítja meg és nem is lazul meg mert rugós alátétet teszek mindig bele.
például így is lehet.. Bár én is csináltam már jó pár célszerszámot is :) még használom is. pl egyik ami bevált, a gyújtás beállító serszám. hogy volt nekem egy rossz lendkerekem és az kivágtam és csak a közepe van meg és kb5 cm átmérőjűre körbekivágtam. mert így könnyebb hozzáférni a megszakítókalapácshoz meg állítani:)
Amúgy a találékonyság az ha ilyen esetben nem fogsz egy kalapácsot és megoldod, hanem fogsz pár szerszámot és készítesz egy célszerszámot ami normálisan megoldja a feladatot, szerintem.
De remélem azért nincs harag, régebben én is sokmindent megoldottam, de egyáltalán nem vagyok rá büszke, mióta inkább áttértem arra hogy ha nincs olyan szerszámom akkor fogom magam és csinálok egyet, ha meg nem megy az nem kifogás, akkor ne álljon neki az ember!
és ha nincs kéznél akkor meg? bármondjuk hirtelen olyan helyre kell menni és nemis tudsz hogy mit kell csinálni és sürgős lenne megcsinálni és akkor meg kell tudni oldani itt a találékonyág kérdése és a kézügyesség is. ha nem hiszed el hogy sok mi minden csináltam már :)
tudom mondom hogy ha még nem kel el akkor van még mit kipróbálni. a simson egyszer kezelni, a kymco robogóval kész rémálom volt még a robesszal jégre mentem persze én hülye nyárigummával. és csak alig bírtam kijönni a jégről. :D:D
az tudom hogy az nem viccből találták ki. de sok embernek nincs. de bár gyakorlattal meg lehet csinálni. azért van nyomaték kulcs hogy a csavart ne tudj meg durván beleszakítani mert akkor baszhatod.
de én régebben párszor beleszakítottam a csavart és onnantól tudom hogy mekkora erő kell pl. a 8-as meg 15-ös csavarokhoz meg nem is beszélve hogy 5,6-os vagy 8,8-as lágyságú csavarral húzod meg:)
Komolyan gondolkodom ezen a motorkerékpáron Szerintetek megérné? Attól félek, hogy túl erős lenne és nem tudnám kezelni
Most ha 500-ért eladom, úgyse vagyok vele kisegítve.
---
RX-re 90-et mondott, de alkudható.
http://car-tarsak.blogspot.com...
... és a korábbi, nem a Replica
Slampixxx, nem mint vevő csak érdeklödő kérdezem, mi az ára az RX-nek ?
A két dolog marhára külömbözik!
Bár tudom hogy mi a gányolás meg mi a precíz munka!
Bár sok olyan helyen ügyesebb kezű mindig a legegyszerűbb megoldással kezdi ha nem megy, akkor csinál célszerszámot, mert mindig spórólnak az idővel sajnos. Mondom hogy van saját csapágylehúzom is csak nem mindig használ.
Elvileg az ismerős itt 2 utcával arrébb tud nekem csinálni, ha nem megy, szólok!
Az iylen lendkerék szinte garantáltan ütni fog, és a kelleténél jóval hamarabb kinyírja a főtengelycsapágyat.
HA van oylan motorod, ami indokolatlanul hamar elnyűvi a főcicsapágyat, tegyél a lendkerék mellé egy mérőórát, és gyakran meg is van a hiba oka.
Ugyan ez a csapágylehúzós lendkreékleszedés.
A normál lehúzó nem véletlenül középen húzza.
Nekem most pl. a Kreidler-hez kell gyártanom:
De remélem azért nincs harag, régebben én is sokmindent megoldottam, de egyáltalán nem vagyok rá büszke, mióta inkább áttértem arra hogy ha nincs olyan szerszámom akkor fogom magam és csinálok egyet, ha meg nem megy az nem kifogás, akkor ne álljon neki az ember!
de én régebben párszor beleszakítottam a csavart és onnantól tudom hogy mekkora erő kell pl. a 8-as meg 15-ös csavarokhoz meg nem is beszélve hogy 5,6-os vagy 8,8-as lágyságú csavarral húzod meg:)