de nem adtam el 😉
amúgy ha körbenézel ennyi az áruk, lehet nem pont 1,2 de akkor is ilyen geci drágák a legdrágább lc4 2.2 milla
amúgy 1 milla alatt csak a rendszán nélkülieket meg az agyon tákoltakat találasz
nem tudom. ki? szerintem az állam bizonyára jól járt és feltételezem a szolgáltatók is jól járhattak. de a bizonytalanság miatt nem lehetett tudni, hogy az a fix összeg egy adott évben arra lesz elég, hogy épphogy kijöjjenek belőle vagy profit lesz, vagy veszteség. Sajnos ez a hatósági árszabás a velünk élő szocializmus egyik negatív megnyilvánulása.
Szerintem te is tudod.
Van a vagyalom es az eletszeruseg.
Emberi tarsadalomban elunk,globalis viszonylatban.
Szoval minden bennevan,ha idealis tarsadalmat akarsz akkor dumalj skynettel. 😆
En megelegszem a naggyabollal.
"amúgy minden sikeres üzletember mögött van némi sötét múlt" ;;;; "minden gazdag ember geci.." hát, ezek elég merész állítások, mégha itt a jobbágyi magyarországon van is valóság alapja. a gond az, hogy a 40 év szocializmus miatt nem indulhatott el a kapitalista berendezkedés a 2. vh. után, ami ausztriában és a többi nyugati országban elindulhatott / folytatódhatott. a 90-ben elindult piacgazdaság pedig nagyon nem kedvezett egy ekkora versenyhátrányból induló országnak és lakóinak. és mindez megfejelve olyan politikusokkal, akiknek nagyvállalatok mondták tollba a törvény szövegét....
Ezt a Terézanya dumát hanyagolhatnád - amikor a te zsebedről van szó, akkor úgysem tartod be (huszonéves motort kínáltál sokkal egymillió forint fölött)
sosem mondtam hogy ez nekem tetszik, de elkerülhetetlen
én pl alapból teréz anya típus vagyok, nem szeretek átvágni senkit sem, ami nekem 100 forintba került nem tudnám eladni 200 forinttért
ellenben van annyi eszem hogy felfogjam hogy ezek a gazdasági dolgok elkerülhetetlenenek,
a nagy egyenlőség a komcsi ideál sajnos nem jött be, azért sajnos mert nekem az az elmélet jobban tetszik
az orvos azért kapjon sok pénzt mert tanult és életeket ment, a kőműves segédmunkás meg azért kapjon sok pénzt mert szar és nehéz munkát végez és ebben tönkremegy a szervezete akár 20-30 év alatt
amúgy minden sikeres üzletember mögött van némi sötét múlt, ha esetleg még sincs /ami ritka/ akkor csak azért lehet gazdag mert másoktól vagy elvesz vagy nem ad oda, szóval ha így nézzük, minden gazdag ember geci.....
tényleg nem érted? vagy nem akarod érteni? egy jól menő, piacgazdasági keretek között működő sikeres üzleti vállalkozás tulajdonosa legyen gazdag. semmi baj nincs ezzel. azzal van baj, ha valaki tisztességtelen módon, állami emlőkön hízik milliárdossá. ha neked ez rendben van, mert a te erkölcsi mércéden neked ez belefér, hát akkor lelked rajta. de nekem meg engedd meg, hogy ne tetsszen az ilyesmi és akárhogy hívják, nem fogok rá és pártjára szavazni.
én úgy gondolom ez a "leggazdagabb emberek" kialakulása is elkerülhetetlen
ilyen is volt mindig is, csak a komcsi rendszer megakasztotta-felszámolta ezt a folyamatot
ezt is kitárgyaltuk már, a korrupció mértéke nagyon nem mindegy. dániában is vannak korrupt emberek/politikusok. csak arányaiban kevesebb mint nálunk, illetve nagyobb eséllyel lesz következménye náluk. amíg ennyire elfogadóak sokan, mint ahogy te is itt előadod, ezzel még bátorítod őket, hogy csinálják csak, egyre nagyobb mértékben. sokan egyébként azért így foglalnak állást, mert maguk is lopnak csalnak, hazudnak. csak kicsiben csinálják... ezt nem rád értem, mert nem ismerjük egymást. de ezt látom. amikor az autószervizben papíron kicserélnek valamit, de nem végzik el a karbantartást,. az ugyanolyan átverés, mint amit orbánék tesznek. csak orbánék nagyban csinálják és ezzel az ország leggazdagabb embereivé teszik magukat.
Hány darab közbeszerzést nyert? Tippelni sem tudok. Ha egyet is tisztességtelenül nyert, az is sok. És feketén-fehéren kiderült, hogy Simicskát tisztességtelenül nem engedték pályázni, erről bírósági döntés van.
fel kellene már fogni hogy a politikai elit " ellopja a pénzt" teljesen mindegy ki van hatalmon
sosem volt nincs és nem is lesz sosem olyan hogy nem "lopnak" ez a nem lopás összeegyeztethetetlen az emberi jellemmel
szóval ha végre felfognád azt a tényt hogy az a pénz úgy is "el fog veszni" akor nyugodt életed lesz, hiszen ha nem tudsz ellene tenni, akkor le kell szarni
amúgy ha körbenézel ennyi az áruk, lehet nem pont 1,2 de akkor is ilyen geci drágák a legdrágább lc4 2.2 milla
amúgy 1 milla alatt csak a rendszán nélkülieket meg az agyon tákoltakat találasz
Van a vagyalom es az eletszeruseg.
Emberi tarsadalomban elunk,globalis viszonylatban.
Szoval minden bennevan,ha idealis tarsadalmat akarsz akkor dumalj skynettel. 😆
En megelegszem a naggyabollal.
Ha ilyen ugyesen terelsz hidd el menni fog. 😆
én pl alapból teréz anya típus vagyok, nem szeretek átvágni senkit sem, ami nekem 100 forintba került nem tudnám eladni 200 forinttért
ellenben van annyi eszem hogy felfogjam hogy ezek a gazdasági dolgok elkerülhetetlenenek,
a nagy egyenlőség a komcsi ideál sajnos nem jött be, azért sajnos mert nekem az az elmélet jobban tetszik
az orvos azért kapjon sok pénzt mert tanult és életeket ment, a kőműves segédmunkás meg azért kapjon sok pénzt mert szar és nehéz munkát végez és ebben tönkremegy a szervezete akár 20-30 év alatt
amúgy minden sikeres üzletember mögött van némi sötét múlt, ha esetleg még sincs /ami ritka/ akkor csak azért lehet gazdag mert másoktól vagy elvesz vagy nem ad oda, szóval ha így nézzük, minden gazdag ember geci.....
De hát nem úr, aki nem pazar.
:-)
ilyen is volt mindig is, csak a komcsi rendszer megakasztotta-felszámolta ezt a folyamatot
fel kellene már fogni hogy a politikai elit " ellopja a pénzt" teljesen mindegy ki van hatalmon
sosem volt nincs és nem is lesz sosem olyan hogy nem "lopnak" ez a nem lopás összeegyeztethetetlen az emberi jellemmel
szóval ha végre felfognád azt a tényt hogy az a pénz úgy is "el fog veszni" akor nyugodt életed lesz, hiszen ha nem tudsz ellene tenni, akkor le kell szarni