én értelek de nem tudom megszámolni hogy hány blokkot szedtemszét és raktam össze és minden csapágy pöpecül megybe ahogy kell meg jönki ez a kézügyesség kérdése.
pl a mágneses lendkereket a lehúzó nélkül is pöpecül precízen is lelehet venni egy icipici kalapáccsal meg egy csavarhúzóval is:)
mert mind nem a feszegetés a lényege hanem a rezegteti kell.
Kalapáccsal püfölés eléggé gány megoldás, illesztve vannak azok a felületek, és nem arra tervezték hogy te kiüsd belőle a csapágyat, és ezen felül még a blokk is szétrepedhet, ez a legrosszabb eset, de az simán előfordulhat hogy a következő csapágy már nem lesz elég szorosan illesztve a házban. Szétszedés előtt meg illik lepucolni a blokkot.
én a TM-el csapattam már ősszelé is egész jól megy:)
már csináltam kis kanyarvályúkat nem is kicsit mert mindig ugyanazon a vonalon megyek a kertben :D
eccerű:)
nekem volt hozzá egy nagy szelepszár és azt használom a csapágyak kiütésére. bár ha van kb azonosméretű csöved az is megfelel. lefektetni asztalra persze alá fát kicsivel nagyob kalapács ennyi:) ha nem megy szóljál.
Aluminium jobban tágul mint az acél, szerintem kezd el melegíteni, 120 fok fölé azért ne menj, nem szeretik annyira a csapágyak, és ezen a hőmérsékleten próbálkozz.
És a nyomaték kulcsot is viccből találták ki.
napersze