Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem egy család is olyan mint egy vállalkozás, közös bevételek, közös kiadások. El nem tudom képzelni a külön kasszát. Akkor nem lennénk együtt, hanem külön utakon járnánk.
Mert a te fejed csak azt engedi a te személyiségednek, hogy ilyen egyszerű, havonta leülés és kettővel történő osztásban gondolkodj.
Mondjuk tőled nem is igazán remélek többet, de ezzel gondolom nem árulok el titkot.

(Segítek azért, bár nem fogod megérteni azt, hogy a külön kassza NEM azt jelenti, hogy a fele, és nem is a strigulák húzkodása.)
Akkor nem jól írtam, én kerülök mindig jóval többe! Jobban járok. :D De soha nem mondok semmire nemet akármit is levesz a polcról... Így nekem sincs lelkifurim sőt én szoktam nejem noszogatni...
De látod, máris számolod, összehasonlítod.
Nekem ehhez nincs kedvem. Még ha kevesebb is lennék én, akkor sem.
😂 az az egy biztos, nàlad nincs fejben minden rendben. Biztos vissza lehetne ezt vezetni a gyermekkorodra vagy bármire.
Nekem a pofámról égne le a bőr amikor a számlák fizetésekor összeülnék párommal és kiszámolnánk ki mennyit fürdött, hány köbméter vizet használt el.
Vagy ha vennék valamit és mint az oviban, ez az én pénzemből van, nem használhatod… értelmes embert kell találni és fel sem merül ilyen hogy ki mit miért vett, ha kell hát kell. Nálatok sanszos hogy nem az asszonnyal van a probléma.
Amikor elmentek vacsorázni, akkor is külön kéritek a számlát? Gondolom te kevesebbet eszel, miért fizetnéd az ő részét is… hiszen csak a feleséged vagy mid. Meg a gyerekek is a spórolt pénzükből esznek ?
Én nem bánom a közös kasszát, mostanában "többe kerülök"... :) De tudjuk finanszírozni, és még csak hitel sem kell. Bár nyaggat a bank, hogy 10miller hitelre jogosult vagyok (kiemelt ügyfél) az adatok alapján. A buta káanutájukat lesik az adatokat! :D
Persze.
Ilyenkor szokták mondani (nem pont erre, de...), hogy az embernek pénze és biztonsága, vagy haverjai-rokonjai vannak, vagy barátai vagy szabadideje, vagy jó kollégái vagy a saját melója van elvégezve.
De értem, látom, hallom és sejtem a sorok között bújó, ki nem mondottat is, ha akarod, fejtsd ki, szívesen meghallgatom, de párszor már hallottam ilyent.
Aztán ezeknél az embereknél cica lett a lakásban, most egy kutya is masnival a két füle között, és és azért nem vett magának az amúgy rendkívül jó jövedelméből fagyigépet, mert a családja szerint az nem jó, mert egyszerre csak egy ízű fagyit lehet vele csinálni. És inkább viszi őket fagyizni, gombóconként mondjuk minimum 3x áron.
A kisebbik rossznak gondolom.
Ne értsd félre, de én pl. rendkívül nehezményezném a közösből a bagó-alkohol vásárlását, én ezekre, és általában a függőséget okozó, egészségtelen életmód/anyagok finanszírozását.
De beleszólni nem akarok senki életébe, így mindenki arra költi a keresményét, amire akarja. Nyilván a költségek el vannak rendezve, ebből soha nem volt gond, a maradékot mindenki úgy ahogy szeretné. Elteszi, feléli, stb.
Ez azért sokmindent elárul hogy külön kasszán vagytok 😂
Ezt sosem értettem, de ti tudjátok. Számunkra a külön kassza az nem bizalom, hanem buzilom.
Én külön kasszán vagyok, így mindenki a sajátjával veri.
OrbietUrbi most pofáz tusnádon, tessék szépen azt nézni hallgatni! :)
Én tízen évesen fújtam a füstöt gondolom azért hogy rém keményen nézek ki 😂 😂 😂 😂
Hála égnek nem bagózok de a árát fizetem sajnos mert a párom meg vadul 😭
Pedig itt az én spurságom és a ő szigorú tekintete néz farka szemet 😂 😂 (vesztésreálok pénztárcámmal együtt 😬 )
100 helyett 50 m3, az nálam azt sejteti, hogy nem szakember csinálta, hanem kalákában a pék meg a szatócs.
Na, csak nem lelépett a tróger???
Valószínűleg eljutott az agyáig, hogy a "Szabadságnak ára van".
Azért lélekben még itt van a vén buzi 😂😂
12Ft volt egy doboz barna szofi gyufával, mikor kezdtem bagózni, de már sokéve nem tartozik a hobbijaim közé.
Azért nehogy könyörögjünk neki,még a végén elhiszi hogy nélküle megáll az élet.Felnőt ember,így döntött.Gyenge jellem,nem bírja kezelni a helyzetet így menekül.
Na mi van nem tudtok meglenni egy kis kommunizmus nosztalgia nélkül 😂 😂 😂
Aztán vissza ne sírjátok nekem kőbányait meg a füstszűrös nélküli munkást még akkor se 2 forint 40 fillér volt 😂 😂 😂
Várjuk vissza az öreg libernyák csirkefarhát kommandóst. :)
nekem rengeteg szabadidőm van, én mindent is elovasok, egész addig a pontig amíg nem kezd el idegesíteni
pl melyik oldal mit vadászott le az nem érdekel, ellenben az hogy a brüsszeliták mivel szurkálját magukat tökön-szíven az igen, hiszen előbb-utóbb úgy is az lesz amit akarnak
pl ez az energia dolog régóta sejthető volt, már múlt éven voltak cikkek hogy lesznek bajok, utána azért lehetett olvasgatni hogy itt 3x annyi a villany ott 2x annyi(hozzánk viszonyítva) szóval lehetett erre számítani még akkor is ha a királyi tévében nem mondták el egy nap 117x mit a migráns, vírus , soros, stb fele-negyede se igaz rémhíreket
ennek köszönhető hogy tavasszal elkezdtem csinálni egy 3kw napelem rendszert, ami persze nem húz ki a szarból télen, de mégiscsak több marad a zsebben mintha veszek egy peca kocsit a felesleges pénzemen
amúgy a sors fintora hogy 1km-re tőlünk árulnak egy l300 kocsit, és viszonylag épeszű áron, szóval azért kicsit bánatos vagyok......na de csak elviszik gyorsan és nem látom minden nap, és megnyugszom 😀
Azt üzenem innen Bogyónak, h ne szarakodjon, térjen vissza, mert szükség van az elszánt ellenzékre, meg egyébként is , ha meglátom a négyes mellet bagózni a retyónak támaszkodva, megállok és úgy hátbabaszom a pb-palackkal, hogy kiköpi a cigit.
Egy cikket sem olvastam el, sőt a háborút is leszarom, éppen pont úgy fog történni minden...
most akkor honnét lesznek balos híreink?
én szinte mindig elkeztem olvasni amit linkelt
Mondjuk azt én sem értettem, szerintem nem látott a cigi füstjétől azt félre hordott az egere. :)