Nem volt érdemes.
Eleve ez a szele tamás is annyira, de annyira független, hogy na!
A meduza pedig "Svájci óra pontosságú", meg bolygó szinten mérvadó.
Szinte megkönnyeztem.
Az is érdekes, hogy ti mindig ünneplitek azokat a külföldieket akik idejönnek köpködni bennünket!
A Haza, a Nép pedig nem egyenlő egy párttal, politikussal!
Az pedig, hogy ennyien szavaztak a cigányra csak és kizárólag a ti hibátok!
GD írásában is volt egy "tény" amin felröhögtem.
"nyugati propaganda" valós információtartalma 80-90%, "
Több kérdésem talán nem is lenne!
Ok,de szerinted reálisan az elfoglalt területeken mennyi ukrán maradt és vissza tudják foglalni?
Eleve a donyecki régióban már 8 éve folyik a népesség csere.Nem ideológiai.Pragmatikus okok miatt.
Az ukrán és ukránnak érzők ukrajna fele a ruszki meg orosz fele költözött a szétlőtt helyről.
És nem vagyok meggyőződve hogy segítség a fegyverexport.
Már abban a tekintetben hogy mennyire córesz a népességnek egy többéves elnyujtott háború.
Mert emberanyagban az ukrán birja,még,a ruszki meg csak 10%-ot használt el.Nem mondom hogy a 900-ezres hadserege mind mehet oda,mert a távolkekettől a flottán át sok helyen foglaltak,de hogy van még tartalék az ziher.
Alapvetően a középtávú prognózis egyöntetűen az hogy a most elfoglalt terület már nem lesz ukrajna,hogy mennyivel lesz több az még kétséges az offenzíva kimenetelének függvényében,de esélyes a Minszk-odessza vonal ruszki fennhatóság.
innentől az ukrajnai gazdaság esik még eggyet a béka segge alól.
A máisik verzió hogy a hős és nemzeti megerősödött ukrán hadsereg az amerikai testvériség jegyében moszkvából kibombázza putyint.
Ja,csak akkor tuti kijev,lviv és a többi nagyváros elporlik a taktikai atomtámadás tüzében.
Egyenlőre at Austin aszondta megkettőzik a fegyverexportot.
Ja,a muszka meg kettőzött erővel rombolja a közlekedési és szállítási vonalak totális pusztítását.
Irány a századelő infrastruktúrája.
Nem vgyok boldog ha kötelező kvótával keéll bedobni a közös alapba az ukrán ujjáépítés cehhjét.
Mert az a pénz egy sötét kútba esik.És bullshit hogy mennyit profitálunk belőle.
Ez mindig is minuszos lesz.
Szóval még mindig tárgyalásos úton kéne rendezni nem ezzel a nackó faszsággal.
"én is el szoktam olvasni mindkét oldalt. Folyékonyan, anyanyelvi szinten beszélek mind oroszul, mind ukránul. 21 évig éltem SzU + Ukrajnában. Számtalan (= több tucatnyi) barátom, rokonom, ismerősöm él arrafelé, akivel tartom a kapcsolatot. Magyarok, oroszok, ukránok vegyesen. Többnyire Kárpátalja, de vannak ismerősök Dnyipróban, Lviv(Lemberg)-ben, Kijevben, Orihovóban, Odesszában. Egy távoli ismerősöm járt Bucsában, a visszafoglalás után. Személyesen. szeretnl Sőt, még Luhánszki menekültet is szállítottam egyszer, azóta is csetelünk. (Oroszul)
Nem hiszem, hogy ettől még én vagyok a nagy megmondóember, hogy elkezdjek tényként allítani véleményeket. Csodálom azoknak magabiztosságát, aki határozottan álltja, milyen jót tudja a frankót.
De azért kétlem, hogy sokan lennének a fórumon hasonló tényszerű, OTT LAKÓ EMBEREKEN alapuló személyes lefedettséggel, mint amekkorával rendelkezem. ;) Nyilván mindenkinek van személyes agendája. De sok tucatnyi emberrel való beszélgetés után egy dolgot világosan látok: a "nyugati propaganda" valós információtartalma 80-90%, az orosze pedig 5-10%. Qrvára, kib.szottul nem értek egyet azzal a törekvéssel, "hogy ez is hazudik, az is, legyen fele-fele" . Mert nem egyezik a tényekkel, és személyes tapasztalatokkal az orosz bullshit. Nagy általánosságban: az ukránok szépítenek, túloznak, és nem erőltetik a negatív híreket. Ez tény. Az oroszok viszont konkrétan hazudnak, népírtást hirdetnek az orosz állami médiában, és uszítanak. Ez is tény. Nem vélemény - hanem tény.
Kib.szottul idegesít, amikor a két propagandát igyekeznek összemosni - mert a kettő nem egy kategória.
Orosz terület? Oroszok? WTF? Hányotoknak van orosz ajkú rokona odaát? Mert nekem van, vagy egy fél tucat, a legközelebbi unokatestvéri szinten (2 db uncsitesó, apa magyar, anya orosz, anyanyelv orosz, magyart sajnos törik, ukránt is). Qrvára nem tartja magát orosznak egyik sem, és ukránnak érzik magukat. Nagyon sok ilyen esetet ismerek - személyesen. Keleten is. Szóval hagyjuk már ezt a orosz föld, oroszok propagandát. Nem azért, mert nem szeretem, vagy nem egyezik a világnézetemmel - ez enyém sem jobb, mint más random arcoké az interneten. :)
Hanem mert objektíve nem egyezik a bullshit a tényekkel. Egyetlenegy olyan embert sem ismerek, aki virággal fogadná az oroszokat. Nyilván léteznek, minden országban vannak irredenták, elégedetlenek, stb. De hogy látványosan túlsúlyban vannak az orosz anyanylvúek között az ukrán identitású emberek, az nyilvánvaló, tagadhatatlan tény. Mert általam 30+ éve, személyesen jól ismert emberek mondják. Családok szakadtak szét oroszbarát/ukránbarát vonalon, mert nem mindenki akar ukrán lenni. De még mindig 1:10, 1:5 arnyokról beszélük. Keleten sem létezik a 1:3 -nál oroszbarátabb arány, sehol. De persze lehet, hogy én tudom rosszul, és jobb forrásaitok vannak..."
Hiába, egy kis parvenü zsidó komikus hogyan tudhatna a nagypolitikában legalább minimális szinten is ellavírozni?
Cipész a kaptafánál, buzi meg maradjon meg köcsögösködni.
Szerintem 30 ezüsttel egyenértékű.
Amit majd a lánctalpak közék szórnak, ami keresztül hajt rajta, mint az ikonikus filmben (aminek most lusta vagyok a címére rákeresni).
https://pestisracok.hu/adopara...
itt van kis adalék.
És pont a főgonosz oroszokkal... hiába no, a pénznek nincs szaga.
Kis ukrán gennyláda.
De mit is lehet várni egy zsidó ukrán nácitól?
Eleve ez a szele tamás is annyira, de annyira független, hogy na!
A meduza pedig "Svájci óra pontosságú", meg bolygó szinten mérvadó.
Szinte megkönnyeztem.
Az is érdekes, hogy ti mindig ünneplitek azokat a külföldieket akik idejönnek köpködni bennünket!
A Haza, a Nép pedig nem egyenlő egy párttal, politikussal!
Az pedig, hogy ennyien szavaztak a cigányra csak és kizárólag a ti hibátok!
GD írásában is volt egy "tény" amin felröhögtem.
"nyugati propaganda" valós információtartalma 80-90%, "
Több kérdésem talán nem is lenne!