egyébként a izzóval kapcsolatban hogy a lendkeréken le van írva hogy hány voltot és mekkora a max együttes watt felhasználása. mondjuk ha 45 watt akkot abból legyen a első izzó 15-25 wattos, akkor a hátsó 10 vagy 15. és akkor ha van elektromos kürt ez is bele tartozik:) és akkor nem égnek ki meg rendesen világítanának is.,
De ha nagyobb izzót tennél bele akkor pislákolni fog mert nem bírja ellátni a generátor a izzót, de ha ennél kisebb izótt akkor folyamatosan kiégne. ez tapasztalatból írom.
én a lógó kábeleket szoktam kábelkötegelővel csinálni lehet kérni a barkácsokban van fehét meg fekete is és feketével szebb.
azért jó mert ha mégis gáz van a elektromossággal akkor látni lehet a színes kábelt hogy mi hova vezet :)
Ennek az elektromos rendszere 12V-os vagy 6 ? Másik (indexes) fórumon furcsállotta egy kollega, (DS50) hogy 12V-os (kiégett) izzókat szedtem ki a világításból, de azóta nem reagált odaát.
Olyannal pótoltam ami volt benne tehát 12V-ossal.
Bocsánat a buta (kezdő Puch-os) kérdés miatt !
Lehet fogok még butábbakat is kérdezni, de legalább kérdezni tudok :) (mert kérdezni is tudni kell)
Belátni sem egyszerő, nemhogy lefotózni, és a szerelésről még milyen messze vagyunk :)
Egy volt kollegám, jóbarátom (régi motoros, nagyvasa van) bevállalta... Tudom akkor lesz az igazi ha magam csinálom, de majd ellesem a fogásokat :)
Kábelezésre is várok tippeket, minden felesleges lógó kanócot likvidálni akarok, csatlakozásokat újrakötni, zsugorcsövezni...
De ha nagyobb izzót tennél bele akkor pislákolni fog mert nem bírja ellátni a generátor a izzót, de ha ennél kisebb izótt akkor folyamatosan kiégne. ez tapasztalatból írom.
azért jó mert ha mégis gáz van a elektromossággal akkor látni lehet a színes kábelt hogy mi hova vezet :)
Amúgy gyújtásfedél leszed lendkerékre rálessz írva hogy 6V 19w vagy valami hasonló ha nem ez akkor más de az a fajta elég valószinűtlen.
Olyannal pótoltam ami volt benne tehát 12V-ossal.
Bocsánat a buta (kezdő Puch-os) kérdés miatt !
Lehet fogok még butábbakat is kérdezni, de legalább kérdezni tudok :) (mert kérdezni is tudni kell)
Egy volt kollegám, jóbarátom (régi motoros, nagyvasa van) bevállalta... Tudom akkor lesz az igazi ha magam csinálom, de majd ellesem a fogásokat :)
Kábelezésre is várok tippeket, minden felesleges lógó kanócot likvidálni akarok, csatlakozásokat újrakötni, zsugorcsövezni...