Azért ez biztató,mondjuk úgy már értem hogy inkább az udvart fűtöd.Ha te azt kedveled hogy szélsőséges kilengések vannak az tényleg nem az én helyem,a világért sem tudnék ott élni.
És nálunk azért vannak otthon a nap 85%-ában,nem hátrány ha akkor nincs hideg.
nem kell ironizálni
régen a rendőrhöz nem mert hozzá érni sem senki
most meg ha egy kicsit erélyesebb vagy egyből a katonai bíróságon találod magad
szóval ha nem tudsz fegyelmet tartani erővel akkor muszáj haverkodni a retkekkel hiszen egyszer úgy is megvárnak valahol.....
egy már leszerelt rendőr ismerősnek ott telt be a pohár amikor egy retket igazoltattak és kicsit eldurvult a helyzet, talán az ujja eltört a cigónak
évekig járt emiatt bíróságra, pedig ha nem tiltakozik a cigó akkor semmi baja nem lett volna beviszik felveszik az adatait és mehetett volna a picsába
persze korrupció helyett le is szerelhetnének, de nem mehet el minden ex yard légkondi szerelőnek, hiszen akkor ki mérne az utakon
Nem úgy okoskodok,leírtam hogy nálunk hogy van.Nálam 250nm van.És mégegyszer írom,persze hogy ebben a tudatban élsz hogy óránként rakni kell rá ha csak két db fát raksz rá.Nem pajtás,a kazán púpig van ragva,huzatszabályzó elzár és rá sem kell nézni.
Nem számit hogy te mit utálsz,nem itt laksz.én meg csukott ablaknál utálok aludni .Hét ha 2-3fát rakst rá akkor tényleg óránként kell rakni.aztán minek kéne nekem hogy egész nap 18-20fok legyen?Nálam puffer nélkül melegebb van,és este nyitott ablaknál alhatok.Pont leszarom a puffert.
Pont ezért kéne a puffer,egész nap 18-20 fok közt van.
Az esti 27-28 fokot utálom,nehezebben alszom el.
Én nem kell megrakni,csak 2-3 fát rárakni.A lényeg hogy had égjen,egyszerre fűti a lakást és nyomja fel a puffert.Látszik rétegenként hogy melegszik,magasságban 3 helyen van hőmérő.
45Kw os a kazán.
Blődi megint úgy okoskodik hogy amit ő csinál csak úgy van.De nem.
Tehát,este 6-körül begyujtja az aki hazaér a bekészített fát.Majd 6-tól 11 ig lebattyog kb óránként és 2-3 darabot rádob.Majd ez leég és másnap este 6-ig a bekészítésen kívül rá se néz senki.Ez még vagy reggel megtörténik vagy este 6 kor.
A nap többi részében meg megy a pufferről.
hogy blődi naponta egyszer vagy hetente 3x rak a tűzre,az irreleváns.
Uszkve 200-230 négyzetmétert kell fűteni.
Hát én megint csak saját tapasztalatból tudok beszélni.Nincs puffer,túlméretezett kazán van jó huzatszabályozással.Ha egy átlag téli napot nézünk akkor az nálunk úgy néz ki hogy kb délután 4kor van begyújtva ekkor van 22-23fok,a nap hátralévő részében egyszer max kétszer van rakva rá,hajnalba még meleg a radiátor,éjszaka az ablak bukón van.Estére 27-28fokra megy fel.Szó al elmondható hogy ha este 9fele még megrakom akkor másnap délután még 22-23fok van.
hát ez tul. képen kormányzati hiba volt(kezeit széttáró)
Amikor 12 évig azt szajkozzák, hogy nem változik a rezsi ár akkor kevés a hajlandóság a korszerűsítésre(kezeit széttáró) Mondjuk 1* már leírtam de leírom még1*. 12 éve a jóska pista ugyan úgy 25 ezret fizetett a fűtésért mint most. Csak akkor a havi kereset nettó 120 ezer Ft volt, most ugyan annál a cégnél ugyan abban a pozícióban 350 ezret keres és ugyan úgy 25 ezret fizet a fűtésért(kezeit széttáró) Mi indokolta volna azt,hogy ne horvátországba vigye el nyaralni a családját a megtakarításából, hanem korszerűsítse az akkor még megfizethető áru fűtésrendszert és ház szigetelést? Semmi(kezeit széttáró) Hisz jóska pista tudta, hogy jövőre is 25 ezret fog fizetni a gázra és még az elkövetkező 4 évben is hisz vityáék "IS" megmondták, hogy NEM LESZ GÁZÁREMELÉS 😆
Na most lett(kezei széttáró) és viszonylag rövid felkészülési idővel(gondolkodós) Most egyszerre akar mindenki korszerűnek lenni szigetelésben és olcsónak fűtésben 😅
Szóval ha másként van tálalva a sztori lehet elgondolkozik a paraszt, hogy idő szerű lenne korszerűsíteni. De nem ez történt(kezeit széttáró) Ettől függetlenül nem lehet azt mondani,hogy nem történtek ezzel kapcsolatban lépések. Évről évre az új építésű házakat kötelezték a szigetelésre és egyre szigorúbban. Asszem már néhány éve csak zéró kibocsájtású ház épülhet ha jól tudom(gondolkodós)
emelet számos támogatás volt ezzel kapcsolatban. Volt lakásszigetelési támogatás, fűtőberendezés támogatás, napelem támogatás is.
Aki akarta ki tudta használni aki meg nem az elment horvátba 😅
1000 puffernél nem nagyon kell dobálgatni óránként a fát (kezeit széttáró) Beszéltem néhány gyakorlott "kazánfűtővel" állításuk szerint reggeli 1*-i elfoglaltság 1 nap. ősszel tavasszal meg kétnapi(kezeit széttáró)
Az, hogy ki fogja dobálni a fát a kazánra hát az aki itthon van(meghajlós) Az meg nem én leszek(kezeit széttáró) Szóval a kazánfűtés meg egyébként is női munka(meghajlós)
miért az orbán költsön a lakóház korszerűsítésre?
cigi-sör-horvát nyaralás-stb tellik mindenkinek mert ugye megérdemlik de saját vackukat nem javítják?
annyiban igen, hogy az oroszoknak van mire mutogatniuk. pl. a népirtást azért dobták be, mert ez lenne az egyetlen elfogadható indok a beavatkozásukra.
jó kazánnal nagy pufferrel egy nap lazán felfűt 2-3 napra
ha nagy a kazán akkor nem sok fáradság
pl faterék kazánjába csak a 40 centis fa fér el, de ha jobban meg akarja pakolni akkor inkább 35, azt azért rakni kell óránként
gyűjtögetek nekik préselt raklap lábakat az sokkal lassabban ég mint a fa, este az lesz mindig az utolsó kanyar
hát, szerintem senki sem örül neki. két dolgot lehet felróni orbánéknak. 1. lakóház korszerűsítés támogatására költhettek volna sokkal többet a rezsiköltségek lenyomása helyett. 2. azt hazudták, hogy az orosz energiát olcsón kapjuk (ötödáron). na most utána kiderült, hogy ez nagyon nem így van, az árak az energiatőzsdékhez vannak kötve. vagyis az olcsó orosz gáz csak egy mítosz, mondhatni hazugság.
én az átlag embertől pesszimistább vagyok
de
abban biztos vagyok hogy evvel a rezsi dumával nagyjából mindenkit átbasznak, ez csak arra jó hogy mindenkinek az utolsó fillérjeit is kiszedjék a zsebekből
mondjuk ez arra jó hogy a gazdasági mutatók ne menjenek erősen a mínuszba
olyan emberek akarnak csak napelemről üzemelni akiknek napi 15-20kwh fogyasztásuk van
aztán pislognak hogy ekkora akku kapacitás napi 3 milla, nem fogják fel azt hogy ha télen 10 napig nincs nap akkor neki 10x 20kwh cuccot kell a spejzban tartani, vagy leáll a rendszer
a hőszivattyús rendszerek is amik eddig 2-3 millák voltak most valamiért megugrottak és már 10 millák repkednek
ami azért is vicces mert 1 milláért már nagyon fasza csendes halk légkondikat lehet venni 20 db vagy alatti zajjal, és ha minden szobában van egy ilyen akkor sincs még a közelében sem
a rezsiemelés miatt én is el vagyok szomorodva olyanokra költök most ami eddig eszem ágában sem volt(kezeit széttáró) Úgy fejlesztem a fűtésrendszeremet, hogy visszalövöm magam a 60-as években és ezt is qrva drágán. Én még is azon szerencsések közé tartozok akik 3 hét alatt hozzájutottak egy vegyes kazánhoz 😁 Mondjuk 2 éve még 180 ezerért adtak egy 35 kw-os kazánt most alig kevesebb mint fél millát fizettem érte a 100 ezres puffer most 300 fölött van, ha van azt még egyenlőre januártól ígérték, úgy, hogy még nézelődök(gondolkodós) Ha már lúd legyen kövér lecserélem a 10 éves hibátlan álló sójer dövál gázkazánomat is normálisabb féle kondenzációsra energiatakarosság céljából 8 K alatt az sem áll meg(gondolkodós) Aztán leszigetelem a födémet az is több kila lesz. Mire minden eszköz meg lesz és minden beépül a helyére lesz egy kézzel fogható összeg. 3-4 éve még egy új autót vehettem volna az árából 😆 Mondjuk az elkövetkező energiaárakon 2 max 3 év alatt megtérülő beruházás ezen az áron is(fetrengős)
Úgy, hogy én is el vagyok szomorodva(kezeit széttáró)
És nálunk azért vannak otthon a nap 85%-ában,nem hátrány ha akkor nincs hideg.