valamelyik szakértő azt nyilatkozta, hogy az eu-n belül a hírszerzési információk egy részéből egyszerűen kihagyják Magyarországot az orosz viszony miatti megbízhatatlanságának okán. ez nekem hihető, sajnos.
Megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton – jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden Moszkvában az MTI beszámolója szerint.
Az első vasúti szerelvények és teherautó-konvojok még kedden elindulnak a helyőrségek felé. A bejelentésre a rubel árfolyama erősödni kezdett.
Konasenkov azt is közölte, hogy a Szövetséges Eltökéltség – 2022 kódnevű fehéroroszországi közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat utolsó szakaszában, február 19-én, a Minszkben akkreditált katonai attasék megfigyelőként vehetnek majd részt Obuz-Lesznyevszkij lőterén.
„A Déli és a Nyugati Katonai Körzetből érkező csapatok, miután végrehajtották a kitűzött feladataikat, már elkezdték a felmálházást a vasúti és közúti szállítóeszközökre, és még ma elindulnak vissza a laktanyáikba”
– fogalmazott a Konasenkov.
Az elmúlt hetekben több NATO-ország azzal vádolta Moszkvát, hogy az Ukrajna elleni invázió céljából vont össze erőket az ukrán határ közelében, sőt Joe Biden kijelentette, hogy Oroszország február 16-án megkezdi a háborút.
„Valóban, ez (Biden bejelentése) az egész világot lázba hozta. Ez nem más, mint teljesen példátlan információs kampány az európai feszültségek provokálására és szítására”
– értékelte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, az amerikai államfő nyilatkozatát újságíróknak kommentálva.
Peszkov megerősítette, hogy megkezdődött az orosz területen, az ukrán határ közelében megtartott orosz hadgyakorlaton részt vevő orosz erők tervszerű visszavonása.
Az orosz honvédelmi minisztérium több olyan videót is megosztott, amelyeken az orosz páncélosok távozását mutatják be.
„Mi ezt (a részleges csapatvisszavonást) attól függetlenül hajtjuk végre, hogy mások mit gondolnak, hogy ki hogyan hisztériázik, és ki hogyan kezd valódi – nem félek ettől a szótól – információs terrorizmusba. A karaván halad”
– tette hozzá Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az invázióval kapcsolatos vádakra reagálva.
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Telegram-bejegyzésben sürgette, hogy a brit vezetés kérjen bocsánatot a brit alattvalóktól és a világ közvéleményétől a hivatalos tisztségviselői által az állítólagos készülő orosz támadásról hangoztatott „hazugságokért”.
Az egyelőre nem tisztázott, hogy hány egységet érint a visszahívás, de a NATO nem látja semmi nyomát az Ukrajna környékén végzett orosz csapatösszevonás okozta feszültség csökkenésének.
Jens Stoltenberg a NATO-országok védelmi minisztereinek szerdán kezdődő kétnapos tanácskozása előtt hangsúlyozta: minden készen áll az orosz támadás megindítására Ukrajna ellen, de Moszkvának még van ideje arra, hogy kivonja csapatait az ukrán határ közeléből. Úgy látja vannak jelek Moszkva részéről, amelyek szerint a diplomáciai erőfeszítéseket folytatni kell, és amelyek „helyet adnak némi az óvatos optimizmusnak”.
A szövetségesek készen állnak a párbeszéd folytatására Moszkvával, készek az orosz aggályok meghallgatására a feszültség csökkentése és egy esetleges támadás elkerülése érdekében – tette hozzá a NATO-főtitkár. https://alfahir.hu/2022/02/15/...
Nagyon sok jó gondolatot megfogalmaz az író!
Ezért sem értem, hogy neked miért tetszik, hiszen nagyrészt szembemegy a te világlátásoddal!
Azt viszont kiemelném, hogy meglehetősen elfogult amerikával s a nyugattal szemben!
A nyilvánvaló kettős mérce azért csípi a szemem!
Az usa számtalan indokolatlan és kegyetlen háborút folytatott már, ahol civilek ezrei vesztek oda, sokszor tévedésen alapuló célzott támadásban.
Komplett násznépet, ilyen-olyan családi banzájokat bombáztak már le s annyi volt a reakció, hogy upsz sorry!
Izrael szarait is napestig lehetne sorolni.
A nato tétlenül nézte végig a délszláv háborúban elkövetett mészárlásokat, de beszélhetnék a hutu, tuszi vérengzésről is!
Sehol, senki le sem szarta ezeket az eseteket!
Pár hippi itt-ott tüntetgetett s ennyi!
Ilyen szintű nemzetközi összefogás nem igazán volt.
Tisztán látszik, hogy most a "szegény ukrán nép" miatt történnek a szankciók.
Egyszerűen a világ újrafelosztása történik s az ennek kapcsán fellépő érdekütközések vezettek idáig!
Tetszik, nem tetszik, ez is a bankárok háborúja!
Nem tudom, ezen agyalok. Ha tudtak róla, miért próbálták elhitetni mindenkivel hogy kamu? Ennek nincs sok értelme.
Annak lett volna értelme, ha azt mondják, hogy igen, gondoltuk hogy ez lesz, de semmi ok aggodalomra, képben vagyunk, felkészültünk minden eshetőségre. De ha visszanézed, hogy egy hete milyen nyilatkozatok voltak kormánytagoktól, meg mi ment az m1 híradóban, hát nagyon nem ez volt.
Nekem most nem is az a leginkább érdekes, hogy ők mit csinálnak egymással, hanem hogy nálunk erre miért nem készült senki? 1-2 nappal a háború előtt itt a Bayer Zsolttól a Fricz Tamásig minden fideszes megmondóember, elmondta/leírta hogy hülyeség, álhír, nyugati hangulatkeltés, megatöbbi... amikor elindulta a tankok akkor meg az egész kormány nézett tátott szájjal, hogy mifasz van.
Most az hogy ilyen médiafigurák meg újságírók nem tudtak róla, az még oké, de mondjuk a magyar katonai hírszerzés kiváló tagjai mivel töltötték az időt? Mert itt aztán a főnitől a Szíjjártóig mindenki qurvára meglepetten nézett múlt héten. vagy olyan profin hazudtak, hogy mindenki elhitte, vagy tényleg nem tudtak róla... ami érdekes, mert egy csomó újság előre megírta. Értem hogy nem kell elhinni mindent, amit írnak, de nem volt itt a titkosszolgálatoknál vagy a nemzetbiztonságnál egy ember se, aki azt mondta volna, hogy na, azért nézzünk már utána, hátha mégis készül valami?
Az is durva, hogy az amerikaiak már január 15-én tudtak róla, baszki nem kicsit lehetnek beépülve Moszkvában... de az, hogy katonai támadás éri az egyik szomszédos országot, nálunk meg nem is sejtik, az hát mit mondjak, nem túl megnyugtató. Azért most a főni helyében a hírszerzőktől azonnal kib.sznák pár embert.
Vona eleg vicces figura az 5 pontjaval.
Elso korben idoaranyosan jobban haladnak mint az amcsik irakban.
Es az 6 het volt.
Nomeg van egy allitolagos terv amit megszereztek,abban 7.en meg meggy a pityputty.
Azonkivul utanpotlas van dogivel,mind emberben mind motyóban.
A haboruban ervenyes szabalyok is leirjak, hogy mi vonatkozik a civilekre, jog es kotelesseg. A fegyverhasznalat nincs kozottuk. Lehet, csak akkor mar nem civil.
Na ezek nekem is felfoghatatlanok… az a kifogyott gázolajos videó. Én tennék arra egy ötöst hogy megjátszott videó.
Néztem egy olyan videot hogy a sprinterrel megy a gyerek, videóz. Elmegy valamilyen páncélosok mellett, kap egy pár golyót a kocsi ez meg csak kiabál hogy szukaaaa és félrerántja aztán forgolódik a parkolóban. Háború van, mi a kurva anyját kocsikázik a tankok között?!
Nekem az szurrealis hogy megy a forgalom mint pesten,kivilagitva,es random megjelenik egy ruszki konvoly,es a kutya se bagozik ra.
Amikor meg total vedtelen a kurvanagy semmi kozepen erthetelen okbol alk egy tank meg egy apc,jonnek a hero ukranok es seggbefurjak egy nlaw-al.
De van olyan hogy a tenylegbudossemmi kozepen orszaguton beszelgetnek az autossal vidaman.Kifogyott a gazolaj.Elkoszonbek oszt annnyi.
Mondjuk előtte bejelentette, hova és mikor fog célzottan lőni, azt is elmondta, hogy a precíziós rakéták is tudnak 50m-t tévedni es kérte a lakosságot, hogy a megadott helyekről távozzanak….
Tudom, a legkozelebb a Vonaek jutottak a 90 oldalassal, de az lenne a minimum, amit elvarnek.
Jo, nyilvan a politikai kommunikaciot nem nekem irjak, hanem annak, akit 13 hangulatkelto mondattal be lehet lokni a busz ala.
Ezt amit te keresel bármelyik parton, soha senki nem csinált még ilyen formában… 😆
Ha programot keresel, ajánlom a Virradat programot, az az eddigi legrészletesebb… az egyszavasoktól mindenképp 😂
Ez mind ok,csak vanez hogy kikepzetlen marhaknak adnak egy ak-t meg par tar loszert,az meg hosiesen fog megdogleni ruszkit meg egyet se ol meg.
Az ilyen fess csavok jo ha nem lovik hatba a masik szerencsetlent elottuk. http://youtu.be/OvcF1VD_VYk
vagy itt írták vagy máshonnét hallottam már nem emlékszem
úgy osztogatták a fegyvereket mint afrikában a segélycsomagokat
meg kell érteni az orosz felet is hogy akinél fegyver van az nem békés civil
de meg kell érteni az ukrán felet is hogy ha a hazájukat tiporják az oroszok akkor csak jobb fegyverrel várni őket mint anélkül
szóval nehéz okosnak lenni
A "SEM" kimaradt.